I ona razočarana rezultatima izbora u Banjaluci

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je razočarana rezultatima u Banjaluci.

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjendica SNSD-a, ističe da su protekli lokalni izbori pokazali političku snagu ove stranke, s obzirom na činjenicu da je SNSD pobjednik u 42 lokalne zajednice u Republici Srpskoj, dvije više nego na prethodnim izborima i ima ubjedljivo najveći broj odborničkih mjesta.

Кada je riječ o izvještavanju pojedinih medija u regionu o izbornim rezultatima, Cvijanovićeva je rekla da su ona potpuno netačna jer navode da je SNSD izgubio Banjaluku, Prijedor i Bijeljinu.

Ona je istakla da je SNSD, što se tiče Republike Srpske, zadovoljan, ima više lokalnih zajednica gdje su pobijedili nego što je to bio slučaj ranije, a ako se tome dodaju i mjesta gdje je pobijedila Ujedinjena Srpska, Demos, to je apsolutno na broju kako je bilo.

Potpredsjednik SNSD-a je navela da je jeste razočarana rezultatima izbora u Banjaluci, ali da svako ima pravo da bira, te da nikada nije problem nijedna pobjeda koja je legitimna, do koje se došlo iskreno.

“Meni je Banjaluka razočarenje iz više razloga – prvo jer, zaista, mislim da smo imali dobrog kandidata, koji je dokazano dobar kandidat, koji je uradio mnogo u okviru SNSD-ove politike ali iskoračio i samostalno u nekim stvarima za Banjaluku. Banjaluka je pod političkim vođstvom SNSD postala glavni grad Republike Srpske, administrativni centar, grad koji se može takmičiti sa svakim gradom u Evropi”, konstatovala je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona je ocijenila da buduće vrijeme neće donijeti takav razvoj kakav je Banjaluka imala, ali treba dati priliku kandidatu za gradonačelnika koji je sada pobijedio da pokaže šta može.

“Lako je biti opozicionar i govoriti kako ćete napraviti ovo ili ono, lako je biti neko ko može biti revolucionar, pa okupljate i kritikujete. Ono zbog čega žalim jeste da su naši koalicioni partneri doprinijeli tome. Na isti način sam i ja prošla u Banjaluci prije dvije godine. Ako je to tada bio incident, ovo je sada već pojava. Svjesna sam te pojave i želim da moje stranačke kolege budu svjesni te pojave. Ako saberete stranački i koalicioni kapacitet, vidite da je to ubjedljivo više od onoga što se desilo”, pojasnila je Cvijanovićeva.

(BN/Srna)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.