Pratite nas

Politika

ILIĆ nije za usvjanje BUDŽETA DANAS!?

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić smatra da je nemoguće danas postići konsenzus o Prijedlogu budžeta za ovu godinu i predloženim amandmanima, te da bi trebalo što prije zakazati vanrednu sjednicu na kojoj bi bio riješen ovaj problem.

Ilić je naveo da je potrebno uzeti neophodno vrijeme da se postigne dogovor.

“Nije rješenje da danas izglasamo pomoć za zdravstvene radnike, a da gradonačelnik to ne ispoštuje, zato smo u toku skupštinske pauze i razgovarali s ciljem da se dogovor postigne”, rekao je Ilić na sjednici gradskog parlamenta.

On je istakao da Banjaluka mora da funkcioniše, bez obzira na to ko je njen gradonačelnik i iz koje partije dolazi.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini Dragoslav Topić rekao je da je na sastanku sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem bilo zajedničkih ideja, ali da nije bilo dovoljno vremena za usaglašavanje.

“Sjeli smo sa gradonačelnikom, jer je činjenica da bez razgovora nema dogovora”, naglasio je Topić.

(Srna)

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending