Pratite nas

Društvo

MATEJEV OTAC IMA TEORIJU koja ruši sve dosadašnje!

Objavio

u

Četrdeset treći je dan potrage za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom u Beogradu. Njegov otac Nenad Periš je sve ovo vrijeme u srpskoj metropoli, a od policije i svih uključenih u potragu, nada se, čeka bilo kakve nove informacije o svom sinu.

– Nadam se da ćemo naći Mateja. Molim se Bogu da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I zato je. Vjerujte mi, živim za danas. Ne živim ni za sutra, niti za juče. Molim se Bogu za sutra, a živim za danas. Da se ​​to desi danas, da dođem kod njega danas, da ga vidim danas. Kada kažem da sam spreman, onda mislim da sam vjernik i neka tako bude ono što je Bog odlučio. Teško mi je i teško mogu da prihvatim, loš kraj, ali u tom smislu sam spreman. Molim se Bogu i nadam se da ću Mateja odvesti kući, da sjedne pored mene u auto – rekao je Nenad Periš nedavno.

Istraga o njegovom nestanku, iako duga i opsežna, još nije dala odgovore na sva pitanja. Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba, piše Srbijadanas.

– Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gdje je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gdje je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je poslije tog taksi snimanja jasno da je htio negdje da ide, u to sam uvjeren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju – rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

– Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, htio je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je htio negdje da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi – rekao je Matejev otac.

Uvjeren je da Matej nije namjerno skočio u vodu. To ruši teoriju koja se nedavno pojavila, kada je srpski privatni detektiv ispričao kako ga je kontaktirao mladić iz Splita koji je mislio da se radi o opkladi u Matejevom timu.

– Sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj, ne mislim da je apsolutno skočio u vodu. Da li je mogao da se oklizne? Da je mogao, da je preskočio tu ogradu, sletanje bi bilo na padini za koju mislim da bi mogla biti ispod 60 stepeni. Da li je mogao da se oklizne, udari…? Da li je to sve tačno, ne mogu da kažem. Ali da je namjerno skočio u vodu, apsolutno ne vjerujem. Da je iz nekog razloga htio da skoči u vodu, mogao je to da uradi ispred šanka iz kojeg je izašao. Tako da mi to apsolutno ne pada na pamet i dozvolite mi da kažem kao roditelj da ne vjerujem u to – rekao je Periš.

On je odbacio i brojne spekulacije koje se pojavljuju u istrazi. Posebno onaj da je Matej konzumirao opojna sredstva.

– Imam problem. Tako da me ništa ne može toliko uznemiriti. Postoje i neke poluinformacije koje su, najblaže rečeno, zbunjujuće, koje mogu donijeti bol nekome što ih čita, mojoj porodici i prijateljima. Reći ću samo da Bog nikome nije dao da bude u ovoj poziciji u kojoj se nalazim i da doživi kako to izgleda.

– Apsolutno poznajem svoje dijete i vjerujem mu. Apsolutno mu vjerujem i shodno tome uopšte me nije briga šta pišu. Istina će doći i samo će me istina dovesti do mog Mateja. Ne krivim nikoga. Nemamo informacije koje svi čekamo, a tu je Metju. Istina je i da nemamo nikakve dodatne činjenice koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovor – rekao je Nenad Periš.

Prokomentarisao je i svoj odnos sa sinom i ispričao kakav je.

„Matej je momak kome sam ja kao otac poželio sve najbolje, nisam imao primedbu niti da mu kažem ’nemoj ovako’. Tata uvijek želi bolje, ja gledam na svijet drugačije od njega. Bio je to momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stambeno pitanje, došao do kraja, naravno, uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi cijelo ljeto od petog do desetog mjeseca. Imao je djevojku. Ne znam šta da ti kažem. Momak koji je potpuno normalan. Kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je da pričam o tome – rekao je Nenad Periš o svom sinu.

Zatim je kroz suze otkrio šta bi uradio da se Matej pojavi.

“Ne bih mu ništa rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ne treba mi ništa govoriti, samo da dođe”, zaključio je otac.

Izvor: Aloonline.ba

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Povećanje minimalne plate u Srpskoj: Pogledajte koliko će sada iznositi

Objavio

u

By

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.

Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Trending