Pratite nas

Politika

Dodik zove opoziciju, a partneri u panici zbog sankcija

Objavio

u

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik još jednom je “spustio loptu” i pokušao da uvuče opoziciju u predstavu oko navodnih vraćanja nadležnosti Republike Srpske, ali njegov najveći problem i nije opozicija, nego koalicija satelit stranaka okupljenih oko SNSD. Koalicioni partneri su u velikom strahu otkako je bivši visoki predstavnik Valentin Incko poslao poziv EU da sankcioniše sve predsjednike stranaka i klubova poslanika koji su učestvovali u Dodikovim predstavama, glasali i potpisali zaključke u NSRS. Mogućnost da će im biti zabranjena putovanja u EU te blokirani računi u bankama prestravila je Stevandića, Đokića, Čubrilovića i druge do te mjere da su u jednom momentu više nego panično tražili bilo kakav izlaz iz situacije u koju ih je uvukao Dodik, kaže naš izvor blizak rukovodstvu SNSD.

Posebno se zabrinuo predsjedavajući Narodne Skupštine Nedeljko Čubrilović, koji je prema našim saznanjima ne samo odbio da zakaže posebnu sjednicu NSRS, nego i poručio da je “bio obmanut”, te da je uvidio da Dodik nema podršku ni Srbije ni Rusije za ovo što radi, te da neće da učestvuje u vođenju Srpske u izolaciju.

Pored straha od sankcija i blokada računa, u koaliciji ali i samom SNSD-u postoji više nego jak otpor Dodikovim potezima, ali ne samo iz straha od sankcija, nego iz straha od sve manjih šansi za politički opstanak nakon narednih izbora. U SNSD-u su svjesni da je sistem u kolapsu, da će se tražiti odgovornost za mnoge afere, ali i da im je rejting katastrofalan, kao i da je za takav rejtng najodgovorniji upravo Dodik. Promašaji sa stranačkim botovima, javnim nastupima Dodikove kćerke, alavost Dodikovog sina na budžetska sredstva i tendere, “medijski nastupi” Radovana Kovačevića, Vulićkina buncanja i Đajićevi očigledni problemi sa nedozvoljenim supstancama predstavljaju samo djelić problema za koje članstvo i funkcioneri SNSD krive Dodika, a teško bi bilo reći i da nisu u pravu.

Za to vrijeme, Dodik je okrenut jedinom receptu za koji vjeruje da će ponovo uspjeti, a to je uvlačenje opozicije u priču, kako bi još jednom mogao reći da su izdajnici ukoliko ga ne podrže u pokušajima vraćanja svog i stranačkog rejtinga, pod plaštom vraćanja nadležnost Srpskoj. Problem je to što mu već neko vrijeme ne vjeruju ni najbliži saradnici ni koalicioni partneri, a pogotovo ne građani Republike Srpske, koji su i te kako svjesni kako žive i koji su prioriteti Republike Srpske.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending