Pratite nas

Društvo

MATEJ IPAK NIJE SKOČIO U VODU? Periš o ključnim pitanjima istrage!

Objavio

u

Iako je prošlo tri nedjelje od njegovog nestanka, njegov otac Nenad uprkos svemu ne gubi nadu.

– Ja se nadam da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako. Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za juče. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to da prihvatim, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu – rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu srpsku televiziju.

Nenad je govorio i o ključnim pitanjima na koje još nema odgovore

– Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo da da odgovor na pitanje gde je Matej išao. I na kraju, ako Bog da, gde je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon onog snimka sa taksijem je jasno da je on želio negdje da ode, u to sam uvjeren. Naravno da i policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog momenta, nego i svih ostalih momenata. Oni ništa ne isključuju – rekao je Nenad Periš.

Matejev otac pretpostavlja šta je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba Gotik te kobne večeri.

– Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Pare koje su mu bile u apartmanu možda mu je trebao novac. Da se nađe sa nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio je da se sa nekim nađe. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negde želio doći, stići. To mi ta situacija sa taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam… – kazao je Matejev otac.

Sigurno nije skočio u vodu

– On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stepeni kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se… Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želeo skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem – rekao je Periš i dodao:

– Matej je momak prema kojem ja kao otac, željeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primedbu ili da mu kažem nemoj tako nego ovako. Uvijek tata želi bolje, ja gledam svijet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi cijelo ljeto od petog mjeseca do desetog. Imao je devojku svoju. Ne znam šta bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je o tome govoriti – ispričao je Nenad Periš o svom sinu.

Osvrnuo se i na brojne poluinformacije koje se pojavljuju

– Ja imam svoj problem. Tako da me ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno prave nekakve boli nekome ko to čita, mojoj porodici i prijateljima. Samo ću reći da ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskusi kako to izgleda – rekao je Nenad Periš.

– Ja apsolutno poznajem moje dijete i ja mu vjerujem. Ja mu apsolutno vjerujem i shodno tome nije me upšte briga šta pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Nikome ne zamjeram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gdje je Matej. Istina je takođe da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovora – rekao je Periš i dodao:

– Ništa mu ne bih rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa ne treba da mi kaže, samo da dođe – rekao je kroz suze Nenad Periš.

Izvor: Aloonline.ba

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Povećanje minimalne plate u Srpskoj: Pogledajte koliko će sada iznositi

Objavio

u

By

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.

Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Trending