Pratite nas

Nekategorisano

Kovačević: Srpska će uvijek slaviti 9. januar, napadi opozicije licemjerni

Objavio

u

Krajnje su licemjerne reakcije i napadi opozicionara na izjavu Milorada Dodika o obilježavanju Dana Republike, zato što su upravo partijski drugovi Mirka Šarovića i Branislava Borenovića izostajali sa tog obilježavanja kad god su mogli i što su se funkcioneri njihovih partija – tadašnji ministri u Savjetu ministara i načelnici opština – javno hvalili da nisu ni izašli na referendum o Danu Republike, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da su SDS i PDP, osim toga, vodile antikampanju i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na terenu.

– Tada su govorili da će od referenduma SNSD profitirati na izborima, ne bi li tako uticali na svoje pristalice da ne izađu na referendum i da na taj način učine referendum i borbu za Dan Republike nelegitmnim – istakao je portparol SNSD-a u izjavi za Srnu.

Ako je ta jeftina priča o profitiranju tačna, rekao je Kovačević, što onda i oni nisu podržali referendum, pa isto tako profitirali.

– Nisu smjeli zbog stranaca i sarajevske koalicije u kojoj su bili – naglasio je Kovačević.

On je upitao treba li podsjećati kako je Mladen Ivanić svečani defile pripadnika Policije Republike Srpske povodom Dana Republike nazvao smiješnim?

Kovačević je naveo da je Milorad Dodik kada je govorio o Danu Republike odgovarao na novinarsko pitanje i na konstataciju da stranci i Bošnjaci osporavaju 9. januar upitao šta bi bilo i kakve bi reakcije bile kada bi prihvatili ideju nekih da Srpska obilježava na isti dan i zajedno sa Srbijom.

– U nastavku je jasno naglasio da Republika Srpska nikada neće odustati od obilježavanja i proslave 9. januara. Nama je jasno da 9. januar nikoga ne vrijeđa, kao i to da je Ustavni sud BiH u sprezi sa bošnjačkim političarima i stranim faktorom nastojao da osporavanjem 9. januara “izbriše” postojanje Republike Srpske prije uspostavljanja dejtonske BiH. To, ipak, i pored takve odluke Ustavnog suda BiH nije moguće, jer su na strani Republike Srpske nepobitne istorijske činjenice – naglasio je Kovačević.

(Srna)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending