Pratite nas

Politika

“Kao čovjeka su me povrijedile RIJEČI MRŽNJE” Begić o krivičnoj prijavi protiv Antonića

Objavio

u

Danas je ispred Banskog dvora održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović, te odbornici Ivan Begić i Smiljana Moravac-Babić, a riječ je bila o krivičnoj prijavi koju je Begić podnio protiv Momčila Antonića.

Javnosti se prvo obratio Milanović, koji je istakao da je Begić na Antonićeve riječi mržnje, odlučio da reaguje na civilizovan način, odnosno sudskim putem.

– Mi, odbornici u potpunosti podržavamo našeg kolegu Begića i smatramo da je pravedno da Antonić odgovara zbog ovakvog postupka, kako zbog njega samog, tako i zbog javnosti. Veoma je važno da ovim putem pošaljemo poruku i zaustavimo vrijeđanje između političkih neistomišljenika – rekao je Milanović.

On je dodao da Antonić, kao mladi političar, treba da unese novu vrijednost u svijet politike, a ne da nastavlja putem koji su već stvorili stariji političari, koji su, kako kaže, „zagadili javni prostor“.

– Zbog javno izgovorenih riječi mladog kolege Antonića, moga vršnjaka, ja sam Okružnom javnom tužilaštvu predao dokaze i podnio krivičnu prijavu zbog javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje. Mene takve riječi bole kao čovjeka, imaju u vidu da je moj djed stradao od ustaške ruke, a i moj otac je bio pripadnik Vojske Republike Srpske, od koje danas prima 63 KM mjesečno – rekao je Ivan Begić.

On dodaje da ga boli i podrška koju su pripadnici SNSD uputili Antoniću.

– Počeo sam pripremu novih krivičnih prijava protiv ATV i RTRS, koji su nakon cijele ove situacije pozvali Antonića u emisije, kako bi nastavio vrijeđati i širiti mržnju – kaže Begić i dodaje da Antonić mora biti uhapšen, te da mu se moraju oduzeti sredstva putem kojih širi mržnju po društvenim mrežama.

Istakao je da Antoniću, pored svega, želi sve najbolje.

– Ovim putem pozivan Antonića da se javno izvini i povuče izjavu, jer ako to ne učini, slijedi pokretanje parničnog postupka – rekla je Smiljana Moravac-Babić.

(Srpskainfo)

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending