Pratite nas

Politika

Milanović: Skupštinska većina sve komisije i radna tijela dodijelila sebi

Objavio

u

Skupština grada Banjaluka ima ukupno 13 komisija, savjeta i odbora koji bi trebalo da se raspoređuju strankama po zastupljenosti u skupštini.

Međutim, na današnjoj sjednici kolegijuma od strane skupštinske službe je predloženo da predsjedavanje u šest komisija dobije SNSD, DEMOS dvije, Socijalistička partija dvije, Ujedinjena Srpska dvije i odbornik iz reda nacionalnih manjina jednu.

Tako PDP kao druga partija u lokalnom parlamentu nema niti jednog predsjednika komisije. U tome ih slijedi koalicioni partneri SDS i Pokret Banjaluka zove.

– Nelogično je da PDP nema nijednog predsjednika komisije, a druga smo stranka po brojnosti u gradskom parlamentu. To nije pitanje politike, koliko matetmatike. Članovi komisija, savjeta i odbora se raspoređuju na stranke po broju odbornika, pa je tako predloženo da mi kao partija sa 7 odbornika nemamo niti jednog predsjednika komisije, dok je za stranke sa 2 odbornika predviđeno da imaju i 2 predsjednika, kaže Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a.

Nakon duže rasprave dogovoreno je da se predstavnici političkih partija dogovore oko prijedloga te da imena svojih predstavnika u radnim tijelima dostave skupštinskoj Službi najkasnije do ponedjeljka u 12 časova.

Prema našim izvorima, nakon toga će šefovi klubova sjesti i džentlmenski pokušati dogovoriti raspodjelu predsjdnika i zamjenika predsjednika skupštinskih radnih tijela.

Nakon toga prijedlozi se šalju Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja koja će se izjasniti o tom pitanju, gdje opet većinu ima SNSD.

Banjaluka-24.com

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Politika

VULIĆEVA BEZ KOMENTARA Gdje je izgubila 17.000 glasova Dobojlija?

Objavio

u

Nosilac odborničke liste SNSD u Doboju Sanja Vulić i nakon ponovljenih izbora ima ubjedljivo najviše glasova na toj listi.

Prema podacima CIK BiH, poslije obrađenih 86 od 106 biračkih mjesta, Vulićeva ima 4.782 glasa ili 40,97 odsto.

Međutim, na izborima 15. novembra, koje je CIK BiH poništila zbog kršenja Izbornog zakona BiH, Vulićeva je imala nevjerovatnih 22.114 glasova i bila rekorder u cijeloj BiH!

Upravo zbog te razlike, u javnosti, a posebno na društvenim mrežama, Vulićeva je glavna tema nakon ponovljenih izbora u Doboju. Mnogi se pitaju gdje je za tri mjeseca nestalo više od 17.000 glasova, bez obzira što je ovaj put izlaznot glasača bila manja.

Za odgovor smo kontaktirali Sanju Vulić, ali nije željela ništa da komentariše na ovu temu.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending