Pratite nas

Politika

Ivan Begić poslao poruku policiji: “Ako MUP NE PRIVEDE ANTONIĆA, sam ću da zaštitim svoj život”

Objavio

u

Ivan Begić, mladi odbornik PDP u Skupštini Banjaluke, kojeg je poslanik SNSD Momčilo Antonić javno nazvao ustašom i potomkom koljača, tvrdi da ga policija nije zaštitla, na način kako to propisuju zakoni.

Policija u Lazarevu u Banjaluci, koja je mjesno nadležna za ovaj slučaj, nije htjela da zaprimi moju prijavu protiv Antonića – rekao je Begić za Srpskainfo.

Begić je najavio da će danas otići u Policijsku stanicu u Lazarevu, da preda prijavu, te javno pozvao MUP da uhapsi Antonića, koji je, kako navodi, počinio krivično djelo.

– Javno pozivam MUP RS da preduzme mjere i radnje i u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Srpske slobode liši Momčila Antonića zbog krivičnog djela iz člana 359. Krivičnog zakonika Republike Srpske, “javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje. Ukoliko to ne urade MUP i Tužilaštvo, biću primoran upotrijebiti sve pravne mehanizme, koji su mi na raspolaganju kako bih zaštitio svoj život, ali i poštovanje Ustava Republike Srpske, zakona i međunarodnog prava – poručio je Begić.

Kojim će to mehanizmima braniti svoj život i Ustav Srpske, za sada, nije precizirao.https://c708aefe59f54e7eb96e984a81f0f5c8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Podsjećamo, Momčilo Antonić je objavom na svom Fejsbuk profilu najgrublje izvrijeđao Begića, nazvavši ga “Draškovim kmetom i irvasom”, ali i “ustašom”, te “potomkom koljača koji su ubijali djecu u Šargovcu, Drakuliću i Motikama”.

Ovo objava izazvala je pravu buru na političkoj i javnoj sceni, ali se SNSD još nije oglasio.

Begić je Antoniću, takođe preko društvenih mreže odgovorio da je njegov otac u ratu branio Republiku Srpsku, dok je Antonićev, kako se izrazio “švercovao banane”, te da su njegovog djeda u Drgom svjetskom ratu ubile ustaše.

Ivan Begić je etnički Hrvat i najmlađi je odbornik u Skupštini grada Banjaluka. Na posljednjim lokalnim izborima osvojio zvidan broj ličnih glasova, najviše od svih odbornika PDP, koji su preuzeli mandat, jer je za njega glasalo 2.187 građana.

(Srpskainfo)

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending