KOMENTAR 24 Svijet će se promjeniti nakon KORONE, ove stvari u Banjaluci neće NIKADA

Izvjesno je da će mnogo ljudskih navika da se promjeni nakon epidemije korona virusa, jedna stvar neće sigurno.

Probijenja rokova za izvođenje radova samoproglašenih banjalučkih neimara.

Poznat je i mentalitet gradskih vlasti: Radovi nisu dobri ako se tri puta ne preprave i bar četiri puta plate iz gradske kase.

Vlast kontinuiteta ili kako je nazva opozicionar iz zadnje klupe bivšeg najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj, vlast kriminaliteta,  kada napravi trotoar zaboravi rampu za invalide pa je naknadno ugrađuje, obavezno se tu zaboravi na vrijeme ugraditi pokoja cijev ili kabal, pa se tek sanirana ulica prekopava, saobraćajni znak ili autobuska stanica ,,usade” na po’ trotoara…

Tako je i ne tako davnog 23. dana novembra 2012.godine Glas Srpski kaže da je Društveni dom u Zalužanima, površine oko 450 kvadrata, saniran je prije pet godina. U sklopu objekta nalazi se mansarda u koju su smještene biblioteka sa čitaonicom i ostavom, zatim mjesna kancelarija, kancelarija mjesne zajednice, kancelarija KUD-a i sala za sastanke. Vrijednost izvedenih radova iznosila je 570.167 KM.

Zamislite se da vam neko pokloni više od pola miliona maraka da napravite svoju kuću i da nakon 10 godina ta kuća nije za upotrebu. Dakle, niste njome znali gospodariti, održavati je i ponašati se domaćinski. Zašto i bi? Kad naš narod ima onu: Kako došlo, tako i prošlo.

Međutim, iako se za sredstva utrošena za dom u Zalužanima mogao napraviti i održavati omanji Ajfelov toranj, ove godine slijedi nova sanacija. Zaista i treba, dom je u rasulu. Stolarija ni za štale, kamoli za dom kulture. Zašto je do toga došlo, tema bi bila za neke istražne organe, ali otom-potom. Drugi put o tome.

Radojičić je polovinom februara naglasio da je vrijednost radova nešto više od 45.000 KM i da je rok za završetak je dva mjeseca.

I evo ga, radovi, već se može naslutiti, će kasniti, ali ovaj put tu je glavni krivac, izmišljen da bojkotuje uspješan rad Vlade (tako nešto reče čovjek koji igra ulogu premijera, Radovan čini mi se da se zove u predstavi) KORONA VIRUS.

Dobrodošla je korona, iako neće dobiti cipele od svojevrsnog Obudsmana za prava žena Marinka Umičevića.

I da, firma Međugorje je jedan od izvođača radova na društvenim domovima… Ko zna, možda nam se ukaže Igor.

Ma ne.

Ne taj Igor, sin Božiji, već Igor od nove godine.

banjaluka-24.com

Za rubriku KOMENTAR 24 prijedloge i vaše tekstove možete slati na mejl adresu: banjaluka.24.portal@gmail.com.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.