Pratite nas

Politika

Ilić: Stanivuković pokušava da degradira gradski parlament

Objavio

u

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokušava da degradira gradski parlament.

“Gradonačelnik i njegovi saradnici, pripadnici njegove političke partije to rade od početka rada Skupštine grada u novom mandatu. Imali smo priliku da čujemo kako je `Skupština nepotrebna`, a znamo koliko je važna bilo koja skupštinska odluka, bilo koji projekat ili bilo šta drugo i sve počinje upravo iz Skupštine”, rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Komentarišući jučerašnje Stanivukovićeve izjave da je “Skupština grada Banjaluka neefikasna” i da “odbornici skupštinske većine koče njen rad” Ilić je naveo da su pomalo smiješne, istakavši da je protivno osnovnim ljudskim pravima zamjerati nekome da neke diskusije traju dugo.

Ilić je istakao da je gradonačelnik Banjaluke, nakon sjednice Skupštine grada, iz političkog revolta, da li prema Skupštini ili njemu /Iliću/ lično, u roku od pola sata nekoliko njegovih saradnika u kabinetu rasporedio po drugim jedinicama unutar Gradske uprave.

“Tako imate situaciju da je moja desna ruka, savjetnik za pravna pitanja raspoređen u Ramiće. To su očajnički potezi i poprilično dječiji. To je degradiranje tih ljudi i pokušaj `udara` na mene preko njih, što je apsurdno. To su moji saradnici koji će mi pomagati, bilo u Ramićima, bilo u Austriji ili mom kabinetu”, rekao je on.

Ilić je naveo primjer da je dijete poginulog borca koje je ujutro dobilo rješenje za posao nakon četiri sata dobilo rješenje o preraspodjeli na drugo radno mjesto.

“To su stvari koje nas neće pokolebati. Pozivam i sindikate da rade svoj dio posla kada su ove stvari u pitanju. Mislim da su ovo apsurdne, anarhističke odluke bilo kog pojedinca, u ovom slučaju gradonačelnika i za tim nema potrebe, ali mi je jasan odnos koji on želi da ima prema Skupštini grada”, rekao je Ilić i dodao da će gradski parlament, kao i do sada, svoj posao raditi odgovorno.

(Srna, E.M)

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending