Pratite nas

Društvo

Majka učenika iz Laktaša: “Školski autobus je horor priča.” Prevoznik: “Nije istina.”

Objavio

u

Kap koja je prelila čašu je incident koji se dogodio krajem prošle godine, zbog čega se Danijela dopisom obratila svim nadležnim institucijama. 

Danijela Mušić je majka dvoje školske djece iz Laktaša koja godinama vodi borbu sa lokalnim prevoznikom i nadležnim institucijama. Našem portalu obratila se nakon bezbroj pokušaja da svojoj i drugoj djeci obezbijedi minimalne uslove za siguran i udoban put od kuće do škole. Nadala se da će od ove školske godine škola ispuniti zahtjeve roditelja, ali to se opet nije desilo.

Ovo je njena priča.

Školski autobus je horor priča, kaže Danijela na početku našeg razgovora.

Firma Gold trans d.o.o. Laktaši već decenijama prevozi školsku djecu u ovom kraju (Dovići, Veliko Blaško, Jakupovci, Šušnjari, Klašnice – područna škola u Klašnicama), priča Danijela. Ona se u Doviće doselila prije 10 godina, ali njene komšije tvrde da problemi u vezi sa školskim prevozom u ovom kraju traju već generacijama.

Danijela je jedna od nekolicine roditelja koji se pokušavaju izboriti za bolji prevoz. “Ima još par hrabrih majki, žene su stvarno davale sve od sebe da se ovo reši”, kaže Danijela, “a podršku nam je dalo mnogo roditelja čija deca ne koriste prevoz, ali znaju kakva je situacija.”

“Autobus koji je vozio decu je bio skandalozan – star, bušan kao rešeto, pa kada pada kiša deca budu mokra, jer su sedišta mokra, stakla na prozorima se odvajaju od nosača, kvario se vrlo često, pa deca onda pešice dođu kući magistralnim putem koji nema ni poštenu bankinu, a ograničenje je 80 km/h…”, priča Danijela, dodajući da je vozač školskog autobusa “posebna priča”.

“Valjda je u penziji, pa radi po nekom ugovoru za prevoznika, kažu da voli da popije, a izgleda da je sam od sebe neodgovoran i neprijatan prema djeci”, kaže Danijela i opisuje incidentne situacije u kojima su djeca bila ugrožena.

“Nekada prošle godine bio je jedan od mnogih incidenata kada je vrištao na jednu devojčicu što jede u autobusu i gurao joj čips u usta, jer ona zaboga prosipa, pa on to mora da čisti! Majka te devojčice i ja smo otišle u školu i sačekale ga, da porazgovarmo sa njim, međutim, tip je krenuo da vrišti i psuje i sakrio se u autobus. Ušao je u autobus i zatvorio vrata da ne bi pričao sa nama – nismo ni stigle da ga išta pitamo. Bilo je raznih incidenata sa njim, ostavljao je decu na stanicama – jednostavno ne stane i ne pokupi dete – pa su neki očevi izlazili pred autobus da ga biju, svašta je tu bilo.”

Direktor škole Zoran Smiljanić im je, kaže, više puta obećao da će razgovarati sa prevoznikom i riješiti problem, ali do sada nije ništa preduzeo.

“Sledeći put ne seća se ničega i tako u krug. Čak je u početku tvrdio da je Opština izabrala prevoznika i da on tu ništa ne može – mi valjda treba da se bojimo Opštine, šta li? Posle je promenio priču, neće, eto, niko da vozi decu, jedva je i tog prevoznika našao.”

Danijela tvrdi da škola godinama raspisuje javnu nabavku konkurentskim postupkom, a ne otvorenim postupkom, te da krije informacije od javnosti.

“Odluke o izboru najboljeg ponuđača i ugovor sa prevoznikom krije kao zmija noge i generalno krši sve zakone koje dohvati kad god mu se prohte. I nema posledica. Roditelji su ranijih godina insistirali da se promeni prevoznik, čak su i našli nekog drugog, ali nije vredelo.”

Kap koja je prelila čašu je incident koji se dogodio krajem prošle godine, zbog čega se Danijela dopisom obratila svim nadležnim institucijama.

“Tek naknadno smo saznali da je autobusu pukla kugla na desnom točku, pa je bilo nemoguće upravljati tim točkom, kao i da je neki čovek koji se zatekao u Klašnicama snimio sve telefonom i pozvao policiju. Oni su izašli na uviđaj, alkotestirali vozača – nije bio pijan, nisu slali bus na tehnički pregled jer je bio pokvaren, napisali prijavu i to je to. Sve po zakonu!”, ironična je Danijela.

Nakon dopisa, prva je reagovala policija. Inicirali su sastanak u školi sa roditeljima, na koji su došli komandir stanice Laktaši i zamjenik komandira.

“Komandir je imao jasnu nameru da nas zaplaši i sav je služben i komanduje, eto, sve su oni uradili što treba, zašto nismo njih zvali, već Upravu policije – biće da ih je neko gadno naribao. Nebitno što deca mogu da stradaju! Direktor škole po običaju ništa ne zna i ne može. Moj utisak – oni su očekivali gomilu seljanki koje su nepismene i ljute, malo će da ih uplaše i rešena stvar”, prenosi nam Danijela svoje utiske sa sastanka sa policijom.

Kada su roditelji postavili pitanje javnih nabavki, ton razgovora se promijenio.

“Kad su videli da znamo da čitamo i da smo rešeni da promenimo prevoznika, priča se menja – niko drugi neće da vozi decu, direktor, jadan, ne zna šta će ako ovaj prevoznik odustane… Kada smo rekli da ćemo u tom slučaju dovesti svu decu u Opštinu, pa neka im onda Opština nađe prevoz, zaćutao je. Uglavnom, ništa se nije rešilo, zaključili su da treba mi roditelji da napišemo svoje zahteve i da ih dostavimo.”

To su i učinili.

Zahtjevi grupe roditelja u vezi sa prevozom učenika: 

1. Zahtijevamo da se prevoz naše djece obavlja autobusom koji je tehnički ispravan i mlađi od autobusa koji se sada koristi, a kojeg je očito veoma teško držati u ispravnom stanju zbog starosti i nebrige prevoznika (uprkos tvrdnjama da je taj autobus tehnički ispravan – ne sporimo da je u nekom trenutku to bilo moguće postići, opšte je poznato da se veoma često kvari, da prokišnjava (!) na sve strane, da se stakla na autobusu odvajaju od nosača, što je posebna opasnost, da je do našeg prvog dopisa imao veoma loše gume, itd.);

2. Zahtijevamo da našu djecu vozi osoba psihofizički sposobna za obavljanje tog veoma odgovornog posla, u skladu sa važećim zakonima, koja će imati punu svijest o tome da vozi djecu i da odgovara za njih i moralno i materijalno, što dokazano nije slučaj sa postojećim vozačem, a sa čime su se složili svi učesnici navedenog sastanka;

3. Zahtijevamo da se obezbijedi prevoz svih đaka kojima je potreban, bez diskriminacije i prijetnji da će biti prebačeni u neko drugo odjeljenje ili kažnjeni na bilo koji drugi način i bez izgovora da je to nemoguće izvesti zbog pandemije, jer zajedno utvrdismo na sastanku da je to samo izgovor;

4. Zahtijevamo da se koriguje cijena prevoza đaka, jer plaćamo najskuplji (a kriminalan) prevoz u regiji za par kilometara vožnje, a Opština Laktaši još dodatno subvencionira prevoz učenika. Molimo da naše zahtjeve odmah predočite prevozniku i riješite ovaj veliki problem koji imamo, jer ste i Vi kao direktor škole i moralno i materijalno odgovorni za učenike, a takođe škola je strana u ugovoru o prevozu đaka. Molimo i da se ovo pitanje rješava što hitnije, jer su naša djeca svakodnevno u opasnosti vozeći se u ovakvim uslovima kakvi trenutno postoje.

Nedugo nakon slanja zahtjeva, nastavlja Danijela, prevoznik mijenja autobus, ali vozač ostaje.

“Autobus je promenjen, vozač je isti. Prevoznik se javno hvali da mu je to najbolji vozač i vrlo je uvređen što sam ga ja ‘napala’. Gospode, treba valjda da se bavimo njegovim osećanjima, koga briga za decu!”

U međuvremenu se zbog pandemije obustavlja nastava i djeca ne idu gotovo mjesec dana u školu.

“Prevoz smo platili i ja opet pišem prevozniku i školi i tražim povrat novca za taj period. Svi se prave ludi i nakon 10 dana pišem tržišnoj inspekciji, i opštinskoj i republičkoj. Da skratim, prevoznik je vratio po 10 maraka nekim roditeljima, od 30 KM koliko je cena mesečne karte”, priča Danijela, dodajući da je u vrijeme strogih epidemioloških mjera samo određen broj djece mogao da se vozi u autobusu. “Kako u našem razredu ima najviše putnika, škola je rešila da odobreni broj dece može da putuje autobusom, a ostali ili da se voze u privatnom aranžmanu, ili da ih prebace u drugi razred, jer se autobus između vožnji navodno dezinfikuje, pa ne može da se vrati po tu preostalu decu! Na prvom sastanku u školi smo svi zaključili da je to puki izgovor i da je, naravno, moguće organizovati prevoz za svu decu kojima je potreban, ali to se nije desilo. Deo dece je ostao bez prevoza i vozili su ih roditelji kako znaju i umeju.”

Danijela je u međuvremenu slala dopise na više adresa, tražila od škole tendersku dokumentaciju i ugovor o prevozu, od prevoznika zapisnik o tehničkom pregledu autobusa i slično. Niko joj nije odgovorio.

“Od silne države i institucija kojima sam prvobitno pisala, javio mi se Ombudsman da me obavesti da je reagovao i kasnije da mi dostavi odgovore škole. Javio se Republički saobraćajni inspektor koji je bio šokiran mojim navodima i bio spreman da izađe u nenajavljenu kontrolu, ali je tada stari autobus već bio zamenjen. Dao mi je svoje kontakte da ga zovem ako bude ponovo problema sa autobusom. Moj muž je u besu nekada pisao načelniku opštine Laktaši na Fejsbuku – isprozivao ga je najstrašnije, pa je načelnik čak organizovao i sastanak sa direktorom škole, policijom, opštinskim saobraćajnim inspektorom i roditeljima, ali je rezultat tog sastanka jedno veliko ništa.”

Javila joj se, kaže, i pomoćnica ministra saobraćaja i veza “generičkim dopisom” da je proslijedila njen dopis Republičkoj inspekciji, opštini Laktaši – koji su već primaoci originalnog dopisa – “bez ijedne reči osim toga”.

“Škola je nedavno dostavila deo tražene dokumentacije, nakon intervencije Ombudsmana za ljudska prava i nakon 9 meseci – ugovore sa prevoznikom i tendersku dokumentaciju za proteklih 5 godina. Dokumentaciju o žalbama i sam mehanizam kojim proveravaju izvršenje ugovora nisu dostavili, verovatno ni nemaju. Ja sam ih uredno obavestila da i dalje želim svu tu dokumentaciju, pa sada čekam.”

Na prvi sastanak sa Savjetom roditelja u ovoj školskoj godini, škola nije pozvala sve članove Savjeta roditelja, niti su pozvali Danijelu.

“To jasno govori o nepostojanju dobre volje da se problem reši. Valjda da bi mogli mirne duše da zaključe da je prevoz super! Mene su zvali telefonom pet minuta nakon početka sastanka, kao pogrešili su, pozvali su na sastanak pogrešnu osobu.”

Portal Buka kontaktirao je prevoznika, školu i nadležne institucije u vezi sa ovim slučajem.

Direktor Osnovne škole “Mladen Stojanović” iz Laktaša, Zoran Smiljanić, nije odgovorio na naša pitanja koja smo poslali e-mailom, niti je odgovarao na naše telefonske pozive, iako roditelji smatraju da škola snosi najveću odgovornost za ovu situaciju.

Direktor firme Gold Trans d.o.o. iz Laktaša Dragan Pećanac u razgovoru za naš portal kaže da je najveći dio Danijelinih tvrdnji neistinit.

Autobus na koji su se roditelji žalili su zamijenili, iako, kako kaže, nije bilo potrebe jer je “dva puta prošao na tehničkom pregledu”. Učinili su to, kaže on, jer su bili “tolerantni” i nisu htjeli da “prave gužvu”.

Što se vozača tiče, Pećanac kaže da je u proteklom periodu policija više puta zaustavljala autobus i kontrolisala vozača, te da je svaki put sve bilo uredno.

“Radimo redovno i ozbiljno, nikada nismo kasnili. Trudimo se da bezbjednost bude na najvećem nivou. Radnici znaju djecu, nikada nismo imali problema, a radimo dvadeset godina. Naš prevoz je među najidealnijim u regiji”, kaže direktor firme Gold Trans.

On dalje tvrdi da Danijela nema podršku ostalih roditelja, te da joj oni nisu dali saglasnost da ih zastupa. U vezi sa sastankom koji je održan u školi, Pećanac tvrdi da je Danijela bila pozvana, ali da se “nije htjela pojaviti”.

Objašnjavajući generalno situaciju u prevozu, Pećanac kaže: “Znate, teška je finansijska situacija, nama je upitna rentabilnost ove linije, da to uopšte radimo. Biće upitan prevoz, neće niko htjeti raditi. Cijene goriva divljaju, teško je pronaći vozače”,

Iz Republičke prosvjetne inspekcije na naš upit odgovaraju da nisu nadležni za kontrolu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši javni prevoz, kao ni za kontrolu prevoznika koji su izabrani putem javne nabavke za obavljanje usluga prevoza u konkretnom slučaju.

“Obzirom na navedeno, Republička prosvjetna inspekcija nije imala elemenata za postupanje u djelokrugu svojih nadležnosti.  U dijelu koji se odnosi na tehničku ispravnost autobusa, predstavka roditelja je dalje upućena sektoru republičke saobraćajne inspekcije. Prema informacijama kojima raspolaže republički saobraćajni inspektor, a obzirom da su roditelji identičnu predstavku dostavili i Ministarstvu unutrašnjih poslova, pripadnici ovog Ministarstva su u tom trenutku već bili preduzeli mjere i uputili vozilo na vanredni tehnički pregled. Prema saznanjima republičkog saobraćajnog inspektora vozilo je prošlo tehnički pregled, ali je prevoznik zbog zahtjeva roditelja promijenio vozilo i odredio drugi autobus za obavljanje ugovorene vožnje. Republički saobraćajni inspektor je tada telefonski kontaktirao predstavnicu roditelja, koja je potvrdila navedeno. Obzirom da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova već postupali po navedenom, republički saobraćajni inspektor u tom trenutku nije imao osnova za preduzimanje mjera, jer je po istom već postupao drugi nadležni organ.”

Iz ove institucije ističu da, nakon završetka procedure javne nabavke usluga prevoza, ugovorne strane sklapaju ugovor kojim se definišu svi bitni elementi ugovorene usluge, te da u tom dijelu ugovorne strane trebaju usaglasiti red vožnje u skladu sa potrebama škole. “Inspekcijski organi nemaju ovlaštenje da mijenjaju odredbe ugovora koje su dvije strane potpisale, jer je u konkretnom slučaju riječ o ugovorenom prevozu”, navode u svom odgovoru.

Iz MUP-a RS kažu da je Uprava policije odmah nakon zaprimanja prijave 16.12.2020. godine, nadležnoj Policijskoj stanici Laktaši  naložila preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

“Policijska stanica Laktaši je 17.12.2020. godine organizovala sastanak sa rukovodstvom OŠ“Mladen Stojanović“ i opštinskim saobraćajnim inspektorom.  Rukovodstvo škole je tom prilikom informisalo predstavnike PS Laktaši da je u skladu sa važećim ugovorom za potrebe prevoza učenika angažovan autoprevoznik „Gold trans“ d.o.o. Laktaši, koji je prije zaključenja ugovora priložio potrebnu dokumentaciju. Nadležni saobraćajni inspektor je na sastanku istakao da do tada nije zaprimio prijave koje se odnose na kvalitet prevoza učenika, te da redovno, dva puta u toku godine, vrši kontrolu ugovorenog prevoza i da u toku kontrola nisu utvrđene neispravnosti.”

O incidentu koji nam je Danijela opisala iz policije kažu:

“Istog dana, 17.12.2020. godine oko 13,40 časova u mjestu Veliko Blaško, opština Laktaši zaustavljen je sporni autobus  marke „Sanos“, vlasništvo preduzeća „Gold trans“ d.o.o. Laktaši, kojim je upravljao M.U.. U toku kontrole, izvršeno je alkotestiranje vozača M.U. i tom prilikom nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Navedeni autobus kojim je organizovan prevoz učenika, istog dana je podvrgnut vanrednom tehničkom pregledu u Stanici za tehničke preglede vozila „Integral inženjering“ a.d. Laktaši. Na pregledu nisu utvrđene neispravnosti vozila, o čemu je sačinjen zapisnik od strane voditelja tehničkog pregleda.”

O sastanku koji je održan sa roditeljima i upravom škole, iz ove ustanove kažu:

“Na inicijativu policijskih službenika PS Laktaši 18.12.2020. godine u OŠ “Mladen Stojanović“, Područno odjeljenje Кlašnice održan je sastanak sa članovima Savjeta roditelja, na kojem je bilo prisutno osam članova Savjeta, rukovodstvo škole i rukovodni radnici PS Laktaši. Predstavnici roditelja su na sastanku iskazali svoje nezadovoljstvo u kvalitetu prevoza učenika koji se najviše ogleda u neljubaznom ophođenju vozača prema djeci, pod sumnjom da je u toku vožnje pod uticajem alkohola. Prisutni roditelji su informisani o mjerama koje su preduzeli pripadnici PS Laktaši, a isti su saopštili da navedni problem do tad nisu prijavljivali nadležnoj Policijskoj stanici, već nastavnicima i razrednim starješinama. Od strane policijskih službenika, roditelji su poučeni da svako kršenje propisa prilikom učestvovanja u saobraćaju od strane vozača ili prevoznika mogu prijaviti policiji, koja će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti. Na sastanku je zaključeno da će roditelji po osnovu navedenog problema, svoje zahtjeve dostaviti rukovodstvu škole u pisanoj formi. Od strane direktora škole 04.01.2021. godne obaviješteni smo da Savjet roditelja nije dostavio svoje zahtjeve, ali da je sa prevoznikom dogovorio da se izvrši zamjena vozača koji vrši prevoz učenika”, kazali su iz Policijske stanice Lakraši, dodajući da će policijski službenici u narednom periodu nastaviti da organizuju kontrole vozača i autobusa, posebno onih kojim se organizuje prevoz djece i sprovoditi akcije pojačane kontrole saobraćaja, što je, kako kažu, i redovna aktivnost, naročito na početku školske godine.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kazali su da je Ministarstvo upoznato sa problemom, ali da to nije u njihovoj nadležnosti, te da su dopis koji su dobili od roditelja uputili Republičkoj upravi za inspekcijske poslove i Opštini Laktaši “na postupanje u skladu sa nadležnostima, a kako bi bio izvršen inspekcijski pregled i preduzete odgovarajuće mjere za rješavanje ovog pitanja”.

Agencija za javne nabavke BiH dosad se nije obraćala Osnovnoj školi “Mladen Stojanović” iz Laktaša vezano za nabavku usluga prevoza učenika, ali su iz ove institucije rekli da će se nakon našeg upita obratiti “ugovomom tijelu sa zahtjevom za izjašnjenje”, te da će nas o svemu blagovremeno izvijestiti. Do objave ovog teksta nismo dobili nove informacije iz ove državne agencije.

Načelnik opštine Laktaši u odgovoru na naš upit kaže da su sa navedenim slučajem vrlo dobro upoznati, te da su od strane Opštinske uprave preduzete sve mjere koje su bile u njihovoj nadležnosti.

“Odmah po zaprimanju pomenutog dopisa koji je i Vama proslijeđen u prostorijama Opštine Laktaši je na inicijativu Načelnika opštine Laktaši održan zajednički sastanak Načelnika sa predstavnicima roditelja, Policijske stanice Laktaši, direktorom OŠ Mladen Stojanović i saobraćajnim inspektorom. Saslušali smo zamjerke roditelja, a oni su se odnosile na tehničku nespravnost vozila prevoznika „Gold trans“ i izbor vozača.”

Prevoznik „Gold trans“ je putem Javnog konkursa kao najpovoljniji ponuđač izabran da održava prevoz i ispunjava sve potrebne uslove, te sa njim nisu imali nikakvih problema u dosadašnjem dugogodišnjem poslovanju, kažu iz Opštine Laktaši.

“Odmah nakon spornog događaja, kada su na autobusu otkazale kočnice, prevoznik je od strane Policijske stanice Laktaši poslat na vanredni tehnički pregled, te je i vozač u dva različita navrata vršio alkotestiranje i oba puta je bio negativan. Opštinska uprava je nakon pomenutog sastanka zatražila od prevoznika da se zamijeni autobus, što je on u ekspresnom roku i uradio. Što se tiče vozača, čovjek oko 15 godina vozi za istog prevoznika i sa njim nikad nije bilo problema. Nakon zamjene autobusa roditelji nam se više nisu obraćali, niti smo imali službenih zahtjeva. Smatramo da smo uradili sve što je bilo u našoj moći u datom trenutku”, zaključuju iz kancelarije načelnika.

“Kako ja vidim sve ovo, škola i prevoznik su vjerovatno decenijama u talu i ne menja im se ništa. To što mi plaćamo najskuplji prevoz u regiji je naš problem. Institucije, nažalost, uglavnom ne postoje, i jedini način da se bilo šta promeni je pritisak javnosti i tužba”, zaključuje Danijela na kraju našeg razgovora i dodaje da nije nužno da promijene prevoznika, ali zahtijevaju kvalitetniju uslugu. Smatra da škola snosi najveću odgovornost za “kriminalnu uslugu”.

Buka

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

BIH REKORDER U REGIONU PO INFLACIJI Izgubljena kontrola nad divljanjem cijena

Objavio

u

Inflacija u Bosni i Hercegovini ubjedljivo je najviša u odnosu na zemlje regiona, što i ne čudi, jer, kako tvrde ekonomisti, vlasti u Bosni i Hercegovini jedine su koje nisu adekvatno reagovale na divljanje cijena, prije svega energenata, ali i osnovnih životnih namirnica.

U Bosni i Hercegovini inflacija u maju iznosila je 14,4 odsto, u Srbiji 10,4, dok je u Hrvatskoj majska inflacija bila 10,8 odsto. Stopa inflacije u Crnoj Gori u maju ove godine u odnosu na maj prošle izonosila je 11,7 odsto, dok je u Sloveniji inflacija u maju bila 8,1 odsto, s tim da je u junu porasla za još 2,3 odsto.

Ovaj rast inflacije u Sloveniji za ekonomiste je znak da će junska inflacija u BiH biti daleko veća od sadašnjih 14,4 odsto.

– Mi imamo najdirektnije prenošenje inflacije. Jedino kod nas vlasti nisu preduzele mjere u pravcu smanjivanja cijena goriva i energenata niti su ograničavale rast cijena. Neki su pokušali bar malo ublažili, a mi nismo ni pokušali i to je ta neka razlika – rekao je za „Nezavisne novine“ ekonomista Marko Đogo.

Kada je riječ o inflaciji u Bosni i Hercegovini, jedan od najvećih uzroka je svakako cijena hrane, koja raste daleko brže nego u zemljama Evropske unije.

Primjera radi, zaključno s aprilom, cijena hrane u BiH za godinu dana porasla je za malo više od 20 odsto, dok je taj rast u Evropskoj uniji iznosio malo manje od devet odsto. Istovremeno, značajan uticaj na inflaciju u Bosni i Hercegovini imale su i cijene energenata, prije svega nafte, a u ovom trenutku Bosna i Hercegovina jedina je zemlja u regionu koja u tom smjeru nije intervenisala.

– Mnoge zemlje su pokušale da intervenišu na hranu, doduše nije Crna Gora, ali Srbija i Hrvatska su sigurno. U Sloveniji je, recimo, cijena nafte niža nego u Republici Srpskoj, što je dosta čudno, i značajno niža nego u susjednoj Austriji, što znači da su oni reagovali i što pokazuje da se mikropolitikama može napraviti nešto za sebe i građane – naglasio je Đogo.

Inače, kada je riječ o evrozoni, majska inflacija iznosila je 8,1 odsto i ono što zabrinjava jeste da i dalje raste, s obzirom na to da je u junu iznosila 8,6 odsto. Navjeća stopa inflacije zabilježena je u Estoniji – čak 22 odsto, a slijede je Litvanija sa 20,5 i Letonija sa 19 odsto. Najmanja inflacija zabilježena je na Malti i to 6,1 odsto, Francuskoj 6,5, Finskoj 8,1 itd.

Prognoze evropskih ekonomista kada je riječ o inflaciji nisu optimistične, a s ozbirom na to da Bosna i Hercegovina uvozi inflaciju, gotovo je sigurno da će se negativni trendovi nastaviti i u budućnosti.

Bruno le Maire, francuski ministar finansija, nedavno je rekao da je Evropa usred vrhunca inflacije, koja će trajati najmanje do kraja godine, ali da se očekuju visoki nivoi do kraja 2023, kada će čak i nakon 2023. godine inflacija biti strukturalno viša od onoga što doživljavamo posljednjih nekoliko decenija.

Stručnjaci u BiH, prije svih Centralna banka Bosne i Hercegovine, već jednom su revidirali svoje procjene u vezi s inflacijom i prognozirali su rast u prvom polugodišnu od 9,2 odsto, što će sasvim sigurno biti premašeno s obzirom na to da je inflacija u januaru bila 7,4 odsto, u februaru 8,7, martu 11, aprilu 14,1 i maju 14,4 odsto.

„Usporavanje inflacije očekujemo u drugom polugodištu, prvenstveno zbog baznog efekta iz 2021. godine i pretpostavke odsustva daljeg intenzivnog rasta cijena hrane i energenata“, naveli su krajem marta iz Centralne banke BiH.

Visina inflacija

  • Bosna i Hercegovina 14,4%
  • Srbija 10,4%
  • Hrvatska 10,8%
  • Crna Gora 11,7%
  • Slovenija 8,

Nastavite čitati

Društvo

CIJENA PŠENICE I DALJE UPITNA U SEMBERIJI: Proizvođači očekuju cifru između 65 i 70 feninga

Objavio

u

Većina semberskih poljoprivrednika očekuje otkupnu cijenu ovogodišnje pšenice između 65 i 70 feninga po kilogramu i s tim će zahtjevom sutra na dogovor u Privrednu komoru u Banjaluci, najavio je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije Boško Radić.

Nakon trećeg sastanka proizvođača žita i predstavnika mlinara u Bijeljini, Radić je rekao novinarima da su velike razlike u njihovim stavovima, neki poljoprivrednici insistiraju na cijeni od 82 feninga i smatraju da je za sve ispod toga rješenje u protestima, dok su drugi spremni na pokušaj dogovora i postizanja kompromisa o cijeni koja bi zadovoljila mlinare, pekare i poljopriredne proizvođače u Republici Srpskoj.

Radić kaže i da su neki semberski mlinari spremni da ispoštuju proizvođače i ponude cijenu od 65 feninga, a većina poljoprivrednika smatra da otkupna cijena pšenice treba da bude od 65 do 70 feninga po kilogramu.

Poljoprivrednik Lazo Urošević rekao je novinarima da je 20 vagona pšenice predao semberskom „Žitoprometu“, njenu cijenu još ne zna, a kaže da je obećano da će biti kao i u Srbiji, plus tri feninga na osnovu transportnih troškova.

Prema njegovim riječima, realna cijena u Republici Srskoj bila bi najmanje 70 maraka za sto kilograma i s tim bi seljak imao jako malu zaradu.

Predsjednik Regionalnog udruženja sela Semberije i Majevice Savo Bakajlić istakao je da je za poljoprivrednike ovo najteža i najskuplja godina proizvodnje.

(SRNA)

Nastavite čitati

Društvo

VEČERAS Otvaranje ljetnjeg programa “Da nam živi grad”

Objavio

u

U Banjaluci od danas počinje bogat program za ljeto pod sloganom „Da nam živi grad“ u organizaciji Grada Banjaluka.

Grad Banjaluka pripremila je za sve svoje sugrađane bogat program za ljeto. Očekuje se pregršt kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija u gradu na Vrbasu – istakli su iz Grada Banjaluka.

Tokom ove manifestacije građani i građanke Banjaluke moći će uživati u koncertima, radionicama i turnirima.

– Bitno je napomenuti i tradicionalnu manifestaciju „Ljeto na Vrbasu“. Veliko porodično druženje koje ćemo ove godine imati na jezeru Manjača – rekli su iz Grada Banjaluka.

Besplatni časovi joge, fitnesa i plesa od sertifikovanih trenera održavaće se ponedjeljkom, srijedom i petkom u parku Mladen Stojanović.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending