Pratite nas

Politika

“Kao čovjeka su me povrijedile RIJEČI MRŽNJE” Begić o krivičnoj prijavi protiv Antonića

Objavio

u

Danas je ispred Banskog dvora održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović, te odbornici Ivan Begić i Smiljana Moravac-Babić, a riječ je bila o krivičnoj prijavi koju je Begić podnio protiv Momčila Antonića.

Javnosti se prvo obratio Milanović, koji je istakao da je Begić na Antonićeve riječi mržnje, odlučio da reaguje na civilizovan način, odnosno sudskim putem.

– Mi, odbornici u potpunosti podržavamo našeg kolegu Begića i smatramo da je pravedno da Antonić odgovara zbog ovakvog postupka, kako zbog njega samog, tako i zbog javnosti. Veoma je važno da ovim putem pošaljemo poruku i zaustavimo vrijeđanje između političkih neistomišljenika – rekao je Milanović.

On je dodao da Antonić, kao mladi političar, treba da unese novu vrijednost u svijet politike, a ne da nastavlja putem koji su već stvorili stariji političari, koji su, kako kaže, „zagadili javni prostor“.

– Zbog javno izgovorenih riječi mladog kolege Antonića, moga vršnjaka, ja sam Okružnom javnom tužilaštvu predao dokaze i podnio krivičnu prijavu zbog javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje. Mene takve riječi bole kao čovjeka, imaju u vidu da je moj djed stradao od ustaške ruke, a i moj otac je bio pripadnik Vojske Republike Srpske, od koje danas prima 63 KM mjesečno – rekao je Ivan Begić.

On dodaje da ga boli i podrška koju su pripadnici SNSD uputili Antoniću.

– Počeo sam pripremu novih krivičnih prijava protiv ATV i RTRS, koji su nakon cijele ove situacije pozvali Antonića u emisije, kako bi nastavio vrijeđati i širiti mržnju – kaže Begić i dodaje da Antonić mora biti uhapšen, te da mu se moraju oduzeti sredstva putem kojih širi mržnju po društvenim mrežama.

Istakao je da Antoniću, pored svega, želi sve najbolje.

– Ovim putem pozivan Antonića da se javno izvini i povuče izjavu, jer ako to ne učini, slijedi pokretanje parničnog postupka – rekla je Smiljana Moravac-Babić.

(Srpskainfo)

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending