Pratite nas

Društvo

DODIKOV KRIMINALAC Puger blokirao pristup radnicima Čajeveca zbog njegove nelegalne autopraone!

Objavio

u

Radnicima u “Čajavec alatnici” blokiran je pristup u ovu firmu autobusom i kamionima, koji su postavljeni na ulazu u spornu auto-praonicu u krugu nekadašnjeg “Čavajca”, koja je odlukom gradske inspekcije prestala s radom.

Dragana Garača, direktorica “Čajavec servisa i prometa”, za “Nezavisne” navodi da su za ovo odgovorni Žarko Vujinović, Dragan Kremenović Puger i Nebojša Malinić, vlasnici te praonice, koji, kako kaže, već dugo blokiraju radnike da pristupe “Čajavec alatnici”.

“Razlog za ovo je to što su kriminalnim radnjama oteli zemljište na kojem se djelimično nalazi auto-praonica. Ograđivanje i zabrana pristupa objektu su u suštini pritisak na pravne sljednike ‘Čajavca’, prevashodno ‘Čajavec alatnicu’, ‘Čajavec korporejšn’ i ‘Čajavec servis i promet’, da daju saglasnost za nelegalno izgrađenu auto-praonicu, koja nema ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu”, kazala je Garača.

Prema njenima riječima, navedeni su 28. januara postavili fiksne stubove i konopac između ovih stubova da bi se onemogućio prilazak auto-praonici, a samim tim i “Čajavec alatnici”, a da su u ponedjeljak dovezli autobus, kamion s prikolicom i još jedan kamion na ulaz u “Čajavec alatnicu”.

“Mene su ova lica kontaktirala u pokušaju da me ucijene i iznude saglasnost ‘Čajavca’ na već izgrađenu auto-praonicu. Jedno od ovih lica mi je poslalo i poruku da će, ako ne dam saglasnost, blokirati ‘Čajavec’, što su i učinili”, kazala je Garača, dodajući da je juče policija izlazila na lice mjesta i uzela izjave.

Nebojša Malinić je za “Nezavisne” kazao da on nema ništa s ovom praonicom ni sa zemljištem, te poručio Garači da ukoliko ima nešto protiv njega može da ga prijavi nadležnim organima.

Na telefonski broj Dragana Kremenovića javio se muškarac koji nam je rekao da on nije Kremenović te da to nije njegov broj.

Podsjećanja radi, krajem januara ove godine Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec”, jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

Tekst i foto: Nezavisne novine

Naslov: Banjaluka-24.com

Društvo

U slučaj se uključila policija: Ilić bi mogao odgovarati zbog organizovanja PROSLAVE ROĐENJA DJETETA

Objavio

u

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić mogao bi krivično ili prekršajno odgovarati, nakon što je na društvenim mrežema objavljen snimak veselja sa muzikom uživo, a na kojem je i on prisustvovao, jer se u cijeli slučaj uključila i policija, saznaje Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjlauka Danijela Mučibabić rekla je za Srpskainfo da im nije zvanično prijavljeno da je došlo do kršenja epidemioloških mjera, ali da su o ovom događaju saznali preko elektronskih medija.

– U toku se provjere da bi se utvrdilo da li ima elemenata prekršajne, odnosno krivične odgovornosti. Nakon obavljenih provjera, biće poznato više informacija – pojasnila je Mučibabićeva.

Ilić je u razgovoru za Srpskainfo rekao da on nije organizovao veselje, već njegova porodica.

– Sve se dešavalo na privatnom imanju, a povod slavlja je to što sam postao otac – rekao je Ilić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Društvo

“Nisam ja organizator VEĆ MOJA PORODICA” Uz muziku uživo slavili rođenje sina predsjednika Skupštine grada

Objavio

u

Društvenim mrežama kruži video snimak proslave sa muzikom uživo kojoj prisustvuje veći broj ljudi, a između ostalog i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić (SNSD).

Ovaj snimak je naišao na negativne komentare na društvenim mrežama jer se proslava organizuje u vrijeme pandemije, kada su na snazi restriktivne mjere koje zabranjuju okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić je rekao za Srpskainfo da ja snimak nastao na privatnom posjedu u Krupi na Vrbasu u ponedjeljak veče.

Kaže da on nije organizovao ovo okupljanje.

– Moja porodica je organizovala veselje, zato što sam postao otac i prisustvovali su samo najuži članovi moje porodice – rekao je Ilić i dodao da nije mogao „spriječiti svoje bližnje da na taj način obilježe rođenje njegovog sina“.

Naglasio je da nisu tačne priče koje kruže Banjalukom da je na tom slavlju bilo „nekoliko stotina ljudi“.

– Imao sam taj dan mnogo ranije zakazanih obaveza, pa sam u večernjim časovima navratio u Krupu – objasnio je Ilić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Društvo

“Nisam htio da je pustim” Banjalučanin Đorđe Kuštrinović spriječio sugrađanku da skoči s mosta u rijeku Vrbas

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Đorđe Kuštrinović, radnik obezbjeđenja u Gradskoj upravi Banjaluka, spriječio je u utorak ujutru sugrađanku koja se planirala ubiti skokom sa Rebrovačkog mosta, a baš u trenutku kad se već spremala da skoči.

On je za ispričao da je, spasavajući sugrađanku, samo ispunio svoju građansku dužnost te da je ovo za njega bio jedan dobar dan, jer je uspio spasiti jedan život.

– U šest sati ujutru, vozeći od Ade prema Boriku, vidio sam ženu koja lagano prelazi preko ograde mosta. Parkirao sam se deset do 15 metara niže, kada je ona već bila prešla ogradu mosta za koju se držala rukama spremajući se da skoči – kazao je Kuštrinović za Nezavisne.

 Ističe da mu je najgore bilo jer nije znao kako da joj priđe, da li da je pozove ili da joj samo lagano priđe, kako je ne bi još više uplašio.

– Ipak, prišao sam i lagano je dodirnuo po ramenu u trenutku kad je već bila raširila ruke i htjela da skoči, dok su joj noge još bile na mostu. U posljednjem trenutku sam je uhvatio da ne upadne u Vrbas – rekao je Kuštrinović koji je još pod utiscima onoga što se dogodilo.

 Dodaje da ga je ona, nakon što ju je uhvatio, molila da je pusti da se ubije, jer ne želi da se vrati u bolnicu. 

– Ona je samo izgovarala: “Pusti me, pusti me!” Ali nisam htio da je pustim, jer bi sigurno iskočila pred auto – ističe Kuštrinović.

 On naglašava da je jedva zaustavio jednog prolaznika i vozilo, odnosno vozača koji je potom obavijestio policiju, dok ju je on držao s obje ruke, zbog čega i nije mogao telefonirati. 

– Četiri-pet auta je prošlo, niko od njih nije htio stati. Uspio sam nekako da zaustavim jedno vozilo i prolaznika – rekao je Kuštrinović.

On kaže da je žena, stara otprilike 65 godina, bila sasvim lijepo obučena, pristojno je izgledala i niko ne bi rekao na prvi pogled da ima problema ili da planira sebi da oduzme život.

– Bila je veoma preplašena, samo je ponavljala da je pustimo. Policija je u međuvremenu došla, uzela podatke i odvezli su je – kazao je Kuštrinović.

 Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen policiji u utorak ujutru.

Nastavite čitati

Trending