Pratite nas

Društvo

Kako može ATV-e, a ne može BN TV? Odgovorite gospodo!

Objavio

u

Niko ne zna na osnovu čega je prostor dobio ATV a BN TV nije, na osnovu kojeg javnog poziva, konkura, javnog nadmetanja ili bilo čega.

– Ovo je posao koji mora da se uradi i ko god da je na mjestu na kojem sam trenutno bi imao istu obavezu zarad istog cilja, a to je napraviti korak dalje u pravcu koji zahtijeva 21. vijek komunikacija i kojim je razvijeni svijet davno prošao. Кako bismo bolje razumjeli ovu problematiku riječ je o procesu digitalizacije o preuzetim međunarodnim obavezama koje BiH mora ispuniti, a sa kojim kasnimo najmanje šest godina”, pojasnio je direktor RAК-a Draško Milunović.

On je u izjavi Srni naveo da je analogna tehnologija zastarjela i u evropskim zemljama otišla u prošlost prije više od deset godina.

Iz BN televizije ne spore odluke RAK-a oko gašenje analognog signala i navode da je RAK uputio BN televiziju da se obrati javnim servisima (BHRT i RTRS), što je BN TV i učinio.

BHRT je dozvolio da BN TV može ući u njihov sistem na teritoriji Federacije BiH uz napomenu da to potvrdi RAK BiH. Odgovor RTRS-a je bio negativan uz obrazloženje da više nemaju mjesta za komercijalne medije, što nije tačno jer imaju mjesta za još četiri televizije.

Zanimljivo je da je RTRS uključio ATV, komercijalnu televiziju i ustupio joj dva kanala u HD rezoluciji.

Niko ne zna na osnovu čega je prostor dobio ATV a BN TV nije, na osnovu kojeg javnog poziva, konkura, javnog nadmetanja ili bilo čega.

Zanimljivo je i to da je BHRT već uključio nekoliko komercijalnih medija i da je RAK BiH dao saglasnost za to.

Ovdje niko ne proziva Milinovića i RAK, jer RTRS treba da odgovori na brojna pitanja, a prije svega – kako može ATV sa dva kanala a ne može BN TV.

(BN)

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending