Pratite nas

Politika

“Krajnje je vrijeme da se javnost prestane zamajavati” Dragojević Stojić o aferi “Kiseonik”

Objavio

u

Sramne su namjere vlasti u Srpskoj da aferu “Kiseonik” sa ljudskog i medicinskog aspekta prebaci na onaj politički, istakla je dr Maja Dragojević Stojić, članica Predsjedništva SDS reagujući na izjave premijera Radovana Viškovića.

Kaže da ovdje nije riječ o politici, nego o zdravlju i životima građana, te da je vrijeme da se problemu pristupi odgovorno.

– Odgovorna vlast ne smije dozvoliti bilo kakve sumnje ili nepravilnosti kada je liječenje naših pacijenata u pitanju. Krajnje je vrijeme da se javnost prestane zamajavati, već da se problemu pristupi odgovorno, a to znači – da sve zdravstvene ustanove dobiju medicinski kiseonik sa dozvolom, i da odgovorni za korištenje tehničkog kiseonika odgovaraju, poručila je Dragojević Stojić.

Ona kaže da ono, što se uporno nameće od strane nadležnih, jeste teza o čistoći kiseonika.

– Tehnički kiseonik- koliko god bio čist- nije lijek, u njemu uvijek može biti nešto što može narušiti zdravlje. Razlika je i u skladištenju i u dopremanju. Inspektorat Agencije za lijekove BiH utvrdio je da se u bolnici u Trebinju koristi tehnički kiseonik, za šta postoji jasan dokaz. Ministarstvo zdravlja Republike Srpske na to nije reagovalo, iako je za to znalo i prije izbijanja afere u javnost. Vlast u Srpskoj je svojom neogovornošću sama sebe degradirala. Odavno su prešli sve granice kako bi sačuvali svoje pozicije, jer znaju da će, u suportnom, lista odgovornih biti dugačka – zaključila je Maja Dragojević Stojić.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, izjavio je ranije da su bolnice u Srpskoj koristile kiseonik istog kvaliteta kao onaj u Federaciji BiH, te da ni u jednom momentu zdravlje građana nije dovedeno u pitanje.

– Riječ je o kiseoniku koji po standardima odgovara medicinskom i koji je vrhunskog kvaliteta. Kvalitet kiseonika koji koriste naše zdravstvene ustanove odgovara medicinskom kiseoniku, a to je svaki onaj koji ima čistoću preko 99,5 odsto. Mi u našim zdravstvenim ustanova koristimo kiseonik čistoće od 99,97 ili 99,98 odsto. To je znatno iznad granice koja je predviđena – rekao je, između ostalog, Višković.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending