Pratite nas

Politika

“ELEMENTARNO NEZNANJE” Trivićeva ministru Klokiću i saradnicima ukazala na greške tokom prevođenja dokumenta

Objavio

u

Nakon izlaganja ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića o tački dnevnog reda o Informaciji o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine, narodna poslanica Jelena Trivić rekla je da joj je bilo teško pratiti ovaj dokument zbog silnih grešaka u prevođenju.

Razumijem da ste pravili integralni dokument i prevodili ste sa engleskog, ali po Ustavu postoji samo BiH, pogotovo ne postoji ’cjelodržavni, državni sistem’ kako navodite. Vi ste to prevodili sa ’state level’, sa engleskog, ali kada šaljete u NS RS dokument koji je pisan ćiriličnim pismom i prevodite direktno sa engleskog onda morate da pazite. Razumijem da je to dokument od 220 strana, ali razumijem i da vaše ministarstvo ima dovoljno zaposlenih koji mogu da rade na tom dokumentu koji ide na Narodnu skupštinu – rekla je Trivićeva.

Skraćenica za NSRS u ovom dokumentu na ćiriličnom pismu je RS NA.

– Zato što ste prevodili sa engleskog ’Republic of Srpska National Assembly’, pa ste to bukvalno preveli na ćirilično pismo RS NA, a za Vladu piše RS GOV, ’Republic of Srpska Government’. Ja to ne mogu da prihvatim, ako ste pisali ćiriličnim pismom, na srpskom jeziku, da vi skraćenice ne znate i za sve institucije ste tako napisali skraćenice. Nije vam se smjelo desiti da to uđe u Narodnu skupštinu. Meni je bilo zaista teško da pratim dokument – rekla je Trivićeva.

srpskainfo.com / FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending