Pratite nas

Politika

Još jedna obmana u režiji Dragana Đilasa (VIDEO)

Objavio

u

– Dragan Đilas bi da Srbima iz Republike Srpske ukine pasoše, državljanstvo, pravo na identitet, pravo glasa, samo je jedno od reagovanja na Đilasov snimak koji tobože prikazuje “uvoz” glasača iz Republike Srpske pred aprilske izbore.

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je objavio snimak koji tobože prikazuje “uvoz” glasača iz Republike Srpske pred aprilske izbore.

 

Potpredsednica SNS i narodna poslanica Nevena Đurić ističe da je Đilas “opet dokazao da je najveća srpska sramota”

– Sramota nad sramotama! Pošto smatraš da je imati srpski pasoš sramota, jesi li planirao sa Ponošem da im nudiš putovnice? Bruko, čiji pasoš si koristio kad si išao po svetu da skladištiš ukradene pare građana Srbije?!

Poslanik i član Glavnog odbora SNS-a Aleksandar Marković je Đilasu poručio sledeće:

– Kako te nije sramota da deliš Srpski narod na Srbe iz Srbije i Srbe iz Rep. Srpske? Zašto ti smetaju Srbi iz Rep. Srpske? Zašto zabraniti Srbima iz Srpske da imaju naš pasoš i državljanstvo?

– Još jedna obmana u režiji Đilasove niskobudžetne Multikom produkcije. Želite da delite Srbe, kao što je tvoj Borko ili Borislav to hteo sa južnom pokrajnom da radi. To je plan za dan posle…Želite da im zabranite državljanstvo i pasoš Srbije. Treba da vas je sramota – istakao je narodni poslanik Zoran Tomić.

Poslanica Ana Beloica ističe da se Srba iz Republike Srpske nikada neće odreći, za razliku od Đilasa koji se stidi i sopstvene zemlje.

– Da pitamo Ponoša kako je putovati sa hrvatskom putovnicom? Mora da je nezaboravno iskustvo – napisala je ona na tviteru.

Milica Nikolić, poslanica SNS, zapitala je da li su ovo tako dugo najavljivani “ekskluzivni” dokazi.

– “Ekskluzivno” vam je da napadate Srbe? “Ekskluzivno” vam je da Srbima ne date srpski pasoš? Sram vas bilo sve zajedno! Znaju Srbi da je vama draži Ponoš i njegova hrvatska putovnica, ali ostavite srpski narod na miru – napisala je Nikolić.

Narodna poslanica Jelena Obradović je takođe oštro odgovorila Đilasu.

– Dragan Đilas bi da Srbima iz Republike Srpske ukine pasoše, državljanstvo, pravo na identitet, pravo glasa! Pa ovako nešto može samo manijakalni mašinski mozak da smisli, a možda ga sad i Ponoš savetuje. Verovatno im je ideja da se svim Srbima iz Srpske izdaju putovnice! Bruka –  napisala je ona.

Draže ti je da se odrekneš Srba iz Republike Srpske nego svog NATO generala Ponoša? Onoga koji putuje sa hrvatskim pasošom i sa ponosom ga pokazuje? Dragane, mi se Srba gde god živeli ne odričemo. Kao što ste se vi odricali i Kosova i Republike Srpske gledajući samo svoj džep – napisao je na tviteru Dejan Kesar, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Narodni poslanik Đorđe Todorović je istakao da su predstavnici opozicije odavno priznali da je za njih Republika Srpska genocidna tvorevina.

– Opet si dokazao šta je politika kojom se ti i tvoj NATO lobista bavite! Zabraniti pravo na nacionalni identitet i pripadnosti jednom narodu je politika mržnje koju gajite prema Srbiji. Drina nas možda razdvaja, ali su nam srca povezana! Živela Srbija i svi Srbi bez obzira gde živeli – ističe Mladenović.

 Narodna poslanica Ivana Nikolić je napisala da je u pitanju jeftina montaža kojom je Dragan Đilas još jednom pokazao koliko mrzi Srbiju i srpski narod, koji su mu bili dobri samo dok ih je pljačkao.

– Pomislila sam da posle Marinikinog predloga da Srbe proglasi genocidnim narodom ne možete ni grđe ni gluplje! Kad ipak… Tu je Đilas da se odrekne Srba iz Srpske i otme im državljanstvo. Pretpostavljam da je Ponoš taj koji im umesto pasoša nudi putovnice!

– Još jedna laž u režiji žutog tajkuna, mada to nije ništa novo. Ono što je mnogo gore jeste što lopuža želi da zabrani Srbima iz Republike Srpske da imaju srpski pasoš. NJemu je očigledno želja da Srbi imaju putovnice kao što je ima njegov NATO kandidat Zdravko Ponoš – napisao je na tviteru poslanik SNS Nemanja Joksimović.

Narodni poslanik i član Predsedništva SNS Đorđe Dabić se zapitao da li je moguće da opozicija javno udara po svom narodu kako bi došli do glasova.

– Bože sačuvaj kakav je taj Vučić diktator i izdajnik, daje Srbima iz Republike Srpske državljanstvo Srbije! Čekaj jel moguće da opozicija javno udara po sopstvenom narodu preko Drine misleći da će im to doneti glasove? Dal vam je išta sveto bagro lopovska – zapitao je Dabić.

Članica Predsedništva SNS Bojana Radaković navodi da je ne čudi ovolika mržnja prema Srbima iz Srpske ni od Đilasa, ni od Marinike i Ponoša, pošto su za njih, kako kaže, Srbi genocidan narod.

Narodna poslanica Ana Pešić je takođe odgovorila Draganu Đilasu:

– Zar vaše nazivanje Republike Srpske genocidnom tvorevinom nije bilo dovoljno sramno i poražavajuće za svakog srbina,nego nastavljate sa gaženjem i ponižavanjem srpskog naroda!?Kolika vam je  cena da se odreknete braće, nacionalnih simbola,obraza i časti?Imate li trunku savesti!?

– To su ti mrzitelji svega što je normalno. Srbima iz Srpske zabraniti da imaju srpski pasoš?! Kako je moguće da toliko mrzite Srbiju i sve što je vezano za zemlju u kojoj se borite da dođete na vlast?! Kako je moguće da ste toliko pokvareni – napisala je na tviteru – napisala je članica Predsedništva SNS Jelena Žarić Kovačević.

Narodna poslanica Danijela Vujičić je napisala da je ovim snimkom Dragan Đilas “ekskluzivno pokazao glupost”.

– Za tebe samo postoje granice izmeđe Srba i Srba. Za tebe mi nismo isti narod.Navodno brineš o narodu Srpske i Srbije a nazivaš ga  genocidnim i koje bi verovatno putovnicom oslobađao, ako dođeš na vlast na “PONOŠ” Srbije – napisala je Danijela Vujičić.

Narodna poslanica Olja Petrović je takođe reagovala nakon što je Dragan Đilas objavio snimak.

– Sram vas bilo napadate Srbe iz Republike Srpske,je l’ bi i državljanstvo da im zabranite? Neće vama proći vaše obmane i laži koje plasirate pokušavajući da se na sve načine dokopate i nastavite sa pustošenjem državne kase. Slaba vam ova produkcija u Multikomu, neuverljiva – napisala je Olja Petrović.
Poslanik i član Predsedništva SNS Luka Kebara je rekao da je ovo još jedna u nizu prevara i gadosti koje “prosipaju pripadnici žutog tajkunskog režima”.

– Napadaju Srbe iz Srpske, koji jednostavno želi da imaju i državljanstvo Republike Srbije!  A da žele papire iz zemlje EU ili neke druge, onda bi za vas žutaće, oni bili gospoda! Licemeri jedni!

Odbor za zaštitu prava Srba ocijenio je tendencioznom objavu o “uvozu” sigurnih glasova iz Republike Srpske za izbore u Srbiji u aprilu, ističući da je riječ o grubom kršenju prava i pokušaju da se Srbi iz cijelog svijeta odvrate od podnošenja zahtjeva za prijem u državljanstvo Srbije.

Povodom snimka objavljenog na “Fejsbuk” stranici jednog od lidera opozicije u Srbiji Dragana Đilasa, Odbor navodi da se u komentarima na ovu objavu u negativnom kontekstu prikazuju pripadnici srpskog naroda koji su ostvarili pravo na državljanstvo Srbije i dalje žele ostvariti druga prava koja imaju po tom osnovu.

“Pravo na državljanstvo Srbije Srbima je obezbijeđeno Zakonom o državljanstvu Srbije koji je donesen u vrijeme kada je vlast vršila tadašnja stranka Dragana Đilasa”, ističu iz Odbora.

U saopštenju se podsjeća da Zakon o državljanstvu Srbije propisuje da punoljetni pripadnici srpskog naroda koji nemaju prebivalište na teritoriji Srbije imaju pravo da budu primljeni u državljanstvo bez otpusta iz stranog državljanstva ako podnesu pisanu izjavu da Srbiju smatraju svojom državom i da im prijemom u državljanstvo pripadaju prava koja garantuju Ustav i zakoni Srbije.

“Naša organizacija je analizom podataka iz različitih vrsta izvora utvrdila da izvan Srbije živi oko 3.600.000 Srba i svaki Srbin može steći državljanstvo Srbije, samim tim i sva prava koja sa sobom obezbeđuje državljanstvo”, naglašava Odbor za zaštitu prava Srba, konstatujući da objava snimka ima i elemente krivičnog djela jer se prijeti licima zbog etničkog porijekla.

Iz Odbora poručuju da do sada u istoriji Srbije nije bilo slučajeva da neko ko se izjašnjava kao Srbin podstiče zabranu ostvarivanja prava Srba u Srbiji.

Đilas je na društvenim mrežama objavio snimak za koji navodi da je dokaz o “uvozu” sigurnih glasova iz Republike Srpske za izbore u Srbiji u aprilu, najavljene za april.

Izvor: Večernje novosti

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Nekategorisano

GUŽVA NA STARTU Ko će sve ući u trku za predsjednika Srpske

Objavio

u

By

Prijavu za učešće na opštim izborima u BiH, zakazanim za 2. oktobar, predali su 91 politička stranka i 17 nezavisnih kandidata, čime je ozvaničena predizborna trka u Bosni i Hercegovini.

Ono što je zanimljivo jeste da je od ovog broja čak 48 stranaka podnijelo prijavu da uđe u trku za predsjednika ili potpredsjednika Srpske.

Ko će na kraju od njih, zaista, i imati svog kandidata, ostaje da se vidi, ali za sada je sigurno da u trku za predsjednika Srpske ulaze Jelena Trivić iz PDP, Radislav Jovičić iz DNS i Zoran Kalinić iz pokreta Naša priča Republika Srpska.

I lider SNSD, Milorad Dodik, nedavno je izjavio da ta stranka planira imati svog kandidata u trci za predsjednika, a isto su ranije najavili i njegovi koalicioni partneri iz Ujedinjene Srpske, koji su takođe podnijeli prijavu za učešće u trci za predsjednika Srpske.

Dogovor

Ko će od te dvije partije na kraju odustati od trke za predsjednika Srpske znaće se uskoro, s obzirom na to da je na posljednjem sastanku koalicije vladajuće većine dogovoreno da idu sa jednim kandidatom iza kojeg će stati sve stranke.

Na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije vidljivo je da su mogućnost da uđu u trku za predsjednika Srpske, pored navedenih stranaka, ostavili i NDP, SPS, SDS, Demos, Prva SDS, Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj, Demokratski centar RS Igor Davidović, Srpska napredna stranka RS – FBiH, Srpski narodni pokret, Ekološka partija RS, Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića, Seljačka stranka, Srpska napredna stranka FBiH, kao i do sada nepoznate stranke poput Novo doba, Re-Balans, Krug i Stranka život.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović potvrdio je da su podnijeli prijavu za učešće u trci za predsjednika Srpske, ali da ne planira da ima svog kandidata.

– Prijavu smo podnijeli jer smo imali tu mogućnost, ali ne planiramo da kandidujemo nikoga na tu funkciju. Jasno je da ćemo podržati Jelenu Trivić – istakao je Vukanović za Srpskainfo.

Nesloga

Politikolog Darko Kuzmanović ističe da veliki broj prijava za funkciju predsjednika Srpske pokazuje ogroman stepen nesloge među opozicijom.

– Može se postaviti pitanje da li opozicija uopšte ima ikakvu šansu da u ovoj situaciji, sa ovolikim brojem stranaka koje su ostavile mogućnost da kandiduju nekoga na tu funkciju, pobijedi na izborima – kaže Kuzmanović za Srpskainfo.

S druge strane, kako dodaje on, ovoliki broj kandidata je pokazatelj ogromne količine sujete i ličnog egoizma koji ispoljavaju i kandidati i političke partije.

Da je svima prioritetan opšti interes, kako ističe Kuzmanović, što partije i kandidati konstantno predstavljaju, stranke bi se dogovorile.

– Određene stavove, koji im se i ne podudaraju, oni bi prevazišli i ustremili se ka ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je smjena vlasti. Međutim, do takve situacije nije došlo. Kada imamo veliki broj kandidata, naravno, takva situacija najviše odgovara SNSD, koji ima ogromne šanse da izađe kao pobjednik narednih izbora – smatra Kuzmanović.

Nezrelost

Ukoliko do toga dođe, ističe on, krivci će biti opozicione političke partije i kandidati koji nisu bili u stanju da pregovaraju. Kuzmanović kaže da su se opozicioni političari u velikoj mjeri ponašali nezrelo u političkom smislu.

– Ono što sam i ranije predlagao, a da bi se stalo u kraj ovakvoj situaciji, jer je bilo jasno da kandidati i političari neće biti u stanju da prevaziđu svoje sujete, jedino rješenje bilo bi uvođenje dvokružnog izbornog sistema. Time bi se napokon stalo u kraj ovakvim praksama i situacijama – uvjeren je Kuzmanović.

On kaže da dvokružnim izbornim sistemima u prvom krugu može biti i 50 kandidata za funkciju predsjednika, ali u drugi izborni krug prolaze samo dva najbolja.

– U toj situaciji kandidati imaju i veći legitimitet, a s druge strane, veći je demokratski potencijal samih izbora. Dvokružni izborni sistem bi s jedne strane eliminisao marginalne političke figure u trci za inokosne funkcije, a s druge strane donio i druge razne benefite kada su u pitanju izbori – zaključuje Kuzmanović.

TRKA ZA POTPREDSJEDNIKA

Osim za predsjednika Srpske, očito je da će građani imati i šarolik izbor kada je u pitanju kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, jer su trku najavile brojne stranke.

Prijavu su podnijeli DF, Bosanskohercegovački BH zeleni, Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH, HDZ 1990, HDZ BiH, Narodni evropski savez BiH, NS, A-SDA, Narod i pravda, Nezavisni blok – BN, Savez za novu politiku, Stranka za BiH, Građanski savez, Platforma za progres, Hrvatska republikanska stranka, Hrvatska demokratska unija BiH, SDP BiH, BPS Sefer Halilović, HSP dr Ante Starčević BiH, Liberalna stranka BiH, SDA, Hrvatska stranka prava BiH, SMS, BOSS, Hrvatski savez HKDU-Hrast, te Hrvatska stranka prava BiH i Herceg-Bosne.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Vozač, saradnici i obezbjedjenje Milana Radovića sudionici tuče u banjalučkom noćnom klubu?!

Objavio

u

By

Prema izvorima faktormagzina u tuči koja se rano jutros dogodila u jednom banjalučkom noćnom klubu učestovali su vozač, saradnici i pratioci predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Milana Radovića.

Incident se dogodio jutros oko četri časa a iz policije su saopštavajući incijale naveli da je jedna osoba uhapšena dok se za još nekoliko traga.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su operativnim radom jutros identifikovali i uhapsili J.K. iz Banjaluke.

“Za osobama D.I., M.I. i M.Ć., a zbog postojanja osnova sumnje da su sa J.K. učestvovala u tuči, se traga”, rekli su u policiji.

Nadležnoj policijskoj stanici, oštećeni su juče oko 4 časa prijavili su da su u noćnom klubu u Banjaluci fizički napadnuti od strane više nepoznatih osoba.

“Oštećenim osobama je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, poručili su iz policije.

Izvor: Faktor magazin

Nastavite čitati

Politika

Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i Srpsku nisu pitali

Objavio

u

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.

Nastavite čitati

Trending