Pratite nas

Društvo

Grad ljetnom pozornicom oživljava Kastel

Objavio

u

Foto: A. Čavić

Uređenjem ljetne pozornice na tvrđavi Kastel, Grad želi očuvati naš najstariji gradski simbol, a ujedno napraviti ljepši i uređeniji prostor, koji se tradicionalno koristi u svrhu organizacije brojnih manifestacija.

Prijedlogom budžeta planirano je 50.000 KM za ovu namjenu, a s ciljem da se pruži ljepši ambijent našim sugrađanima i, ujedno, obogati turistička ponuda grada.

– Investiranje u tvrđavu Kastel svakako je opravdano željom Grada da ovo značajno kulturno-istorijsko zdanje zasija u punom sjaju, kako bi se uljepšala sveukupna slika Banje Luke, jer naš grad je zapravo ogledalo svih nas – izjavio je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Novi koncept Kastela zamišljen je tako da ova tvrđava oživi, da se na novoj ljetnoj pozornici održavaju koncerti, poetske ili filmske večeri, koje će građani moći da posjećuju kada požele, ili da stanu i pogledaju dok uživaju šetajući Kastelom.

Gradonačelnik je istakao da potencijali Kastela nisu iskorišteni u dovoljnoj mjeri, te da je šteta da ovako sjajan prostor banjalučke tvrđave najčešće čeka ljeto da oživi, ali uz dobre ideje i planove ovo možemo promijeniti na bolje.

-Znamo da će za naše planove biti potrebna određena sredstva, pogotovo ako se pokaže opravdanim da je najbolji modalitet da Kastel dobije status javne ustanove – rekao je Stanivuković, te dodao da će novoformirana radna grupa pripremiti elaborat i plan koji će biti upućen Skupštini grada na izjašnjavanje.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending