Pratite nas

Politika

Jerinić dnevno u restoranu trošio trećinu penzije

Objavio

u

Nenajedeni, prokleto gladni, politički impotentni, raspop Jerinić, sluga Nove Vladarke Doboja Sanje Vulić, na reprezentaciju u restoranu “Harizma”, u godini korone, spiskao 45.932,8 KM u 2020.; Dnevno trošio 125,5 KM, što je trećina prosječne penzije u RS.

Piše: Slobodan Vasković

1.

Neharizmatični, politički impotentni, blijedi, intelektualno plitki raspop Boris Jerinić, formalni gradonačelnik Doboja, želi po svaki cijenu biti harizmatičan, pa redovno odsjeda u dobojskom restoranu “Harizma”; Naravno, sve se plaća potpisom, pa je Jerinić u tom lokalu tokom 2020. godine, u vrijeme korone i čestih višenedeljnih zabrana rada ugostiteljskih objekata, uspio spiskati 45.932,8 KM.

2.

Dnevno je Jerinić trošio 125,5 KM, što je gotovo trećina prosječne penzije u RS koja iznosi 393,96 KM.

3.

Anoreksični Jerinić uspio je za godinu korone pojesti 116,6 prosječnih penzija i to sve na račun Grada Doboja.

4.

S obzirom na činjenicu da djeluje anoreksično, politički satruli raspop Jerinić mora da ima jaku želudačnu kiselinu, čim uspijeva dnevno, na račun građana, požderati i popiti, u prosjeku, 125,5 KM (i to u samo jednom restoranu), a pri tom ne dobiti ni grama i stalno izgledati kao ohrndani metalni čiviluk na koji Nova Vladarka Doboja Sanja Vulić vješa kaput i još ponešto.

5.

Manji je problem to što Jerinić ima kiselinu (vjerovatno i gliste, veličine kišnih) od činjenice da su on i njegove gazde (raniji Obren Petrović, sadašnja Sanja Vulić) zatrovali Doboj političkim Piralenom i Otrovnim Zmijama, od kojih se taj grad, kada se konačno oslobodi strahovlade kriminalaca na vlasti i njihovih najdirektnijih koalicionih partnera – Organizovanih zločinačkih grupa, ubica, silovatelja i ostalog šljama, neće oporaviti decenijama.

6.

Zaista je pravo čudo i veliki Jerinićev “doprinos” opstanku ugostiteljske djelatnosti trošak od cca 46.000 KM u godini korone, kada je ta privredna grana na ivici kolapsa.

7.

Kada se pogledaju cehovi koje je nenajedeni Jerinić pravio u “Harizmi”, djeluje kao da je “ispao iz gladi”, toliko su veliki; Trpao je sve u sebe, što je stigao, ne pitajući za cijenu. A trpali su sa njim i kriminalci koji dominiraju dobojskom vlasti.

8.

Za njih nisu važila korona pravila, kao za druge građane, koji su poput roblja bili mjesecima pod vanrednom situacijom, kasnije stanjem, zaključani u svoje domove; Pri tom zastrašivani od Hunte Dragana Lukača koja je sa “dugim cijevima” patrolirala ulicama.

9.

Da pogledamo sad stukturu troškova nenajedenog Jerinića, kojeg ni reprezentacija grada Njujorak ne bi mogla nahraniti, toliko je on Prokleto Gladan.

10.

U januaru i februaru je trošio umjereno: cehovi su bili do 700 KM, da bi 29.02. u danu “spucao” 1846,15 KM. Mora da je kafa bila “duža”!

11.

U martu je manje jeo u “Harizmi”, više u drugim kafanama, da bi u aprilu počeo da se razbacuje u “Harizmi”, plaćajući sopstvenu nevažnost i po 2.475 KM, kao što je to učinio 16.04.2020, dok je 05.05. grad za nenajedenog i “ispalog iz gladi” Jerinića platio 1.512,82 KM. 

Bilo je to za vrijeme vanrednog stanja zbog korona virusa koje je vrijedilo na cijeloj territorriji RS.

12.

Nema šanse da je to za poslovne partnere, jer ih nije bilo zbog korone, ali ima itekakve šanse da je za “poslovne partnere” iz podzemlja.

13.

U maju, 26 tog mjeseca., pokušao je opet da se nahrani neuhranjeni Jerinić i bacio 1.125 KM. Moji sagovornici tvrde da je opet otišao Gladan. Kakva tuga, ta glad i pohlepa od koje je teško obolio Jerinić, sluga Vladarke Doboja Vulić.

14.

Cehovi do juna nisu prelazili 961,54 KM (imao je, tvrdi se, “tvrdu stolicu” zbog čega su mu gladne oči baš krupne, velike, razrogačene da što više vide, kako bi što šire pljačkom zahvatio – cijele pejzaže), da bi ponovo krenuo  u julu sa divljanjem, o čemu svjedoči 1615,38 KM, 14.07.

15.

Jerinić je još jednom u julu baš “oteferičio” i, 20.07., za “oči gladnije i pregladnije” Grad je platio 1.230,77 KM; Ta pjesma “oči gladnije i pregladnije i najgladnije” mu se baš dopada pa je Grad, svjestan Jerinićeve snažne emotivne vezanosti za trošenje narodnih para, za nju izdvojio 2115,38 i to 04.08.2020.

16.

Jerinića su kao gusku nastavili kljukati svim vrstama hrane, uz pjesmu “Spremila nam kuma naša za užinu paprikaša

Pa kolače, kremenadle i par sarmi svakom

Mesto leba – mesa bela

Princes krofne, vangla cela

Suvih šljiva i koljiva

I rezance s makom” i sve to saliveno u njegov drob, uz “so i tekila, limuna p’o kila” u neograničenim količinama, nije moglo da nahrani prokletu Jerinićevu glad.

Uzalud je spucao narodnih para 1615,38 KM – 03.08., pa sedam dana kasnije još1.384,62 KM.

17.

U drugoj polovini avgusta jedva su finansije Grada Doboja Jerinića spasile da “ne skapa od gladi”, pa su na kljukanje guska iskeširali nadležni službenici 2.538,6 KM.

18.

Uzalud, uzalud, sve je protiv njih. Gladne Jerinićeve oči niko i ništa ne nahrani; Čak ni bjesomučna pljačka građana u kojoj svakodnevno učestvuje.

19.

Ne vrijedi nabrajatii dalje: Jerinić je ostao Prokleto Gladan kao i kamarila kojom ga drži na uzdi Nova Vladarka Doboja Sanja Vulić, a ništa bolji od nje nije bio ni svrgnuti potrošeni Obren Petrović, kojeg Vulićka i njen sluga Jerinić odvlače na političku deponiju.

20.

Ako vam, nakon svega, nije prisjelo, ugovore sa “Harizmom” grad Doboj potpisao je 19.01.2021. i 10.02.2021. za prošlu 2020. godinu! Ali i za 2021. 

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending