Pratite nas

Servisne

Kolovozi pretežno mokri, magla u kotlinama

Objavio

u

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su jutros pretežno mokri i klizavi, u kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Učestali su odroni posebno na putu Brod na Drini–granični prelaz Hum/Šćepan polje, gdje se saobraćaj odvija otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske i FBiH (Karuše).

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Laktašima na magistralnom putu ka Klašnicama, saobraćaj se preusmjerava obilaznim putevima u neposrednoj blizini, a zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put, iz pravca Gradiške na petlju Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke vozila se kod Hotela “Ćubić” preusmjeravaju na auto-put, iz pravca Prnjavora na petlju Drugovići, a iz pravca Srpca na petlju Laktaši.

Iz AMS Republike Srpske preporučuju vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci – Ustiprača izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dijelu regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ zbog rekonstrukcije dionice.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Zabranjen je saobarćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaj.

Na teritoriji FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Iz BiHAMK-a skreću pažnju na jak vjetar na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Livna, Kupresa i Tomislavgrada.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Državljani BiH koji putuju tranzitom kroz Hrvatsku, za ulazak u Srbiju, moraju imati negativan pi-si-ar /PSR/ test, koji nije stariji od 48 časova. Takođe, i državljani Srbije koji koriste tranzit kroz Hrvatsku, za ulazak u BiH moraju imati PCR negativan test koji nije stariji od 48 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

BiH je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona, koji nije stariji od 48 časova.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Servisne

Muzika uživo u RS dozvoljena od 1. marta

Objavio

u

Od 1. marta biće dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS, navodi se na sajtu Vlade Republike Srpske.

Republički štab je danas održao 68. sjednicu na kojoj je odlučeno da sve postojeće mjera u cilju sprečavanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 5. marta.

Opširnije na ovom LINKU.

Nastavite čitati

Servisne

Na Bajakovu se čeka i do dva sata

Objavio

u

Na graničnom prelazu Bajakovo, između Hrvatske i Srbije, stvorile su se ogromne gužve, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Putnički automobili na ulaz u Hrvatsku iz pravca Srbije čekaju do dva sata.

Teretna vozila na izlaz iz zemlje i do tri sata.

Kolona teretnih vozila ispred graničnog prelaza Bajakovo se proteže oko dva kilometra, navode iz HAK-a.

Nastavite čitati

Servisne

Bez struje nekoliko banjalučkih ulica i naselja

Objavio

u

Zbog izvođenja radova na elektromreži bez struje će danas od devet do 14 časova biti dijelovi ulica Put srpskih branilaca, Manastira Gomionice i 14. srednjobosanske brigade, kao i dijelovi naselja Priječani i Rekavice.

“Bez struje će od 10 do 12 časova biti dijelovi naselja Čerge, Karaula, Gligorići, Jošikova Voda i Gornja Piskavica”, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.  

Nastavite čitati

Trending