Pratite nas

Politika

Milan Tubin prelazi u vlast!?

Objavio

u

Zanimljiv susret u Prijedoru dvojice poslanika u Narodnoj skupštini Milana Tubina (SDS) i bivšeg DNS-ovca Darka Banjca. Prave se planovi kako ostati u vlasti i uz to dobro profitirati uz aminovanje “šefa”.

Banjac, koji je nakon izlaska iz vlasti DNS-a, ostao u skupštinskoj većini sa SNSD-om pravi novu stranku, koja treba da usisa što više članova opozicionara…

Tako su Tubin i Banjac, prema našem izvoru, otvoreno razgovarali, u jednom ugostiteljskom objektu, o budućem angažmanu.

“Mene interesuje da budem u vlasti. Ti znaš koliko drugi nude. Plan je Darko da uđemo sa tobom u novu većinu u Prijedoru. Razgovarao sam sa Nešićem (Nenad), ali ništa od toga”, kazao je Tubin.

Na ovo, prema našem izvoru, Banjac mu je odgovorio šta ćeš sa Nešićem, na šta Tubin otkriva da je on mislio da uđe u DNS sa četiri njegova (Tubinova) odbornika.

“Mene ne interesuje SDS…mene i Šešića, jer nas interesuje samo gdje smo mi i naš interes. Vidiš da ovi došljaci preuzimaju”, kazao je Tubin i naveo da Željko Babić nikada nije ni bio naš”, rekao je Tubin.

Babić je jedan od poslanika u Klubu SDS, koji je nedavno najavio da će izaći iz SDS i proći SNSD-u.

Nakon što je Banjac Tubinu rekao da odobrava to, Tubin navodi da sada nije “pametno ići sa SNSD-om”.

“Da, vidiš da su danas imali sastanak i da ima problema i kod njih, ali mi trebamo gledati sebe”, naveo je Banjac, dodajući da će da se konsultuje sa Milom. “Vidjeću sa Milom, da vidim šta šef misli oko tvojih zahtjeva”, rekao je Banjac, a Tubin mu je, prema tom izvoru rekao:

“Treba da znaš, ja kontrolišem doktoricu, nemoj da brineš”.

“To brate”, odgovorio je Banjac.

Iz ovog se može zaključiti da je ponovo na politčkoj sceni u Republici Srpskoj trgovina sa mandatima, ali i pravljenje što boljih startnih pozicija za buduće politički angažmane.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending