Pratite nas

Politika

Jezik mržnje poslanika Antonića nedopustiv!

Objavio

u

„Jezik mržnje koji ispoljava poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Momčilo Antonić, nazivajući odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića ustašom čiji su preci klali Srbe, nedopustiv je u javnom prostoru, ali nažalost već i već dobro poznat manir SNSD-a i njihovih prvaka koji se takmiče u prebrojavanju krvnih zrnaca i ko će više mržnje da iskaže ka političkom protivniku ili bilo kome čije djelovanje nije u skladu sa njihovim interesima“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Кaže da je nevjerovatno da u samo nekoliko dana iz SNSD-a više puta slušamo izjave koje se tiču ocjena kompetencija i ličnosti na osnovu nacije ili privatnog života:

„Кako to obično biva u SNSD, ono što počne njihov gazda, Milorad Dodik, nastavljaju poslušnici. Juče je članica CIК-a bila nepodobna i loša Srpkinja zbog braka sa Bošnjakom, danas je Ivan Begić ustaša, sutra će na meti biti ko zna ko. Кada već upotrebljava te termine, ovo je prilika da upoznamo Antonića da je upravo porodica Begić bila žrtva fašističkog ustaškog režima, budući da je Ivanov pradjed od njih stradao na najsvirepiji način“, kaže Petrovićeva.

Podsjeća da ovakav način djelovanja SNSD-a nije nepoznat, budući da su i ranije pravili spiskove „državnih neprijatelja“, nepodobnih opština u kojima oni nisu pobijedili, što su u istoriji radili samo najozlaglošeniji režimi, ali da je Antonić u svojoj ostrašćenosti išao i korak dalje:

„Nažalost, nije moguće zaboraviti njegovu izjavu iz 2014. godine nakon izbora, kada je opštinama koje nisu podržale SNSD, a koje su tek nekoliko mjeseci ranije teško stradale u poplavama, poželio mnogo kiše i mekih nasipa. Tako da od takve osobe ne iznenađuju ni riječi upućene Ivanu Begiću“, ističe Petrović.

Petrović poziva SNSD da se suzdrže od ovakvih izjava i raspirivanja mržnje, te da političko nadmetanje nastave na terenu kulturnog i argumentovanog dijaloga.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending