Pratite nas

Društvo

Dodik umiješan u ubistvo Đurovića?

Objavio

u

Majka Nikole Đurovića, Aleksandra Đurović Bogosanović, kaže za Gerila info da ona ne želi da optužuje nikoga da je odgovoran za smrt njenog sina ali insistira na tome da pravda nije zadovoljena i da je krivicu preuzeo Nenad Radinković koji nije kriv.

Ona kaže da nema čega da se plaši i da se ne plaši ali da joj je sve što se dešava izuzetno stresno. Poziva Milorada Dodika, koji tvrdi da nema veze sa stradanjem njenog sina, da pomogne da se dođe do istine. Kaže da cijela Banjaluka deceniju priča o tome šta je stvarna istina a da jedino pravosuđe nije uspjelo da dođe do prave istine.

“Ja kada sam pitala tužiteljku, jer istraga je na početku išla u dobrom pravcu, zašto su stali, rekla mi je da ne mogu ništa dalje. Ja ne očekujem od ovakvog pravosuđa koje je pod kontrolom jednog čovjeka da donese istinu ali istina će kad tad da ugleda svjetlo dana”, rekla je, za Gerila info, majka pokojnog Nikole Đurovića.

Ona smatra, uzimajući u obzir svoje iskustvo, da je “običnom” čovjeku u Republici Srpskoj jako teško doći do pravde. Navodi i primjer Davora Dragičevića koji tri godine čeka da sazna ko su ubice njegovog djeteta.

“Ja sam odlučila da sve prepustim Bogu u ruke, da nikoga ne prozivam. Jednostavno istina će kad tad izaći na vidjelo jer cijela Banjaluka zna šta se desilo. Ne želim više nikoga da prozivam a ukoliko se gospodin Dodik ne osjeća krivim ja ga molim da mi pomogne da se sazna istina”, kaže Aleksandra Đurović Bogosanović.

Fiat u kojem je stradao Nikola Đurović

Milorad Dodik je, nakon što ga je majka pokojnog Nikole Đurovića spomenula kao jednog od učesnika saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njen sin najavio da će se zaštititi sudski.

Nikola Đurović poginuo je 2011. godine kada je u njegov Fiat Punto u punoj brzini udario Audi A 4. Audi je prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici koja vodi prema Rakovačkim Barama. Krivicu je preuzeo Nenad Radinković iz Banjaluke ali Nikolini roditelji i dobar dio javnosti nije povjerovao u zvaničnu verziju po kojoj je Audi vozio Radinković. Deset godina se špekuliše da su u Audiju koji je usmrtio Đurovića bili neki od najviših funkcionera Republike Srpske.

Nenad Radinković koji je nedavno izašao iz zatvora oglasio se prije nekoliko dana videom u kojem najavljuje da će otkriti pravu istinu. Teško je pretpostavljati da li je Radinković ozbiljan u svojoj namjeri.

GERILA info

Društvo

“HVALA BEOGRADU NA VELIKOM SRCU KOJE MI JE DAO”, POTRESNA PORUKA NENADA PERIŠA: Došlo je do kraja, odlazim sa sinom kući

Objavio

u

By

U crkvi Sv. Ante u Bregalničkoj ulici u Beogradu danas je izložen kovčeg Mateja Periša, čije telo je nađeno u sredu oko 9.20 sati Dunavu kod Ade huje u Beogradu.

Kovčeg će biti izložen u crkvi od 15 do 17 sati kako bi svi koji žele poslali poslednji pozdrav Splićaninu za kojim se tragalo 139 dana.

Nenad Periš se obratio novinarima pred crkvom.

– Hteo bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana pomogli su mi da osetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba – rekao je Nenad Periš.

Periš se zahvalio i MUP-u Srbije na “neverovatnom poslu”. Rekao je da je sa policajcima imao i “ljudski i profesionalan kontakt”.

– Hvala svakom policajcu… Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je takođe odradio neverovatan posao i hvala im na tome. Hvala i Mupu BIH. Hvala svim novinarima, snimateljima… Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vesti i boli – nastavio je Periš.

On se zahvalio i sveštenicima kataločke crkve, ali i patrijarhu srpske pravoslavne crkve Porfiriju koji će, kako je rekao, doći sa episkopima u crkvu Svetog Ante u Beogradu.

– Hvala svakom čoveku u Beogradu bez obzira da li je vernik il ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu. Posle ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovek. Mislim da božiji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala i oprostite na zamolbi da se suzdržite od snimanja – rekao je Periš i dodao da će sahrana Mateja biti u Splitu, u krugu porodice.

U dvorište crkve Sv. Ante polako pristižu građani koji su došli da se oproste od njega.

– Jadno dete, žao mi je što je ovako završio. Došla sam kako bi se oprostila od njega – kaže jedna Beograđanka, dok druga dodaje da je red da se isprati mladić nad čijom sudbinom su strepeli toliko vremena.

Izvor: Kurir

Nastavite čitati

Društvo

SAZNAJEMO: Troje učenika i učiteljica u bolnici na Palama, dosta zaraženih na putu za Banjaluku

Objavio

u

By

Prava drama odvija se na ekskurziji sa mališanima iz osnovne škole Branko Radičević. Portal Banjaluka.net od pojedinih roditelja saznaje da su zbog težih simptoma troje učenika i jedna učiteljica završili u bolnici na Palama.

Kako nam je rekla jedna majka, radi se o dvije učenice i jednom učeniku, te jednoj učiteljici. Prema informacijama kojim ona raspolaže, i učenici koji su na putu za Banjaluku ima dosta zaraženih.

– Simptomi su kod troje učenika i učiteljice nešto gori, pa su zadržani u bolnici na Palama. U autobusu, kako nam javljaju, je pravi haos. Dosta djece teško podnosi put, povraćaju i nastala je panika – kazala je majka koja nije željela da joj navodimo ime.

Učenici su oko 22 časa krenuli sa Jahorine za Banjaluke, a očekuje se da u ranim jutarnjim časovima stignu kući.

Podsjećamo, djeca iz osnovne škole “Branko Radičević” koja su boravila u školi u prirodi na Jahorini, a u toku dana se pojavila informacija da je određen broj djece zaražen stomačnim virusom.

Prošle sedmice sa ekskurzije na Jahorini vratila su se djeca iz Prijedora, iz istog razloga. Svi oni, boravili su u hotelu “Nebojša”, a u inspekcijskoj kontroli utvrđeno je da nije bilo zaraznih supstanci u hrani i piću.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

MATEJEV TELEFON MOGAO BI DATI KLJUČNE ODGOVORE Kartica se može očistiti od blata i izvući gotovo svi podaci

Objavio

u

By

Stručnjaci za telekomunikacije su pojasnili da se iz pronađenog telefona najverovatnije mogu izvući gotovo svi podaci, iako je gotovo pet mjeseci bio u vodi, a najvažniji od njih mogli bi biti fotografije i snimci iz kobne noći.

Konačan odgovor na pitanje zašto je mladi Splićanin Matej Periš kobne noći, u majici kratkih rukava, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton Hali, trčao ulicama, pa sišao do rijeke gdje se potom, kako je utvrđeno obdukcijom, utopio mogao bi dati mobilni telefon koji je pronađen u džepu mladićevih pantalona.

Stručnjaci za telekomunikacije su pojasnili da se iz pronađenog telefona najverovatnije mogu izvući gotovo svi podaci, iako je gotovo pet mjeseci bio u vodi, a najvažniji od njih mogli bi biti fotografije i snimci iz kobne noći.

Potraga za Splićaninom Matejom Perišem, kome se 31. decembra 2021. tokom proslave Nove godine u Beogradu izgubio svaki trag, konačno je obustavljena poslije pet i po mjeseci, nakon što je njegovo tijelo pronađeno u Dunavu, kod Ada Huje.

Obdukcija je razriješila misteriju o načinu nastupanja Matejeve smrti i utvrđeno je da se dvadesetsedmogodišnji Splićanin utopio u ledenom Dunavu, ali glavno pitanje – zašto je uopšte te noći Matej ostavio prijatelje, istrčao iz kluba i potom ušao ili upao u vodu, može dobiti odgovor nakon analize njegovog telefona.

KARTICA MOŽE DA SE SPASI I SA NJE MOGU DA SE IZVUKU PODACI

Branislav Blagojević, sudski vještak, rekao je da je za početak najbitnije u kakvom stanju je telefon koji je pronađen zajedno sa tijelom, te da li ima mehaničkih oštećenja.

– U 99 odsto slučajeva u kojima sam ja radio sa takvim ili sličnim telefonima, od telefona ne ostane ništa, posebno ako je ovako dugo u vodi. Ipak, kartica može da se spasi i posle toliko vremena, i sa nje MUP može da očita podatke, posebno one od posljednjih nekoliko dana koji će, i te kako, značiti u istrazi – priča Blagojević.

izvor: Alo

Nastavite čitati

Trending