Pratite nas

Politika

Kako naći kompromis između između poštenja i kriminala“ Stanivuković o budžetu i problemima u Banjaluci

Objavio

u

Situacija u Banjaluci je trenutno politički košmar, ali će uskrko biti politička prošlost – poručio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, govoreći o blokadi u kojoj se našao najveći grad u Republici Srpskoj, nakon neusvajanja budžeta.


Stanivuković je gostujući na BHT rekao da je dobio amandmane, da se oni ne razlikuju mnogo od onih koje je dobio na prošloj sjednici.Amandmani su malo blaži, ali i dalje će mnoge stavri teško da funkcionišu. Ja ću kao gradonačelnik poštovati zakon u svamom smislu i raditi ono najbolje za građane – rekao je on.


Na pitanje da li je moguć kompromis sa skupštinskom većinom, odgovara da je on uvijek za dogovor, ali da je to u ovoj situaciji teško očekivati.

Kako naći komprimosi između nas koji sve hoćemo da radimo pošteno i njih kojima je sve zasnovano na kriminalu? – upitao je Stanivuković.
On je rekao da nešto mora da se promijeni, da li su to prijevremeni izbori, raspuštanje skupširne ili neki drugi demoktatski alat.

Da nema epidemije, ljudi bi već bili na ulici. Ovako neće moći još dugo – rekao je Stanivuković.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending