Pratite nas

Politika

Dragoslav Topić dao dva miliona za sanaciju već popravljenog objekta

Objavio

u

Tekst preuzet od: Žurnal.info

Nema sumnje da je riječ o dvostrukoj predizbornoj akciji. Izvlačenje novca za kampanju vladajućih stranaka i fingiranje radova koji će biti prikazani kao utrošak novčane pomoći iz Srbije.

Vlada Republike Srpske je 20. avgusta prošle godine donijela odluku da iz donatorskih sredstava, koja su u vidu jednokratne pomoći stigla iz Srbije, uloži oko dva miliona maraka, u projekat „Rekonstrukcija objekta u Studentskom centru Nikola Tesla Banjaluka“. Prema odluci Vlade RS, objavljenoj u Službenom glasniku RS, nosilac projekta je Javna ustanova Studentski centar „Nikola Tesla“.

Prema kredibilnim izvorima iz Vlade RS, ova sredstva biće uložena u sanaciju već saniranog krova Studentskog centra „Nikola Tesla“ 2018. godine. Tada je popravljen krov, koji je sredinom decembra 2017. godine odnio olujni vjetar. Vlada RS je za tu namjenu izdvojila 2,5 miliona. U skladu sa zaključkom Vlade RS, sprovedena je tenderska procedura, a sredinom aprila 2018. godine konačno je potpisan ugovor o sanaciji dva paviljona studentskog doma. 

Tada je Studentski centar ”Nikola Tesla” bio zadužen da pokrene postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine i da tim sredstvima učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra. U pitanju je bila kompletna rekonstrukcija, zamjena svih instalacija.

oštećen krov nakon nevremena 2017.                                          foto:gerila.info

S obzirom na to da su od potpune rekonstrukcije Studentskog doma u Banjaluci prošle samo dvije godine, pitanje je zašto Vlada RS ponovo ulaže dva miliona maraka za rekonstrukciju tog objekta. Ako su radovi od prije dvije godine loše urađeni, pitanje je zašto niko za to ne odgovara, jer je prema Ugovoru, morala postojati garancija za izvršene radove. 

Za vrijeme vanrednog stanja u Studentskom domu bile su smještene osobe pozitivne na korona virus, ali su 15. juna prošle godine izmještene iz tog objekta. Direktor Studentskog centra Dragoslav Topić tada je izjavio da objekat samo treba da se dezinfikuje. Sama dezinfekcija ne košta dva miliona maraka

Nema sumnje da je riječ o dvostrukoj predizbornoj akciji – izvlačenje novca za kampanju vladajućih stranaka i fingiranje radova koji bi trebalo da pokažu kako vlasti nešto rade. Poseban problem je što Vlada RS nenamjenski troši novac koji donira Srbija, u obnavljanje obnovljenog, što sve ukazuje na čistu prevaru. 

(zurnal.info)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending