Pratite nas

Društvo

DODIKOV KRIMINALAC Puger blokirao pristup radnicima Čajeveca zbog njegove nelegalne autopraone!

Objavio

u

Radnicima u “Čajavec alatnici” blokiran je pristup u ovu firmu autobusom i kamionima, koji su postavljeni na ulazu u spornu auto-praonicu u krugu nekadašnjeg “Čavajca”, koja je odlukom gradske inspekcije prestala s radom.

Dragana Garača, direktorica “Čajavec servisa i prometa”, za “Nezavisne” navodi da su za ovo odgovorni Žarko Vujinović, Dragan Kremenović Puger i Nebojša Malinić, vlasnici te praonice, koji, kako kaže, već dugo blokiraju radnike da pristupe “Čajavec alatnici”.

“Razlog za ovo je to što su kriminalnim radnjama oteli zemljište na kojem se djelimično nalazi auto-praonica. Ograđivanje i zabrana pristupa objektu su u suštini pritisak na pravne sljednike ‘Čajavca’, prevashodno ‘Čajavec alatnicu’, ‘Čajavec korporejšn’ i ‘Čajavec servis i promet’, da daju saglasnost za nelegalno izgrađenu auto-praonicu, koja nema ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu”, kazala je Garača.

Prema njenima riječima, navedeni su 28. januara postavili fiksne stubove i konopac između ovih stubova da bi se onemogućio prilazak auto-praonici, a samim tim i “Čajavec alatnici”, a da su u ponedjeljak dovezli autobus, kamion s prikolicom i još jedan kamion na ulaz u “Čajavec alatnicu”.

“Mene su ova lica kontaktirala u pokušaju da me ucijene i iznude saglasnost ‘Čajavca’ na već izgrađenu auto-praonicu. Jedno od ovih lica mi je poslalo i poruku da će, ako ne dam saglasnost, blokirati ‘Čajavec’, što su i učinili”, kazala je Garača, dodajući da je juče policija izlazila na lice mjesta i uzela izjave.

Nebojša Malinić je za “Nezavisne” kazao da on nema ništa s ovom praonicom ni sa zemljištem, te poručio Garači da ukoliko ima nešto protiv njega može da ga prijavi nadležnim organima.

Na telefonski broj Dragana Kremenovića javio se muškarac koji nam je rekao da on nije Kremenović te da to nije njegov broj.

Podsjećanja radi, krajem januara ove godine Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec”, jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

Tekst i foto: Nezavisne novine

Naslov: Banjaluka-24.com

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Na mjestu nekadašnjeg kina “Kozara” BEZ POČETKA RADOVA, samo odvoz šuta

Objavio

u

Foto: A.Čavić

U toku su pripreme za odvoz građevinskog otpada sa prostora nekadašnjeg kina „Kozara“, koje nemaju veze sa početkom radova na ovom lokalitetu, već je riječ isključivo o uređenju ovog prostora.

Za bilo kakve radove vezane za ovu lokaciju, Gradska uprava će konsultovati stanare iz okolnih zgrada koji se protive gradnji planiranog objekta.

Podsjećamo, radovi počinju u ponedjeljak i odnose se na odvoz otpada i uređenje prostora, jer je rušenjem nekadašnjeg kina „Kozara“ ostala velika količina građevinskog otpada.

Za vrijeme odvoženja građevinskog materijala moraće se ukloniti tzv. „živa zelena ograda“ u Aleji Svetog Save, te privremeno nasuti zeleni pojas koji će služiti kao izlaz. Sve ove površine, će se nakon završetka odvoženja, vratiti u prvobitno stanje.

Kretanje kamiona u stambenom bloku, kao i izlaz kamiona će se obavljati pod fizičkim obezbjeđenjem od strane izvođača radova, koji je dužan i da čisti odnosno spriječi prljanje javnih površina.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Društvo

U nedjelju stiže 20.000 Sputnjik V vakcina za RS

Objavio

u

Drugi kontigent ruske vakcine Sputnjik V za RS stići će u nedjelju na aerodrom u Beograd, potvrdio je za “Nezavisne” Duško Perović, Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

Perović je dodao da će u nedjelju stići 20.000 ovih vakcina protiv virusa korona.

“Vakcine stižu u nedelju na aerodrom u Beogradu. Proizvođači su  nam poručili da bi ubrzo mogao stići i treći kontigent”. rekao je Perović.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Društvo

Prijavite se na konkurs za direktore javnih ustanova

Objavio

u

Foto: A.Čavić

Skupština grada Banje Luke sutra objavljuje četiri javna konkursa za popunu upražnjenih mjesta direktora u tri gradske ustanove, te za imenovanje člana Gradske izborne komisije Banja Luka.

U  petak, 26. februara 2021. godine, biće objavljeni javni konkursi za popunu upražnjenih mjesta direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centra za obrazovanje odraslih i Gradske razvojne agencije, kao i za imenovanje člana GIK Banja Luka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, nedavno je zatražio da konkursi za direktore javnih ustanova, organizacija i preduzeća budu javni i promovisani putem zvaničnih kanala komunikacije Grada te na bilbordima i siti lajtovima u gradu.

Kako je istakao, namjera je da se ovakvim načinom promocije, ti konkursi učine dostupnim što većem broju građana, kako bi se prijavili najbolji kandidati iz različitih oblasti. Takođe, Stanivuković je predložio skupštinskoj većini da se intervjui sa prijavljenim kandidatima snimaju odnosno da budu javno dostupni.

Konkursi za imenovanje direktora gradskih ustanova biće otvoreni do 13. marta 2021. godine, dok je je konkurs za imenovanje člana GIK Banja Luka otvoren do 6. marta ove godine.

Prijave, sa potrebnom dokumentacijom, kandidati mogu dostaviti poštom, na adresu:  Gradska uprava Grada Banje Luke – Stručna služba Skupštine grada, Trg srpskih vladara broj 1, ili lično u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave (broj 16).

POGLEDAJTE KONKURSE:

Javni konkurs za popunu upražnjenog mjesta direktora JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka

Javni konkurs za popunu upražnjenog mjesta direktora JU Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka

Javni konkurs za popunu upražnjenog mjesta direktora Gradske razvojne agencije Banja Luka

Javni konkurs za imenovanje jednog člana Gradske izborne komisije Banja Luka

Nastavite čitati

Trending