Pratite nas

Politika

GRADONAČELNIK BEZ PLATE I SLUŽBENIH VOZILA Stanivuković otkrio kolika su mu primanja i na šta ih troši

Objavio

u

Odgovarajući na novinarska pitanja, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, govorio je o iznosu plate koju prima kao prvi čovjek grada i na šta je troši

– 4.850 KM je plata gradonačelnika i svaku platu dodjeljujem u humanitarne i razne svrhe. Za godinu i po mandata, ja sam dodijelio sredstava, podrške i pomoći duplo više od onog što mi je leglo na račun. U razne potrebe, gradnju parkova, sadnice, trim staze, pomoći porodica kojima je kuća izgorila, dao sam sredstava kao da sam gradonačelnik čitav mandat, prema tome, ja ni jednu marku svoje plate nisam potrošio. Jedini sam političar na političkoj sceni koji se tako ophodi prema plati – rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Podsjetimo, u septembru prošle godine, gradonačelnik Stanivuković je na sjednici Skupštine grada Banjaluka predložio smanjenje plate funkcionerima za 25 posto.

– Predlagao sam smanjenje plata funkcionera što je predsjednik Skupštine i skupštinska većina odbila. Tražio sam da se smanji plata predsjedniku Skupštine, gradonačelniku i potpredsjednicima, međutim, takav prijedlog je odbijen. Prvi sam koji javno govori o tome. To je neto plata, plus porezi i doprinosi pa vi izračunajte koja je bruto plata gradonačelnika. Predsjednik Skupštine ima platu za nekih 600-700KM manje ali svakako je preko 4.000KM. Sa ponosom kažem da svoj posao obavljam volonterski. Ne krijem da dolazim iz imućne porodice, da ne živim od politike nego živim za politiku i promjene. Ne treba mi ni jedna marka i više od svoje plate svaki mjesec dajem. – istakao je Stanivuković

Prvog dana mandata, Stanivuković je zatražio da se ključevi više od 50 službenih automobila, vrate nakon radnog vremena.

– Na posao dolazim privatnim autom i prošle godine sam dao 30.000 KM na gorivo jer sam na svaki put i teren išao svojim privatnim autom. Za ovo što govorim imam račune kao dokaz. Ni jednom nisam sjeo u službeni auto a svu amortizaciju i gorivo sam plaćao lično. Samim tim smatram da sam političar koji je najviše doprinio ovom društvu u pogledu da nisam ništa koštao a da radim i po 15 sati dnevno, kao što će biti i ovaj dan. – zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Izvor: Blink

Politika

SALKIĆ ŽELI DA REPUBLIKA SRPSKA PROMIJENI IME! ” Snovi o dvije srpske države na Balkanu samo snovi”

Objavio

u

Republika Srpska nije dobra ni za Srbe ni za Srbiju, jer predstavlja direktnu poveznicu bosanskih Srba, ali i Srbije, sa onima koji su presuđeni za udruženi zločinački poduhvat i genocid.

Kazao je ovo potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić kao odgovor članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– Posebno zbog činjenice što današnje političke vođe bosanskih Srba insistiraju na provođenju ideja i ostvarenju neostvarenih ratnih ciljeva o ujedinjenju bosanskih Srba i Srbije u jednu državu. Ovo je sasvim dovoljan razlog za poduzimanje aktivnosti svakog savjesnog državljanina BiH da se ovakve retrogradne snage demokratski poraze i pošalju u prošlost, tamo gdje borave i njihovi ideolozi – poručuje Salkić.

Dodaje kako snovi o dvije srpske države na Balkanu su bili i ostaju samo snovi, a “dio Bosne i Hercegovine koji se neopravdano zove RS nikad neće biti ništa drugo do Bosna i Hercegovina”.

On ističe da ako se šta treba mijenjati onda je to ime entiteta.

– Zbog činjenice da je naziv entiteta izvor sistemske diskriminacije, kršenja ljudskih prava i sloboda građana ovog entiteta koji nisu Srbi pravoslavci. Sve dok postoji ovakav naziv entiteta Bošnjaci, Hrvati i svi drugi građani koji nisu Srbi biće diskriminisani i neće moći ostvariti svoja prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine. Naša je obaveza da zagovaramo i radimo na eliminaciji svih posljedica progona i genocida kao ključnih preduslova za normalizaciju stanja u Bosni i Hercegovini – zaključuje Salkić.

Faktor

Nastavite čitati

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Trending