Pratite nas

Politika

Jerinić dnevno u restoranu trošio trećinu penzije

Objavio

u

Nenajedeni, prokleto gladni, politički impotentni, raspop Jerinić, sluga Nove Vladarke Doboja Sanje Vulić, na reprezentaciju u restoranu “Harizma”, u godini korone, spiskao 45.932,8 KM u 2020.; Dnevno trošio 125,5 KM, što je trećina prosječne penzije u RS.

Piše: Slobodan Vasković

1.

Neharizmatični, politički impotentni, blijedi, intelektualno plitki raspop Boris Jerinić, formalni gradonačelnik Doboja, želi po svaki cijenu biti harizmatičan, pa redovno odsjeda u dobojskom restoranu “Harizma”; Naravno, sve se plaća potpisom, pa je Jerinić u tom lokalu tokom 2020. godine, u vrijeme korone i čestih višenedeljnih zabrana rada ugostiteljskih objekata, uspio spiskati 45.932,8 KM.

2.

Dnevno je Jerinić trošio 125,5 KM, što je gotovo trećina prosječne penzije u RS koja iznosi 393,96 KM.

3.

Anoreksični Jerinić uspio je za godinu korone pojesti 116,6 prosječnih penzija i to sve na račun Grada Doboja.

4.

S obzirom na činjenicu da djeluje anoreksično, politički satruli raspop Jerinić mora da ima jaku želudačnu kiselinu, čim uspijeva dnevno, na račun građana, požderati i popiti, u prosjeku, 125,5 KM (i to u samo jednom restoranu), a pri tom ne dobiti ni grama i stalno izgledati kao ohrndani metalni čiviluk na koji Nova Vladarka Doboja Sanja Vulić vješa kaput i još ponešto.

5.

Manji je problem to što Jerinić ima kiselinu (vjerovatno i gliste, veličine kišnih) od činjenice da su on i njegove gazde (raniji Obren Petrović, sadašnja Sanja Vulić) zatrovali Doboj političkim Piralenom i Otrovnim Zmijama, od kojih se taj grad, kada se konačno oslobodi strahovlade kriminalaca na vlasti i njihovih najdirektnijih koalicionih partnera – Organizovanih zločinačkih grupa, ubica, silovatelja i ostalog šljama, neće oporaviti decenijama.

6.

Zaista je pravo čudo i veliki Jerinićev “doprinos” opstanku ugostiteljske djelatnosti trošak od cca 46.000 KM u godini korone, kada je ta privredna grana na ivici kolapsa.

7.

Kada se pogledaju cehovi koje je nenajedeni Jerinić pravio u “Harizmi”, djeluje kao da je “ispao iz gladi”, toliko su veliki; Trpao je sve u sebe, što je stigao, ne pitajući za cijenu. A trpali su sa njim i kriminalci koji dominiraju dobojskom vlasti.

8.

Za njih nisu važila korona pravila, kao za druge građane, koji su poput roblja bili mjesecima pod vanrednom situacijom, kasnije stanjem, zaključani u svoje domove; Pri tom zastrašivani od Hunte Dragana Lukača koja je sa “dugim cijevima” patrolirala ulicama.

9.

Da pogledamo sad stukturu troškova nenajedenog Jerinića, kojeg ni reprezentacija grada Njujorak ne bi mogla nahraniti, toliko je on Prokleto Gladan.

10.

U januaru i februaru je trošio umjereno: cehovi su bili do 700 KM, da bi 29.02. u danu “spucao” 1846,15 KM. Mora da je kafa bila “duža”!

11.

U martu je manje jeo u “Harizmi”, više u drugim kafanama, da bi u aprilu počeo da se razbacuje u “Harizmi”, plaćajući sopstvenu nevažnost i po 2.475 KM, kao što je to učinio 16.04.2020, dok je 05.05. grad za nenajedenog i “ispalog iz gladi” Jerinića platio 1.512,82 KM. 

Bilo je to za vrijeme vanrednog stanja zbog korona virusa koje je vrijedilo na cijeloj territorriji RS.

12.

Nema šanse da je to za poslovne partnere, jer ih nije bilo zbog korone, ali ima itekakve šanse da je za “poslovne partnere” iz podzemlja.

13.

U maju, 26 tog mjeseca., pokušao je opet da se nahrani neuhranjeni Jerinić i bacio 1.125 KM. Moji sagovornici tvrde da je opet otišao Gladan. Kakva tuga, ta glad i pohlepa od koje je teško obolio Jerinić, sluga Vladarke Doboja Vulić.

14.

Cehovi do juna nisu prelazili 961,54 KM (imao je, tvrdi se, “tvrdu stolicu” zbog čega su mu gladne oči baš krupne, velike, razrogačene da što više vide, kako bi što šire pljačkom zahvatio – cijele pejzaže), da bi ponovo krenuo  u julu sa divljanjem, o čemu svjedoči 1615,38 KM, 14.07.

15.

Jerinić je još jednom u julu baš “oteferičio” i, 20.07., za “oči gladnije i pregladnije” Grad je platio 1.230,77 KM; Ta pjesma “oči gladnije i pregladnije i najgladnije” mu se baš dopada pa je Grad, svjestan Jerinićeve snažne emotivne vezanosti za trošenje narodnih para, za nju izdvojio 2115,38 i to 04.08.2020.

16.

Jerinića su kao gusku nastavili kljukati svim vrstama hrane, uz pjesmu “Spremila nam kuma naša za užinu paprikaša

Pa kolače, kremenadle i par sarmi svakom

Mesto leba – mesa bela

Princes krofne, vangla cela

Suvih šljiva i koljiva

I rezance s makom” i sve to saliveno u njegov drob, uz “so i tekila, limuna p’o kila” u neograničenim količinama, nije moglo da nahrani prokletu Jerinićevu glad.

Uzalud je spucao narodnih para 1615,38 KM – 03.08., pa sedam dana kasnije još1.384,62 KM.

17.

U drugoj polovini avgusta jedva su finansije Grada Doboja Jerinića spasile da “ne skapa od gladi”, pa su na kljukanje guska iskeširali nadležni službenici 2.538,6 KM.

18.

Uzalud, uzalud, sve je protiv njih. Gladne Jerinićeve oči niko i ništa ne nahrani; Čak ni bjesomučna pljačka građana u kojoj svakodnevno učestvuje.

19.

Ne vrijedi nabrajatii dalje: Jerinić je ostao Prokleto Gladan kao i kamarila kojom ga drži na uzdi Nova Vladarka Doboja Sanja Vulić, a ništa bolji od nje nije bio ni svrgnuti potrošeni Obren Petrović, kojeg Vulićka i njen sluga Jerinić odvlače na političku deponiju.

20.

Ako vam, nakon svega, nije prisjelo, ugovore sa “Harizmom” grad Doboj potpisao je 19.01.2021. i 10.02.2021. za prošlu 2020. godinu! Ali i za 2021. 

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending