Pratite nas

Politika

Dragoslav Topić dao dva miliona za sanaciju već popravljenog objekta

Objavio

u

Tekst preuzet od: Žurnal.info

Nema sumnje da je riječ o dvostrukoj predizbornoj akciji. Izvlačenje novca za kampanju vladajućih stranaka i fingiranje radova koji će biti prikazani kao utrošak novčane pomoći iz Srbije.

Vlada Republike Srpske je 20. avgusta prošle godine donijela odluku da iz donatorskih sredstava, koja su u vidu jednokratne pomoći stigla iz Srbije, uloži oko dva miliona maraka, u projekat „Rekonstrukcija objekta u Studentskom centru Nikola Tesla Banjaluka“. Prema odluci Vlade RS, objavljenoj u Službenom glasniku RS, nosilac projekta je Javna ustanova Studentski centar „Nikola Tesla“.

Prema kredibilnim izvorima iz Vlade RS, ova sredstva biće uložena u sanaciju već saniranog krova Studentskog centra „Nikola Tesla“ 2018. godine. Tada je popravljen krov, koji je sredinom decembra 2017. godine odnio olujni vjetar. Vlada RS je za tu namjenu izdvojila 2,5 miliona. U skladu sa zaključkom Vlade RS, sprovedena je tenderska procedura, a sredinom aprila 2018. godine konačno je potpisan ugovor o sanaciji dva paviljona studentskog doma. 

Tada je Studentski centar ”Nikola Tesla” bio zadužen da pokrene postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine i da tim sredstvima učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra. U pitanju je bila kompletna rekonstrukcija, zamjena svih instalacija.

oštećen krov nakon nevremena 2017.                                          foto:gerila.info

S obzirom na to da su od potpune rekonstrukcije Studentskog doma u Banjaluci prošle samo dvije godine, pitanje je zašto Vlada RS ponovo ulaže dva miliona maraka za rekonstrukciju tog objekta. Ako su radovi od prije dvije godine loše urađeni, pitanje je zašto niko za to ne odgovara, jer je prema Ugovoru, morala postojati garancija za izvršene radove. 

Za vrijeme vanrednog stanja u Studentskom domu bile su smještene osobe pozitivne na korona virus, ali su 15. juna prošle godine izmještene iz tog objekta. Direktor Studentskog centra Dragoslav Topić tada je izjavio da objekat samo treba da se dezinfikuje. Sama dezinfekcija ne košta dva miliona maraka

Nema sumnje da je riječ o dvostrukoj predizbornoj akciji – izvlačenje novca za kampanju vladajućih stranaka i fingiranje radova koji bi trebalo da pokažu kako vlasti nešto rade. Poseban problem je što Vlada RS nenamjenski troši novac koji donira Srbija, u obnavljanje obnovljenog, što sve ukazuje na čistu prevaru. 

(zurnal.info)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Vozač, saradnici i obezbjedjenje Milana Radovića sudionici tuče u banjalučkom noćnom klubu?!

Objavio

u

By

Prema izvorima faktormagzina u tuči koja se rano jutros dogodila u jednom banjalučkom noćnom klubu učestovali su vozač, saradnici i pratioci predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Milana Radovića.

Incident se dogodio jutros oko četri časa a iz policije su saopštavajući incijale naveli da je jedna osoba uhapšena dok se za još nekoliko traga.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su operativnim radom jutros identifikovali i uhapsili J.K. iz Banjaluke.

“Za osobama D.I., M.I. i M.Ć., a zbog postojanja osnova sumnje da su sa J.K. učestvovala u tuči, se traga”, rekli su u policiji.

Nadležnoj policijskoj stanici, oštećeni su juče oko 4 časa prijavili su da su u noćnom klubu u Banjaluci fizički napadnuti od strane više nepoznatih osoba.

“Oštećenim osobama je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, poručili su iz policije.

Izvor: Faktor magazin

Nastavite čitati

Politika

Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i Srpsku nisu pitali

Objavio

u

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.

Nastavite čitati

Politika

Krunić o Ujedinjenoj Srpskoj: Korupcija i kriminal, osobine vodećih funkcionera

Objavio

u

By

Korupcija, kriminal, siledžijstvo: sve su to karakretistike vodećih funkcionera Ujedinjene Srpske, jedne od stranaka vladajuće koalicije, koja očigledno ne preza ni od čega, pa ovakve ljude, bez imalo srama, imenuje na neke od vrlo značajnih pozicija u Republici Srpskoj i BiH – rekao je član Predsjedništva PDP-a i narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Krunić kaže da je malo koju stranku, osim SNSD, potresalo ovoliko afera na koje se javnost zgražala, ali oni ne mare za to, nego samo gledaju kako da uzmu svoj dio plijena u okviru vladajuće koalicije i iz narodnog budžeta, saopšteno je iz informativne službe PDP-a.

“Imenovanje Kostadina Vasića na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo bilo je samo po sebi skandalozno, jer je potpuno jasno da nema potrebna znanja i vještine da rukovodi tom, pokazalo se u prethodnom periodu, izuzetno važnom institucijom. Ako na to dodamo da je Vasić juče pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja svog srodnika, a da će ipak ostati u direktorskoj fotelji, jasno je o kakvom beskrupuloznom i poremećenom sistemu vrijednosti svjedočimo”, poručio je Krunić.

On je podsjetio da je Vasić na poziciji direktora Instituta zamijenio Branislava Zeljkovića, kojem se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja zbog nabavki tokom pandemije virusa korona.

“Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama, kažnjavani zbog nenošenja maski, bolovali i umirali, oni su tražili i nalazili načine kako da se preko te, za čitav svijet i za naš narod, užasne situacije bogate i trpaju novac u privatne džepove. Tokom pandemije respiratori su plaćani po deset puta višoj cijeni od nabavne i tržišne, maske nabavljane za deset feninga, a narodu su ih prodavali po sedam KM. I na sve to, dok je suđenje u toku, Zeljković je nagrađen savjetničkom pozicijom u Civilnoj zaštiti”, podsjeća Krunić.

Kaže da se ne smije zaboraviti ni slučaj Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova, takođe kadra Ujedinjene Srpske:

“Svojevremeno je otkriveno kako se Ilić više od dvije godine bavio ilegalnim priređivanjem igara na sreću, za što je stekao imovinsku korist. Ilić je takođe osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze i takođe nelegalno stekao imovinsku korist. Kada se sve ovo uzme u obzir, može se reći da je Ujedinjena Srpska ogledalo ove vlasti, ogrezle u kriminalu, korupciji, bahatosti i pokvarenluku”, zaključuje Krunić.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending