Pratite nas

Nekategorisano

“Kuva” u MUP RS: Kostrešević sa Dodikovim blagoslovom skida Lukačeve ljude

Objavio

u

Nakon povlačenja imenovanja glavnog inspektora Danijela Kovačevića od strane predsjednice Srpske, uslijedili su novi udari na ministra MUP-a Dragana Lukača.

Prvo mu direktor policije Siniša Kostrešević nije želio potpisati određena rješenja o rasporedu policijskih službenika, pa je zatim kod porodice Dodik lobirao da se sa načelničkih pozicija udalje neki od najbližih saradnika ministra policije. Kostrešević je od porodice Dodik tražio da se sa načelničkih mjesta skinu komandant SAJ Goran Balaban, čovjek od povjerenja ministra Lukača još od ratnih vremena, kao i načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić, a tražio je i smjene načelnika Uprave za policijske poslove Dalibora Ivanića, kao i načelnika Uprave krim policije Darka Kovrlije, plan udaljenja sa pozicije načelnika PU Trebinje Siniše Lakete i načelnka Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislava Šarića.


Ovo je već više nego otvoren udar Kostreševića na Lukača i njegove ljude, a sve sa blagoslovom Milorada Dodika i porodice Dodik. Lukač ima ratne zasluge, ali i još veće zasluge prilikom dovođenja Dodika na vlast 1997. godine, međutim sama činjenica da je Kostreševiću dopušteno da pravi paralelnu strukturu u službi govori da nešto debelo ne štima na relaciji Dodik – Lukač – Cvijanović. Sam zahtjev za smjenom komandanta SAJ-a predstavlja direktnu provokaciju prema Lukaču i biće zanimljivo vidjeti da li će Lukač “podviti rep” pred mladim neiskusnim Kostreševićem, ili će uzvratiti istom mjerom.

Lukač je već doživio poniženja na koja nije reagovao, prilikom povlačenja imenovanja glavnog inspektora od strane predsjednice Srpske, a to je očigledno shvaćeno kao slabost. Nakon najnovijih udaraca, Lukač je pred poslednju sjednicu Vlade RS najavio da će na dnevni red staviti smjenu direktora policije, ali to na kraju nije uradio. Ostaje da se vidi da li će se ministar policije potpuno povući pred novim omiljenim policajcem porodice Dodik, ili će ipak na nekoj od sledećih sjednica otvoreno tražiti smjenu Kostreševića, pri tom iznoseći i prljav veš policije, što bi bilo kobno za ionako nikakav rejting vladajućeg SNSD-a.

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending