Pratite nas

Hronika

EKSKLUZIVNO: Policija istražuje još jedan slučaj mogućeg uznemiravanja ili zlostavljanja

Objavio

u

Kako ATV nezvanično i ekskluzivno saznaje od izvora iz Doma, policija ima informacije da je još jedan radnik doma Rada Vranješević, takođe portir, uznemiravao maloljetnu djevojčicu koja je ometena u razvoju.

Po svemu sudeći, direktor Doma nije informisan, jer nam nije rekao ništa, osim da je prilog ATV-a uznemirio djecu.

Koliko je portira suspendovano u Domu?

– Trenutno je suspendovan samo jedan. U saopštenju sam mislio na uhapšenog portira koji je suspendovan za sve vrijeme disciplinskog postupka 17.12. do 31.12. on je bio suspendovan. Pošto disciplinska komisija u Domu nije utvrdila okolnosti i prijave od strane djevojčice, ali je utvrdila druge okolnosti koje su za blažu mjeru, izrečena mu je mjera 20 odsto do plate tri mjeseca i ona se vratio na rad sve dok istražni organi ne donesu novu odluku o privođenju. To je osnov za suspenziju. Tako da je on sada po osnovu pritvora ponovo suspendovan od strane Doma”, rekao je za Vladimir Kajkut, direktor Doma “Rada Vranješević.

Izvor: ATV

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Teško povrijeđene dvije osobe iz Banjaluke

Objavio

u

By

Dvije osobe uz Banjaluke teško su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Kozarske Dubice.

UPolicijskoj upravi Prijedor rekli su da se nesreća dogodila na lokalnom putu u mjestu Slabinja.

– Dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao D.T. iz Laktaša upravljajući kamionom „Iveko“ i M.S. iz Banjaluke upravljajući vozilom „pežo“ – pojasnili su u policiji.

U saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobio je vozač D.T, dok su vozač M.S. i suvozač S.S. iz Banjaluke, zadobili teške tjelesne povrede i prevezeni na Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Nastavite čitati

Hronika

SAOBRAĆAJNA NEZGODA KOD KOZARSKE DUBICE: Teško povrijeđene dvije osobe iz Banjaluke

Objavio

u

Dvije osobe iz Banjaluke teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Kozarske Dubice.

Kako kažu iz PU Pridjedor, nezgoda se dogodila u mjestu Slabinja.

– Na lokalnom putu u mjestu Slabinja opština Kozarska Dubica dogodila se saobraćajna naezgoda u kojoj je učestvovao D.T. iz Laktaša upravljajući teretnim vozilom „Iveko“ i M.S. iz Banja Luke upravljajući teretnim vozilom „Peugeot – sapoštili su iz policije.

U saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobio je vozač D.T, dok su vozač M.S. i suvozač S.S. iz Banja Luke, zadobili teške tjelesne povrede i prevezeni na Univerzitetsko-klinički centar u Banja Luci.

Nastavite čitati

Hronika

“Silovao me Suvara zvani Hans”: Potresno svjedočenje žene o zločinu koji je počionio Đajićev saradnik

Objavio

u

Na suđenju Dušku Suvari, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje dvije ženske osobe na području Glamoča tokom 1992. godine, zaštićena svjedokinja Državnog tužilaštva se prisjetila dana kada ju je optuženi silovao i seksualno zlostavljao.

Braća Suvara su saradnici Vlade Đajića.

Svjedočeći iz posebne prostorije uz distorziju slike, svjedokinja S-2 ispričala je da je 1992. godine živjela u Glamoču, u porodičnoj kući s mužem i dva sina.

Kazala je da je 30. juna, negdje oko 20 sati, bila s mužem u kući, dok su njeni sinovi bili vani, piše BIRN – Detektor.ba.

Tada je ispred kuće naišla grupa naoružanih uniformisanih vojnika, među kojima je bio i Suvara, koji je nju i njenog muža, nakon što je pucao u ulazna vrata, ugurao uz stepenice u dnevni boravak s pištoljem i poluautomatskom puškom, dok su se ostali vojnici smijali, rekla je svjedokinja. Ispričala je da Suvaru, koji ima nadimak Hans, poznaje odranije.

Posvjedočila je da je s mužem sjela na kauč, a da im je Suvara, koji je kod sebe imao i bajonet, prislonio glavu uz glavu, stavio im pištolj na sljepoočnice, a zatim zatražio da mu daju 500 maraka i zlato.

Tvrdi da je tada, nakon što su mu kazali da te pare nemaju, počeo galamiti, pucati u plafon te bajonetom udarati od stol i viseću kuhinju.

Ja sam na ruci imala prsten, međutim on nije pristao, nego je rekao da hoće mene. Moj muž ga je molio da to ne radi”, izjavila je svjedokinja, dodavši da je naredio njenom mužu da ostane u kući, a nju istjerao niz stepenice.

Prisjetila se da ju je Suvara gurao kroz baštu puškom, dok je pištolj držao pod njenim potiljkom te da su tada sreli njenog starijeg sina, kojeg je on otjerao.

Izjavila je da misli da su hodali dva ili dva i po kilometra prema polju, prije nego joj je naredio da svuče odjeću sa sebe, prilikom čega ga je ona molila da to ne radi. Kazala je da ju je nakon toga silovao i seksualno zlostavljao na razne načine te da je nožem parao po leđima, ali da u tom momentu nije osjećala nikakav bol jer je, kako je ispričala, molila Boga da je ubije.

“Iživljavao se na sve moguće načine, možda dva sata ili više. Stalno mi je psovao mater”, izjavila je S-2, objasnivši da ju je poslije toga vratio kući, gdje ona nije zatekla svog muža niti sinove, te da je nakon toga otišla u jednu firmu, gdje se sakrila.

Ubrzo je saznala da su se njen muž i sinovi nalazili kod komšija.

“U kući komšije sam zatekla djecu izbezumljenu. Plakali su jer su mislili da sam ja ubijena, jer su se čuli pucnji pa su oni mislili da sam ja mrtva”, rekla je S-2, dodavši da je sutradan dala izjavu policiji, nakon čega su je odveli kod ginekologa, ali je on nije mogao pregledati jer nije bilo struje.

Svjedokinja je kazala da su Glamoč napustili 7. maja 1993. godine.

Tužilaštvo BiH tereti Duška Suvaru zvanog Hans da je 1992. godine, kao pripadnik tzv. vojske RS, dolazio u mjesta na području Glamoča nastanjena civilnim stanovništvom bošnjačke nacionalnosti, te uz prijetnje po život oštećenih i članova njihovih porodica, ženske osobe prisilno odvodio iz njihovih kuća, silovao ih i seksualno zlostavljao, nanoseći im teške duševne i tjelesne povrede. Nastavak suđenja je zakazan za 25. februar.

Inače, Suvaru je uhapsila SIPA, u martu 2019, u Banjoj Luci.

Ko je Duško Suvara

Suvara je u Okružnom sudu u Banjaluci 1997. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog razbojništva u kome je ubijen i opljačkan portir preduzeća Panonka u Banjaluci.

Potom ga je isti sud 2008. godine opet osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva Anice Mijatović (57) iz Banjaluke, koje se dogodilo 1995. godine. Kazna mu je objedinjena s ranijom presudom i u zatvoru je proveo oko 15 godina.

Nedugo po izlasku iz zatvora Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na još jednu jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva, pokušaja ubistva i više pljački koje su 90-tih počinjene u Glamoču.

Proglašen je krivim da je u noći između 31. januara i 1. februara 1994. godine ubio Fiju Duganhodžića i Đug Fizu u glamočkom naselju Duboki Put, kao i da je 19. marta 1993. godine pokušao da ubije Mleću Zeljković u naselju Luke.

Zajedno sa još desetoricom optuženih osuđen je što su tokom 1993. i 1994. godine u Glamoču opljačali pet bošnjačkih porodica, kojima su uz prijetnju oružjem oteli ukupno 5 700 njemačkih maraka. Među osuđenim razbojnicima bio je i njegov brat Goran Suvara zvani Drot kome je izrečena kazna od šest godina zatvora- inače, jedan od onih koji su “dobro poznati bh. policiji”.

Suvari su sve presude izricane godinama nakon što su djela počinjena, tako da je praktično s prvom presudom od 15 godina “odležao” i kazne koje su mu izrečene 2008. i 2014. godine.

Nastavite čitati

Trending