Pratite nas

Društvo

JOŠ JEDAN PROTEST U BANJALUCI: Evo šta će biti blokirano i kada

Objavio

u

S obzirom na to da nema nikakvih reakcija na naš zahtjev za hitno rješavanje nagomilanih problema u javnom gradskom i prigratskom prevozu putnika u Banjaluci, obavještavamo javnost da će sutra, u petak, u 11.55 časova, svi prevoznici koji vrše javni prevoz putnika obustaviti rad, saopštili su prevoznici.

Rad će obustaviti na način da će autobusi koji se zateknu u radu na autobuskim linijama stati na autobuskim stajalištima na trasi kretanja.

“Problemi u javnom prevozu putnika su kontinuirano veći iz godine u godinu da bi u vrijeme pandemije kulminirali i, kada smo pomislili da ne može biti gore, rast cijena goriva je naša preduzeća doveo u bezizlaznu situaciju”, naveli su prevoznici.

Pozvali su nadležne u Gradu Banjaluka da ispune ugovorne i zakonske obaveze, ali i da definišu druge mjere pomoći u cilju spašavanja javnog prevoza putnika.

“Ako ne bude reakcije, javnost ćemo obavijestiti o idućim koracima koji će sigurno biti radikalniji”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Aloonline.ba

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending