Pratite nas

Politika

Dodik tvrdi: Nemam firme, moja djeca rade zakonito

Objavio

u

– Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je previše laži i podvala koje se iznose proteklih dana o njegovoj porodici, te naglasio da pod punom odgovornošću tvrdi da na svoje ime nema registrovanu nijednu firmu, a da su poslovi kojim se bave njegova djeca zakoniti i da uredno polaćaju poreze i doprinose.

“Milorad Dodik nema nijednu firmu, niti to ima moja supruga”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i dodao da se stalno pokušava nešto indukovati u javnosti što nema veze sa istinom.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, naveo je da su njegova kćerka i sin, odrasli ljudi koji su završili fakultete i formirali svoje porodice, da oni rade, bore se i da je to njihovo pravo.

“Oni imaju pravo na to. Da su zaposleni u državnoj upravi ne bi opstao od priča o nepotizmu, od prigovora te vrste. Ako nešto rade, onda je i to problem”, kaže Dodik.

Dodik je istakao da je njemu kao čovjeku na visokoj funkciji važno da ti njihovi poslovi budu zakoniti i da se prema državi plaćaju porezi i doprinosi, te naglasio da nema nijednog zapisnika koji može da kaže da je to ugroženo ili da se to ne radi.

“Ja sam ponosan na to”, dodao je Dodik.

Dodik je naveo da sam ima samo neki udio u Кošarkaškom klubu “Igokea”, pošto je u tom klubu igrao košarku.

“Nas 50 je formiralo КК `Igokea`. Taj klub uvijek traži više angažovanja nego što možete imati neke koristi od njega, osim velike pobjede koju ostvarimo ponekad, pa i ove posljednje protiv `Zvezde`, a imamo namjeru pobijediti i `Partizan` tako da se ovi partizanovci ne vesele uzalud”, kaže Dodik.

On je ponovio da su njegova djeca ozbiljni, porodični i radno sposobni ljudi, te da sve priče koje im se žele napakovati nisu tačne.

Dodik je rekao da njegova kćerka i sin imaju zajedničku firmu koja se zove “Global liberti”, koja je u prošloj godini imala prihod od 170.000 КM, te ostvarila dobit od 93.000 КM.

“U Laktašima postoji `Agrovoće`, to je poznata firma sa odjeljenjem koje se bavi destiliranjem pića i ta firma pravi djedovu rakiju i neke druge rakije i pića. Ovo je možda prilika da mi neko prigovori da nešto propagiram, što nije tačno, samo želim da kažem čime se bavimo”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, ta firma ukupno je u prošloj godini imala 572.000 КM promet i ostvarila 58.000 КM dobiti.

“Znači ukupno, proizvodnja voća, tamo postoji voćnjak od sto hektara koji je manjim dijelom u vlasništvu određenih ljudi, jedan dio iz moje porodice, ali najveći dio je koncesije koje su uređene i za koje se plaća koncesiona naknada redovno”, precizrao je Dodik.

Dodik je naglasio da je provjerio i da se sve obaveze plaćaju uredno, nema nikakvih zaostataka, plate i doprinosi se isplaćuju u cjelosti, što se može provjeriti, te da nema špekulacija.

On je naveo da su dva restorana koja drže njegova kćerka i sin – “Agape”, jedan u “Boski”, a jedan u “Delti”, u zakupljenom prostoru, u ovoj godini i prošloj manifestovali gubitak.

“U ovoj godini imaju gubitak od 55.000 КM, vjerovatno zbog pandemije i mnogo čega drugog”, dodao je on.

Prema Dodikovim riječima, od 55 radnika tu nije otpušten nijedan i svi dobijaju plate iz ovih nekih drugih poslova kao što je “Agrodestil” ili “Agrovoće”, gdje se ostvaruje dobit.

“Moj sin ima 50 posto učešća u `Agrofrut eko`, firma koja se nalazi u Podgradcima, koja ima voćnjak jabuka i opšte je poznato da se moja porodica bavi poljoprivredom, što je teško. Pitajte voćare, da vidite kako to izgleda”, rekao je Dodik.

On je naveo da je prošla godina bila uspješna, da je ostvaren prihod od 1,6 milion КM, a dobiti od 490.000 КM.

“Ova godina je bila sušna, na primjer voćnjak gdje su šljive nije moglo da se ubere ni 100 kilograma šljive jer nije bilo nijedne”, ističe on.

Dodik je naveo i da njegova majka drži prodavnicu robe široke potrošnje u selu Mrčevci, gdje ona živi i da je to nasljeđe njegovog pokojnog oca.

“Ta prodavnica napravi godišnje oko 100.000 КM prometa. Više se drži kao sjećanje na mog oca koji je to dugo godina držao, nego što to daje neku dobit”, dodao je Dodik.

Dodik je poručio da on nije odgovoran za porodicu ni svoje sestre, ni bilo koga drugog, niti za razne podvale.

“Neka svako radi ono što misli, jedino su relevantne registracije, jedino je relevantan sud, koji može da govori istinu o svemu tome, a ja sa punom odgovornošću govorim upravo ovo”, rekao je Dodik.

(Srna)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

MIROSLAV POKRENUO BURU Ko je harmonikaš kojeg je Dodik doveo u zgradu Predsjedništva BiH

Objavio

u

Nastup veselog haromonikaša u kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika izazvao je lavinu komentara.

Muzičar koji je danas zasvirao i zapjevao s Dodikom u Sarajevu je Miroslav Matić iz Banjaluke.

Matić je član orkestra folklornog društva “Masleša”, te dio benda “Matić Orkestar”, koji nastupa na različitim svečanostima.

– Matić Orchestra će vaše slavlje učiniti posebnim i nezaboravnim. Žanr folk, pop, rock, traditional, svadbe, krštenja, rođendani itd. – glasi reklama Matić Orchestra.

Srpski član Predsjedništva BiH raspjevao se juče u zgradi Predsjedništva BiH, pa se na repertoaru našao i poznati hit pjevača Halida Bešlića “Romanija”.

U veselom raspoloženju Dodik, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i članovi Kabineta srpskog člana Predsjedništva pjevali su poznate hitove, među kojima su i “Srpkinja je mene majka rodila”, “Raširi ruke majko stara”.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Harmonikaši kolo vode, a korona uzima danak

Objavio

u

Posljednjih nekoliko dana prostor Bosne i Hercegovine ispunjen je brojnim političkim, često i nekorektnim porukama koje se gotovo pa uvijek uspiju zasjeniti brojne druge probleme s kojima se država u cjelini ili jedan njen dio suočavaju.

Uprkos brojnim aferama koje su “na stolu” i čije su žrtve građani Bosne i Hercegovine, politička prepucavanja i potezi osoba koje se u teoriji predstavljaju kao predstavnici naroda u BiH gotovo pa uvijek uspijevaju skrenuti pažnju s aktuelnih pitanja koja se tiču zdravlja i života građana BiH.

Osoba koja vjerovatno u ovom trenutku predstavlja “specijalistu” kada je riječ o ovoj političkoj disciplini jeste predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Posljednjih nekoliko dana, Dodik i kadrovi SNSD-a gotovo pa je “ugušila” aferu “Kiseonik” koja će tako, kao i brojni drugi predmeti, ostati u sjeni političkih besmislica bez jasnog cilja i plana.

Međutim, i pored brojnih političkih poruka koje Dodik u ovom trenutku upućuje, afere koje potresaju Srpsku daleko su od završenih, a posljednja koja se veže za nabavku kiseonika u bolnicama i dalje je ostala nerazjašnjena.

Vlast u Srpskoj tvrdi kako je kisik testiran te da se on može koristiti u liječenju pacijenata.

S druge strane, opozicija i dalje “sipa” optužbe prema vladajućim strukturama UKC RS i vlade Republike Srpske te poručuju kako se bave “izvlačenjima, lažnim i bezveznim objašnjenjem i skretanjem pažnje javnosti na neke druge stvari”.

I pored afere “Kiseonik”, podaci koji dolaze iz Republike Srpske, a koji se tiču zdravstvene i epidemiološke situacije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nikako ne mogu biti optimistični.

Ukoliko se analiziraju samo podaci za posljednja 24 sata, može se primijetiti kako je od 225 laboratorijskih uzoraka na koronavirus zabilježeno 86 novozaraženih.

Ipak, ono što predstavlja mnogo veći problem jeste broj preminulih. Samo u posljednja 24 sata u Srpskoj preminulo je 15 osoba srednje i starije životne dobi od kojih najviše dolazi iz Banje Luke (3).

Ukoliko se analiziraju podaci za posljednjih 15 dana, tačnije od 4. pa sve do 18. oktobra, dolazi se do poražavajuće činjenice – Republika Srpska je siromašniji za 289 građana koji su preminuli od koronavirusa.

Podaci koji bi u civilizovanim i uređenim društvima upalili sve alarme, u Bosni i Hercegovini, postaju samo “obični” dio svakodnevnih zdravstvenih izvještaja koji se javnosti i medijima šalju svakodnevno od početka pandemije.

U međuvremenu, član SNSD-a i “šef svih procesa” unutar Republike Srpske Milorad Dodik, okrenuo se “relaksiranju atmosfere”. Ocijenivši kako je situacija u državi previše napeta, te da se bespotrebno potenciraju sukobi, Dodik je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine doveo harmonikaša.

Potez koji je Dodik protumačio kao relaksiranje atmosfere, članovi opozicije u Srpskoj, ali i predstavnici vlasti u drugom dijelu BiH ocijenili su kao ponižavanje institucije Predsjedništva, države, a na kraju i građana.

Dok društvo i dalje opterećavaju afere, koje se direktno odražavaju na zdravsteni sistem u Republici Srpskoj, Dodik “harmonizuje” stanje harmonikom.

Instrumentom čiji zvuk, još uvijek uspješno, zaglušuje zvukove zdravstvenih afera koje su i dalje prisutne, koje nisu razriješene, a čije su žrtve građani Republike Srpske.

(Klix  Foto:Klix)

Nastavite čitati

Politika

Danas sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske: Šta se treba desiti do 28.oktobra?

Objavio

u

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske danas bi trebalo da utvrdi termin održavanja 22. posebne sjednice parlamenta Srpske i prijedlog dnevnog reda.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da očekuje da će do kraja oktobra u parlament stići prijedlozi izmjena i dopuna zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republike Srpske, nakon čega će vrlo brzo biti zakazana posebna skupštinska sjednica.

U Banjaluci je u ponedjeljak održana posebna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je razmatrana “usmena informacija o zaštiti ustavnih prava Republike Srpske, garantovanih Dejtonskim mirovnim sporazumom”

Ekspertski timovi iz različitih oblasti, imaju za cilj da do 28. oktobra pripreme prijedloge zakona u vezi sa zaštitom ustavnih prava Republike Srpske garantovanih Dejtonom, o kojima će se izjasniti Narodna skupština Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Posebnoj sjednici Vlade prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Kako prenosi BN, na sjednici je bilo riječi o materijalima za posebnu sjednicu, na kojoj je Dodik najavio povlačenje saglanosti na Oružane snage BiH, OBA- UIO BiH, kao i set novih zakona kojima će biti stavljeni van snage zakonska rješenja o Oružanim snagama BiH, OBA- UIO BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH

Prema informacijama poslanika Nebojše Vukanovića od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade se trebalo raspravljati i o Nacrtima Zakona o pasošu, ličnoj karti, državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima NSRS

Buka

Nastavite čitati

Trending