Pratite nas

Politika

“Kakva je uloga Igora Dodika i advokata iz Bijeljine”!?

Objavio

u

Žestoka rasprava povela se u Narodnoj skupšitini Republike Srpske nakon što se resorna ministrica Zora Vidović pohvalila kako je Republici Srpskoj najbolja situacija te kako se povećava minimalac za 150 KM.

U raspravu se uključio i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

“Meni je žao što premijer ode kada je postalo najinteresantnije. Što se tiče poreza na dohodak, bilo bi zanimljivo da nam Vlada kaže ko su najveći dužnici i kolika su dugovanja od direktnih poreza. Dakle, kad spominjem premijerovog sina, nemam ništa protiv da on bude milioner i zapošljava ljude. Ali, imam protiv kada se iza zakulisanih radnji s članovima svoje porodice sklapaju štetni poslovi po državu”, kazao je Vukanović, prenosi “SB”.

“Dakle, Centar za automobilsko inženjerstvo i ‘Prointer’ dobili su od Vlade RS i Ministarstva saobraćaja posao stručnog nadzora tehničkih pregleda. Osam posto od 400.000 vozila, to je, otprilike, milion i po maraka godišnje. Taj posao dobio je dekan Mašinskog fakulteta u Banjaluci”, dodao je Vukanović.

“Inače, taj posao u proteklih 10 godina radili su Saobraćajni fakultet u Doboju, na kojem predaje premijer Višković, i Mašinski fakultet iz Banjaluke, na kojem je dekan bio Darko Knežević, inače kum profesora Milašinovića, koji je dobio posao. A, taj Milašinović fiktivno se povukao, a kasnije osnovao novu filmu ‘Altro’ d.o.o., koja se bavi tehničkim pregledima, i sam je u sukobu interesa i suvlasnik 50 posto u tom poslu je sin premijera Viškovića“, istakao je on tokom skupštinskog zasjedanja. 

Na pitanje predsjedavajućeg Narodne skupštine kakve to ima veze ima s dnevnim redom, Vukanović odgovara:

“Dokazati vezu između premijera Viškovića, koji poslije 10 godina pod čudnim okolnostima ne učestvuje na tenderu, i dekana Mašinskog fakulteta, koji je kum poslovnog čovjeka koji je dobio posao, a koji je prije njega bio dekan i koji su sami učesnici skupa sa ‘Prointerom’ i dobili od države milion i pol i vama tu nema ništa sporno, aferim“, kazao je Vukanović i dodao:

“Zamislite jednu paralelu, da premijerka Njemačke Angela Merkel svome sinu i kćerki kao jedinom ponuđaču da posao od države vrijedan milion i pol eura, u kojoj je njegov sin suvlasnik, a prije toga radio na fakultetu na kojem je ona bila profesor. Znate li koliko bi dugo bila kancelar Njemačke? Ni 24 sata!

Ovo sam rekao više zbog javnosti, jer to je za vas sitno, šta je za vas milion i pol maraka. I, naravno, tu je i ‘Prointer’, gdje je sin od oca nacije samo konsultant. Sve je to plod slučajnosti“, poručio je Vukanović.

Nakon što je Vukanović upitao ministricu Vidović zna li koliko minimalac iznosi u zapadnim zemljama, poput Islanda i Švicarske, uslijedio je novi šok.

“Mašite vi glavom, samo otiđite na Londonsku berzu, nikad niste odgovorili na pitanje kakva je uloga Igora Dodika i čuvenog advokata Miloša Stefanovića iz Bijeljine za zaduženje na berzi. I ko je dobio procent i nagradu za posao koji ste odradili. Mislili ste da se neće saznati, pa vidite da znam svaki vaš korak, unaprijed.

Nemojte misliti da ćete iznositi pare na strane račune i preko njih prljavim novcem ulagati u Jahorinu ili u stambene komplekse ili ćete iznosti pare pa ih prati tako što ćete kupovati naše obveznice i da ćemo sutra, kad se promijeni vlast, mi reći da je sve legitimno. Niste ni svjesni koliko ćete imati insajdera koji će biti svjedoci saradnici u vašem ministarstvu svega toga što radite“, poručio je Vukanović ministrici Vidović.

(Agencije)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending