Pratite nas

Politika

DRAŠKO POKAZAO KOLIKO JE SPOSOBAN: Ovim potezom napravio uspjeh kakav nije niko do sada, OVO JE TREBALO BANJALUCI

Objavio

u

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da Banjaluka još uvijek sumira utiske poslije dočeka pravoslavne Nove godine ispred Hrama Hrista Spasitelja.

I ovaj put se kao grad možemo pohvaliti rekordnim brojem posjeta, a posebno sam srećan zbog komentara i poruka koje dobijam, a koji govore da Banjaluka nikad nije bila življa, a narod veseliji. Još jednom hvala našoj Danici koja je došla iz Crne Gore, našoj Pavlini iz Orahovca koja za Banjuluku kaže da je njen drugi dom, ali i za sve ostale učesnike čije su muzika i pjesma učinili da na ovaj način i u najljepšem gradu uđemo u novo ljeto Gospodnje – napisao je on.

Sugrađanima je poželio srećnu pravoslavnu Novu godinu.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i Srpsku nisu pitali

Objavio

u

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.

Nastavite čitati

Politika

Krunić o Ujedinjenoj Srpskoj: Korupcija i kriminal, osobine vodećih funkcionera

Objavio

u

By

Korupcija, kriminal, siledžijstvo: sve su to karakretistike vodećih funkcionera Ujedinjene Srpske, jedne od stranaka vladajuće koalicije, koja očigledno ne preza ni od čega, pa ovakve ljude, bez imalo srama, imenuje na neke od vrlo značajnih pozicija u Republici Srpskoj i BiH – rekao je član Predsjedništva PDP-a i narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Krunić kaže da je malo koju stranku, osim SNSD, potresalo ovoliko afera na koje se javnost zgražala, ali oni ne mare za to, nego samo gledaju kako da uzmu svoj dio plijena u okviru vladajuće koalicije i iz narodnog budžeta, saopšteno je iz informativne službe PDP-a.

“Imenovanje Kostadina Vasića na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo bilo je samo po sebi skandalozno, jer je potpuno jasno da nema potrebna znanja i vještine da rukovodi tom, pokazalo se u prethodnom periodu, izuzetno važnom institucijom. Ako na to dodamo da je Vasić juče pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja svog srodnika, a da će ipak ostati u direktorskoj fotelji, jasno je o kakvom beskrupuloznom i poremećenom sistemu vrijednosti svjedočimo”, poručio je Krunić.

On je podsjetio da je Vasić na poziciji direktora Instituta zamijenio Branislava Zeljkovića, kojem se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja zbog nabavki tokom pandemije virusa korona.

“Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama, kažnjavani zbog nenošenja maski, bolovali i umirali, oni su tražili i nalazili načine kako da se preko te, za čitav svijet i za naš narod, užasne situacije bogate i trpaju novac u privatne džepove. Tokom pandemije respiratori su plaćani po deset puta višoj cijeni od nabavne i tržišne, maske nabavljane za deset feninga, a narodu su ih prodavali po sedam KM. I na sve to, dok je suđenje u toku, Zeljković je nagrađen savjetničkom pozicijom u Civilnoj zaštiti”, podsjeća Krunić.

Kaže da se ne smije zaboraviti ni slučaj Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova, takođe kadra Ujedinjene Srpske:

“Svojevremeno je otkriveno kako se Ilić više od dvije godine bavio ilegalnim priređivanjem igara na sreću, za što je stekao imovinsku korist. Ilić je takođe osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze i takođe nelegalno stekao imovinsku korist. Kada se sve ovo uzme u obzir, može se reći da je Ujedinjena Srpska ogledalo ove vlasti, ogrezle u kriminalu, korupciji, bahatosti i pokvarenluku”, zaključuje Krunić.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

RASIPNIŠTVO: Šest novih stručnih savjetnika stiže u Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Objavio

u

By

Izborna godina ne može proći bez novih zapošljavanja i sistematizacija, što potvrđuje i najnoviji slučaj iz Ministarstva porodice, omladine i sporta koje će dobiti novih šest stručnih savjetnika.

Ovo je predviđeno novom sistematizacijom koja je juče razmatrana i usvojena na sjednici Vlade Republike Srpske, ali je ostalo nepoznato zbog čega je ovom Ministarstvu, na čijem čelu se nalazi ministarka Sonja Davidović, u izbornoj godini potrebno baš šest novih stručnih savjetnika.

Po novom obračunu plata svaki od ovih stručnih savjetnika mjesečno bi trebao imati platu u visini od 2.150 KM, što znači da će do kraja godine samo za njihove plate iz budžeta trebati dodatno da se izdvoji više od 100.000 KM.

Izvor Srpskainfo iz Vlade Republike Srpske tvrdi da je već poznato ko će biti stručni savjetnici za koje je Ministarstvo porodice, omladine i sporta dobilo blagoslov na sjednici Vlade.

– Riječ je o osobama koje su već zaposlene u tom Ministarstvu, ali ne dolaze na posao. Većinu radnih dana angažovani su na poslovima mimo Ministarstva, ali primaju platu kao da su svaki dan na poslu. Po novoj sistematizaciji sada će biti unaprijeđeni u stručne savjetnike, što znači da će imati još veće plate – tvrdi naš izvor iz Vlade Srpske.

Iako je iz Vlade Srpske ranije najavljeno da neće biti dodatnog zapošljavanja, naš izvor ističe da očito za neke uvijek ima mjesta.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta danas nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uputili. Zatražili smo informaciju ko su navedeni stručni savjetnici, koje su njihove reference i zbog čega se baš u izbornoj godini ukazala potreba za angažovanjem dodatnih stručnih savjetnika, piše Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending