Pratite nas

Nekategorisano

FK Šargovac: Gušenje fudbala politikom u režiji SNSD, roditelji ogorčeni

Objavio

u

Mještani i roditelji kažu da je „inicijativa“ o nepodržavanju odluke o korištenju prostora dogovorena u SNSD-ovom partijskom ogranku u Šargovcu, gdje je višestruko osuđivani kriminalac i predsjendik SNSD Šargovac Rajko Radaković dogovorio „udar“ na klub sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD Vladom Đajićem. Roditelji već razmišljaju da odu pred UKC koji vodi Đajić i da traže objašnjenje zbog čega se politički sukobi i razmirice lome preko leđa djece i lokalnog kluba.

– Zbog razmirica sa Selakom (SPS), skupštinska većina nije podržala odluku o produženju korištenja prostorija kluba FK Budućnost Šargovac. Stao sam pred njih sve i rekao – sram vas bilo, nije to Selakov privatni klub, i napustio sjednicu. Večeras su ispali, da ne kažem šta, na takvoj sitnici, da su mi se zgadili trajno svi! Sve i jedno koje je glasalo za taj mali zločin! Fudbal da gušite u ovakvoj bijedi – poručio je putem društvene mreže Facebook odbornik Banjaluka Zove Saša Lazić Medo.
Odluku o produženju korištenja prostorija podržali su odbornici PDP, SPS, SDS, odbornik iz Banjaluka zove, kao i odbornik iz SP-a Dragan Banjac, ali zahvaljujući odbornicima stranaka vladajuće koalicije, odluka nije dobila potrebnu većinu.


Fudbalski klub Budućnost iz Šargovca na treninzima okuplja preko 80 djece i mladih, ima odlične rezultate ali i tradiciju, kao klub koji je osnovan daleke 1972. godine. Uprava kluba se nakon neusvajanja odluke obratila gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji im je poručio da se ponovo obrate Skupštini sa inicijativom čim se za to steknu zakonski uslovi. Roditelji djece koja treniraju u FK Šargovac takođe najavljuju da će od odbornika koji čine većinu u Skupštini grada zahtijevati da objasne javnosti zbog čega je odbijena odluka o produženju korištenja prostorija kluba.


Podsjetimo, na prošlim Lokalnim izborima najveću podršku glasača u Šargovcu dobio je SPS, dok su za gradonačelnika većinom izabrali Draška Stanivukovića, pa i u političkim krugovima smatraju da je ovo pokušaj “osvete” SNSD-a za one koji ih nisu podržali na izborima.

1 Comment

1 Comment

  1. Dragan Tadić

    17. Jula 2021. at 0:27

    Puna podrška FK Budućnost Šargovac od strane vaterpolo kluba Borac…. Ne dajte se…. Neće vam biti lako….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Nekategorisano

Kako se Dodik bori za RS: U slučaju sankcija, neka padaju svi ostali

Objavio

u

Dodik neće odustati od namjere da predloži i donese svoje zakone o vraćanju nadležnosti, ali način na koji to misli sprovesti će u političkom smislu koštati “glave” njegove ministre, premijera i druge predstavnike SNSD i koalicionih partnera za koje je Dodik već procijenio da su pogodni da budu kolateralna šteta, navode izvori bliski SNSD. Hvatanje zmije tuđim rukama je i jedini način za Dodika da realizuje ranije planove o “čišćenju” vlade, koalicije i stranke pa bi odgovornost i eventualne sankcije snosili ministri i premijer Višković kao predlagači, te predsjednik Skupštine Čubrilović i poslanici, a na kraju logično i predsjednica Cvijanović koja treba da potpiše ukaz o proglašenju zakona.
U lancu odgovornosti nigdje nema Milorada Dodika i njegovog potpisa, što je i bio plan od početka, dok će nabrojani funkcioneri i nosioci vlasti biti istureni kao štit i topovsko meso za eventualne sankcije i snošenje odgovornosti. Bez obzira na ishod i posljedice, dalji plan je da se Dodik povuče iz Predsjedništva BiH i da ga predsjednica Željka Cvijanović imenuje za mandatara za sastav nove Vlade. A u novoj vladi sasvim sigurno neće biti mjesta za aktuelnog direktora MUP RS Dragana Lukača i to po zahtjevu Igora Dodika, Siniše Kostreševića i Vlade Đajića. Uklanjanje Lukača, koji se i javno i privatno protivi “avanturama” porodice Dodik i čelinačkog lobija u SNSD-u, otvorilo bi prostor za postavljanje Darka Matijaševića, kojeg je Đajić već promovisao u banjalučkom gradskom odboru SNSD ili nekog od čelinačkih SNSD-ovaca. Premijera Radovana Viškovića nakon ovih rokada bi čekalo mjesto direktora “Alumine”, ukoliko mu to dozvoli gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, a u Predsjedništvo BiH išao bi stari i iskusni kadar Nebojša Radmanović.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Dodik u prisustvu njegove svetosti – “Aj'd ne s*ri!”

Objavio

u

Rasprava i razgovor je trajao “malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni ,dok u jendom momentu Dodik nije rekao Borenoviću i to sve pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima: – “Aj'd, ne s*ri”

Jučerašnja posjeta srpskog patrijarha Banjaluci, imala je osim duhovne i drugi karakter, koji se dešavao u Vladičanskom dvoru gdje je bila kafa za drage goste a potom i večera za odabrano društvo iz Crkve i politike.

Kako BN saznaje iz krugova bliskim crkvenim velikodostojnicima, a o čemu se priča danas i po Banjaluci, u. koliko toliko, opuštenoj atmosferi nezaobilasna tema bila je aktuelno-politička situacija tokom koje je, a ko bi drugi, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao da svoje najnovije poteze približi patrijarhu, navodeći da je “sada momenat da Republika Srpska se odvoji od Muslimana i BiH”, tvrdeći da je postalo neizdrživo jer “nam oni oteše sve, zemlju, vodu…”

Kazao je da problem prave i zapadnjaci, ali, kako je naveo, i neki Srbi, koje oni podržavaju…

Kako tvrdi naš izvor, na Dodikovu priču oštro je reagovao predsjednik PDP Branislav Borenović, koji se, takođe zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke, našao u tom društvu.

Borenović, je prema našem izvoru, prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako, što se Dodiku nije svidjelo.

Međutim, kako tvrdi naš izvor, koji se našao na tom mjestu, Borenović je izrekao nekoliko rečenica koje su bila kontra Dodikovim, koji ga je pokušavao prekinuti dovikujući mu – Šta ti znaš i tako sve, kaže, u Dodikovom maniru…

Rasprava i razgovor je trajao “malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni ,dok u jednom momentu Dodik nije rekao Borenoviću i to sve pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima: – “Aj'd, ne s*ri”!

Patrijrah je pokušavao da kaže da treba smirenim tonom i dijalogom rješavati nesuglasice, ali nije iznosio svoje stavove, više je slušao”, tvrdi taj izvor i dodaje da je Dodik negodovao i na Stanivukovića, koji je podržao Borenovićeve stavove, kazavši da je ovo što se radi avanturizam i kockanje sa Srpskom…

Međutim, Dodik, očito iznerviran činjenicom, da nije samo on “glavni” imao je “okršaj” i sa Stanivukovićem kome je zamjerio što, kriminaluzuje njega i njegovu djecu,tvrdeći da nema afera u Srpskoj o kojima “trubi” opozicija.

Pored crkvenih velikodostojnika na toj večetri bili su još i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, Nenad Stevandić…

Na pitanje da li su se u raspravu oni uključivali, naš izvor tvrdi da je Cvijanovićeva nešto govorila i Stevandić, ali ništa bitno, dok je, kako navodi Lukač “mudro” ćutao.

(BN)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Sprema li se to Dodik za odlazak sa političke scene?!

Objavio

u

– Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bi se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, “tetoši” neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sutra upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

Dodik je rekao da u Sarajevu uvijek pokušavaju da “donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a poslije toga po pravilu slijedi još gora odluka”.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama “koje su uvijek vezane za naša prava”.

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali očekuje razumijevanje koje mora da postoji.

Mnogi koji odlučuju o BiH, kaže, samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.

“Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bi se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, “tetoši” neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

(Srna)

Nastavite čitati

Trending