Pratite nas

Politika

Inspektori ponovo pretresali kafiće u Banjaluci i Prijedoru

Objavio

u

U akciji pojačane kontrole poreskih obveznika na području Banjaluke i Prijedora kod deset subjekata su utvrđene nepravilnosti i izdati prekršajni nalozi, te ukupan iznos kazne od 51.500 KM, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Inspektori od juče sprovode akciju, a akcenat je na kontroli evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i kontroli prijavljivanja radnika, a na osnovu prijava i informacija sa terena, podataka iz službenih evidencija, kao i sprovedenih analiza rizika.

“U toku akcije kontrolisani su poreski obveznici „Mala Stanica“, „Mac Tire Pub“, „Kod Brke“, „Bizarre“, „Jova Bar“, „Kafe bar 5“, „Bona Fides“, „Milky Onassis“, „Plan B“, „Alegro“ sa područja Banjaluke i „Voulez Vous“ iz Prijedora.  Kod poreskih obveznika “Mala stanica”, “Kabe bar 5” i “Bona Fides” zatečeni su neprijavljeni radnici i izdati prekršajni nalozi  u iznosu od po 3.000 KM za svakog subjekta”, navedeno je u saopštenju Poreske uprave RS.

Navode da je neevidentiranje ukupnog prometa putem fiskalne kase utvrđeno kod devet poreskih obveznika, i to kod „Mala Stanica“, „Kafe bar 5“, „Bona Fides“,  te poreskih obveznika „Mac Tire Pub“, „Kod Brke“, „Bizarre“ doo, „Jova Bar“,  „Plan B“ i „Alegro“.

“Ukupan iznos kazne za ovaj prekršaj je 42.000 KM, te im je izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 30 dana, a koje će se izvršiti ukoliko poreski obveznici u roku 72 sata od izricanja mjere zabrane ne dostave Poreskoj upravi Republike Srpske dokaz o uplati novčane kazne”, navode iz Poreske uprave.

U saopštenju dodaju da je kod poreskog obveznika „Voulez Vous“ Prijedor utvrđena nepravilnost gdje je obveznik onemogućio prenos podataka iz fiskalne kase ka serveru Poreske uprave Republike Srpske i za ovaj prekršaj je izdat prekršajni nalog, dodaju iz Poreske uprave.

Iz Poreske uprave RS poručuju da će nastaviti sa ciljanim akcijama posebnih  kontrola kod onih poreskih obveznika za koje postoje indicije o padu poreske discipline i pozivaju sve poreske obveznike da poštuju zakonske propise.

(Nezavisne)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending