Draško Stanivuković kandidat za gradonačelnika Banjaluke

„Danas je održana konstitutivna sjednica Glavnog izbornog štaba PDP-a za lokalne izbore ove godine. PDP je potpuno spreman za izbore i pored toga što je danas zvanično formiran GIŠ, mi smo prethodnih sedmica uspostavili izbornu infrastrukturu u lokalnim zajednicama“, rekao je danas Igor Crnadak, potpredsjednik i šef Glavnog izbornog štaba PDP-a.

On je istakao da PDP na izbore izlazi na izbore u svim opštinama Republike Srpske i očekuje veliki rezultat i značajan rast broja odbornika, ali i načelnika:

„Očekujemo da se trend rasta PDP-a koji je vidljiv svakome bude nastavljen i ove jeseni. Kruna toga će biti pobjeda u Banjaluci za gradsku skupštinu, kao i da naš kandidat bude gradonačelnik Banjaluke“, kaže Crnadak.

Dodao je da će PDP u Istočnom Sarajevu imati kandidatza ili za gradonačelnika ili načelnika opštine Pale, da će imati kandidata u Kotor Varoši i drugim opštinama, dok se u pojedinim još razgovara sa koalicionim partnerima.

Crnadak kaže da je PDP protiv odlaganja izbora, kao što je bio i protiv pomjeranja na 15. novembar:

„Do toga je došlo jer koalicija SNSD-HDZ-SDA nije obezbijedila novac za održavanje izbora. Pozivamo da novac bude obezbijeđen na vrijeme i da ne bude drugih odlaganja“, kaže on.

Ističe da CIK treba da dobije šansu da sprovede poštene izbore na kojima će građani moći da glasaju bez ucjena, pritiska i svega čemu su bili izloženi u prethodnim kampanjama. Dodaje da smo svjedoci da SNSD svakodnevno vrši pritisak na CIK što nije u duhu demokratije, jer Centralna izborna komisija treba da bude slobodna i radi bez političkog pritiska.

Odgovarajući na pitanje ko će biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Crnadak je rekao da je zvanični kandidat Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković, ali da je PDP do te mjere narastao u Banjaluci da je odlučeno da se urade dodatna razmatranja:

„Ono što je bitno jeste da sve radimo u kompaktnoj i otvorenoj atmosferi među svima nama, uključujući i rukovodstvo Gradskog odbora, kao i rukovodstvo partije“, zaključuje Crnadak.

(BN)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.