Pratite nas

Politika

Ko će u vruću gradonačelničku fotelju Prijedora!? Predojević i Javor će odmjeriti snage?

Objavio

u

Nakon što je Dalibor Pavlovlić juče poslao u Centralnu izbornu komisiju BiH zvaničnu ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora situacija je u gradu na Sani uzavrela.

Sa jedne strane u SNSD-u je otimanje ko neće biti kandidat jer je to trenutno politički suicid, a sa druge strane DNS, kojem je prijedor strančaki bastion i regenerisani SDS imaju šta da ponude.

SDS za sada favorizuje Maju Dragojević Stojić, mladu doktorku iz ovoga grada, dok i DNS ima takođe ljekara kao lidera prijedorskog DNS-a Gorana Predojevića.

Predojević Goran, rođen 1982. u Prijedoru. Medicinski fakultet u Banjaluci završio 2008. godine. Magistrirao na Medicinskom fakultetu u Banjaluci. Zaposlen u JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor kao specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog, šef internog odsjeka na Internom odjelu. Sportista i sportski radnik. Oženjen, otac dvoje djece.

U periodu od 2009. do 2013. godine bio predsjednik Odbora mladih DNS-a Prijedor. Član Predsjedništva GO DNS-a Prijedor i aktivni odbornik i šef Odborničkog kluba u SG Prijedor, trenutno obavlja funkciju predsjenika Gradskog odbora DNS-a Prijedor.

SNSD-ov kandidat poznat po propadanju vakcina

U međuvremenu, u Prijedoru se već spekuliše ko mi mogao da bude kandidat SNSD na novim izborima za gradonačelnika, a odlično obaviješten izvor Srpskainfo tvrdi da je trenutno najozbiljniji kandidat Slobodan Javor.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Javor je direktor Doma zdravlja u Prijedoru, poznat po tome što je ponudio ostavku nakon što je utvrđeno da su u toj zdravstvenoj ustanovi propale vakcine protiv virusa korona.

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending