Pratite nas

Društvo

Misterija poslednjeg snimka Periša: Gde je nastavak video zapisa sa kamera?

Objavio

u

Potraga za Matejem Perišem (27), Splićaninom koji je u noći između 30. i 31. decembra nestao u Beogradu i dalje traje, premda se do sada nije došlo do konkretnih tragova koji bi mogli odgonetnuti šta se sa mladićem desilo kobne večeri. Video snimci sa sigurnosnih kamera okolnih lokala i zgrada samo su delimično odgovorili na pitanje šta je Matej radio nakon što je izašao iz kluba, ali su u velikoj meri stvorili dodatnu zabunu i pometnju, posebno imajući u vidu da ne znamo da li je Matej na poslednjem snimku zaista ušao u vodu.

Slučaj nestanka mladog Periša sa strepnjom iz dana u dan prati ceo region. Službenih informacija iz policije i tužilaštva gotovo da nema, a saopštenja koja obe institucije povremeno šalju medijima pratkično su prazna i u njima nema konkretnih informacija, već samo tvrdnji da se „intenzivan rad na slučaju nastavlja“.

Ronioci su se u potragu uključili tek peti dan i prečešljan je tok reke Save oko Beton hale i dalje ka ušću u Dunav. Sve to obavljeno je nakon što su se u medijima pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima se navodno vidi Periš kako trči beogradskim ulicama.

Na tim snimcima može se videti mladić u majici kratkih rukava kako trči, zatim pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, a onda nastavlja da trči sve do restorana Savanova. Potom mladić silazi stepenicama do “pontona” ispred tog restorana i tu se snimka prekida. Trenutak u kom Matej ulazi u vodu nije zabeleže, niti je poznato šta se dalje dešavalo.

Neke nezvanične informacije koje su se pojavile govore da je na tom mestu pronađen opušak koji je poslat na analizu, međutim Matejev otac izjavio je ubrzo nakon toga da Matej nije pušač, što je dodatno produbilo sumnju da javnosti nisu pružene sve raspoložive inforamcije o ovom slučaju.

Takođe, na “vezanim” snimcima koji su objavljeni, nalazi se i video zapis prilično lošeg kvaliteta na kom se vidi kako neko pliva rekom. Nije poznato kada je taj snimak nastao, budući da na njemu nema datuma i vremena kao što je to obično slučaj sa nadzornom kamerom, a Perišev otac demantovao je da je to njegov sin. Zbog čega je ovaj snimak objavljen kada i oni na kojima se navodno vidi Matej, ostalo je nepoznato.

Podsetimo, u potragu za Perišem se sada uključio i Interpol. U međuvremenu su se pojavile i informacije da su u kombiju i stanu u kom je Periš bio sa prijateljima nađeni su i tragovi droge. Njegovi prijatelji su poligrafski testiran i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

Takođe, u međuvremenu su i stigle informacije od Periševih prijatelja da je u klubu, neposredno pre njegovog nestanka, došlo do sukoba između konobara koji je hteo da im naplati veći račun, mladića iz Zadra koji su bili u Gotiku i redara.

Izvor: Nova.rs

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Sin prijedorskog ,,blogera” skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić

Objavio

u

Sin prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, Duško Radovanović, skrivio je prošle godine tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić iz Ljubije kod Prijedora (ime poznato redakciji, zbog porodice i prijatelja nećemo otkrivati ni inicijale).

Iako je mladić jedva izvukao živu glavu, mnogo vremena proveo u komi, Duško Radovanović i njegov otac, inače samoproklamovani borac za pravdu i istinu nisu niti jednom kontaktirali porodicu povrijeđenog mladića.

O samim detaljima saobraćajne nesreće, luđačke i vožnje pod dejestvom alkohola svog čeda Borislav Radovanović nije napisao niti jednu riječ, zato ćemo mi to morati učiniti.

Pisao je Radovanović štošta o ljudima iz opozcije što je uredno fakturisao i naplatio takođe ljudima iz opozicije kojima su smetali oni koje je klevetao.

Osim što radi na razbijanju opozicije, Radovanović je povezan i sa strukturama u vlasti.

Radovanović junior ček odlazi i na zabavi u organizaciji ,,doktora” Vlade Đajića.

Nastavite čitati

Društvo

“Bez razmišljanja sam skočila u Vrbas” Hrabra Banjalučanka iz ledene vode izvukla djevojčicu

Objavio

u

By

Maloljetna djevojka sinoć, nešto prije 20 časova, pala je sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, odakle ju je izvukla Banjalučanka Merima Gajić.

Kada se to dogodilo vraćala sam se sa kćerkama iz grada. Starija kćerka je u jednom momentu uzviknula “Mama, vidi! Djevojka na Gradskom mostu skida jaknu.” U trenutku kada sam pogledala u tom pravcu, ona se već odgurnula u Vrbas – prisjetila se Merima Gajić, Banjalučanka heroina, koja je sinoć iz hladne rijeke izvukla maloljetnu djevojčicu i tako spasila jedan mladi život.

Ona se prisjetila trenutka u kom je odlučila da, rizikujući i svoj život, spase maloljetnicu.

– Bebu, koju sam držala u naručju sam dala starijoj kćerki i bez razmišljanja potrčala niz obalu. Skočila sam u Vrbas i izvukla djevojčicu – kazala je Gajićeva.

Ona dodaje da iz načina na koji se sve to dogodilo ne može sa sigurnošću tvrditi da li je riječ o pokušaju samoubistva ili se nesrećna djevojka okliznula sa mosta i upala u Vrbas.

– Meni je samo drago da sam spasila nečiji život – kazala je Merima, koju nakon geste na društvenim mrežama nazivaju “ženom herojem”, piše Banjaluka.net.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Društvo

DVA MALA HEROJA Dva dječaka spasila staricu

Objavio

u

By

Danas nam fali heroja. Fali nam hrabrosti i srca. Ljudi su se pogubili. Ne vjeruju nikome, ne vjeruju ni u šta. Svijet gledamo pogledom sebičnih egoista. Tražimo velike stvari, stalno gubeći one male, one zaista bitne. Žalimo se na sve. Ništa nam ne valja. Ne valja svijet u kojem živimo. A najviše kritikujemo najmlađe. Oni ništa ne znaju, ne umiju i ništa ne valjaju. Naravno da griješimo. Djeca su i dalje najbolje od nas. Samo su nove generacije drugačije. To je tako uvijek bilo. Djeca su još uvijek jedini istinski heroji ove planete.

Juče su dva mala heroja, dva dječaka u Čajniču uradila više od svih odraslih zajedno u zadnjih deset godina.

Matija Kovač i Pavle Perendija su spasili život jednoj baki. Dječaci rođeni 2010. godine.

Dječaci su šetali pored rijeke. Slušali su muziku kada je Matija primjetio stariju žensku osobu kako rukama traži pomoć. Bila je u rijeci. Isključili su muziku i bez imalo razmišljanja su krenuli u akciju spasavanja. Nisu previše snažni, ali su dovoljno hrabri i odlučni. Uz dosta truda i muke, izvukli su baku iz rijeke. Nesrećna Žena M. S. je upala u rijeku oko 10 časova i tu je bila sve dok dva mala heroja nisu naišla oko 14h. Kamenje joj je uhvatilo nogu, nije mogla sama izaći. Promrzla iscrpljena, sigurno bi umrla da Pavle i Matija nisu naišli. Iznijeli su je na sunce. A Pavle je skinuo svoju majicu, ostao polugol, da bi pokrio staricu. Nije mislio na sebe već na druge. Matija je zvao policiju. Dva puta. Prvi put da ih informiše, a drugi put da provjeri jesu li krenuli, jer znate već oni su djeca, možda im ne vjeruju. Jer mi odrasli, gospodari laži uvijek djecu sumnjičimo da su lažovi.

Sve vrijeme dok ovo čitate imajte na umu da su to djeca od 12 godina. Njihovi postupci, reakcije, su pokazali njihovu zrelost, hrabrost. I prije svega humanost. Oni su heroji ne samo dana ili godine već decenije. Heroji Balkana. Prvaci civilizacije, nada da ipak ima nade za neki bolji, ljepši svijet.

I ova priča nije o njima, već nama koji nove generacije gledamo kao promašaje. A promašaj, to smo mi odrasli. Djeca su sjajna.

Izvor: Dragan Kovačević/ISTOK

Nastavite čitati

Trending