Doktorka Dragojević-Stojić podiže tužbu protiv ministra Lukača

Doktorka Maja Dragojević-Stojić, kaja radi u Kovid bolnici u Prijedoru, je najavila podizanje tužbe protiv ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, koji je obraćanju u parlamentu Srpske rekao da je ona od prvog dana borbe protiv korone na bolovanju.

Dragojević-Stojić, je kazala da je nedopustivo da neko upućuje takve optužbe i širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv Korone.

Ističe da u proteklih 16 godina, od kada radi kao internista- kardiolog, nema niti jednog dana bolovanja i da se to lako da provjeriti.

„Od samog početka pandemije izazvane Korona virusom sam se dobrovoljno prijavila u Korona tim i nalazim se u njemu od početka ovog mjeseca“, kazala je Dragojević-Stojić, koja je i član Predsjedništva SDS.

Ističe da optužbe na njen račun za nju predstavljaju veliku uvredu časti.

„Umjesto da podrži naš trud, da se makar minimalno suosjeća sa nama, gospodin Lukač širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv korone. Primorana sam da odbranim svoju čast, ugled i profesiju podizanjem ove tužbe, iako nisam neko ko, inače, reaguje na ovakav način“, kazala je ona.

Navodi da zaposleni u Korona timu u Prijedoru rade u veoma teškim improvizovanim uslovima.

„Veći dio dana provodimo u opremi u kojoj ne možemo da dišemo, danonoćno liječimo teške pacijente i borimo se za njihove živote. Nakon optužbi gospodina Lukača sinoć sam dobila na desetine poruka mojih pacijenata koji su se uplašili zbog informacije da sam na bolovanju i koji su me pitali ko će sada da ih liječi“, kazala je Dragojević-Stojić.

Poručila je da će istina vrlo brzo izaći na vidjelo, ističući da je u pitanju krajnje nekorektno ponašanje jednog ministra.

„Bez obzira na politiku, vaš strah od gubitka vlasti, nije korektno da se ponašate na ovakav način i obračunavate sa bilo kojim zdravstvenim radnikom, uključujući i mene“, poručila Dragojević-Stojić ministru Lukaču.

(BN)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.