Pratite nas

Politika

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Banjaluke, čvrsto gazi kriminalnim putevima tasta

Objavio

u

Piše: Slobodan Vasković

1.

Malo je poznato da je moto Zore Vidović, ministarke finansija, “Jedan u Tri”.

Preciznije, velika “matematičarka” bez problema od Jdnoog troška napravi Tri i svi su, nakon toga, jako zadovoljni. I vrlo srećni.

2.

Zora je, praktično, genije, jer joj polazi da na mjesto jednog penzionisanog službenika Ministarstva finansija zaposli Tri, od kojih je Jedan onaj penzionisani, ali sada kao honorarni saradnik.

Zorin je to izum na kojem joj svi u Vladi RS zavide.

3.

Tako je, nedavno, penzionisan Milan Bajić iz Srpca.

Vidovićeva je odmah na njegovo mjesto primila dva službenika, oba iz Srpca.

Umjesto Bajića, rade Goran Stojković i Blaženka Malobabić.

4.

Onda je Zora shvatila da ne može bez Bajića, koji je bio angažovan na javnim nabavkama koje su sve, samo ne javne, pa je ponovo vratila Bajića kao saradnika za honorarčić od 2.000 KM mjesečno. Sitnica.

Na taj način ona se vrlo zadovoljila, odnosno bla je baš zadovoljna, kako su mi rekli izvori iz Vlade RS. 

5.

Da bi se zadovoljila i forma raspisani su formalni konkursi da nezaposleni ne bi bili bespoosleni, već da bi uzalud predavali dokumente za pozicije koje su već popunjene.

6.

Vidovićeva je veoma produktivna – samo u posljednjih mjesec dana primilla je petnaest radnika u ministarstvo finansija. Taj resor je prozvan Novi Srbac! 

7.

Interesantno je da je Blaženka Malobabić supruga Veliše Malobabića, šefa kabineta Mladena Ilića, mladog Sektaša, koji je predsjednik banjalučke gradske Skupštine.

Da bi dobila posao telefon je “okrenuo” Ilić.

8.

Ilić je, sve su prilike, krenuo stopama svog tasta koji je uhapšen u akciji “Napon” zbog kriminalnih radnji nezakonitog zapošljavanja.

9.

Međutim, nije, na kraju priče, “pao” punac, već tadašnji visoki funkcioner poliocije Darko Novković, koji je, u to vrijeme, bio načelnik Jedinice za organizovani kriminal i droge MUP RS.

10.

Novković je smijenjen sa te pozicije, a cijeli slučaj polako pada u zaborav. Bar kod Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, koji se nada reizboru na tu poziciju iduće godine. Naravno, ukoliko do tada on ne bude zatvoren!

11.

Bajić je  učinio sve da zaštiti Kartel Aleksandra Romanova i njegove domaće saradnike koji su iz FG “Birač” opljačkali preko milijardu KM. Bajić nije dao da se sprovede nijedna korektna istraga i prijave su završile u kanti za smeće.

12.

Nakon toga, Bajić je nastavio da štiti Zvornički NarkoKartel na čijem čelu su Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, koji je, ujedno, i šef Kavačkog klana za Republiku Srpsku.

Posljedica njegovog kriminalnog rada u pravosuđu je pad “Alumine” nakon niza plaćenih presuda kojima je Lihvarevom mafijaškom saradniku Gordana Pavlovovića Gocija, odnosno njegovoj kriminalnoj firmi “Pavgord”, na osnovu NIČEGA  dosuđeno 250 miliona KM, koje je zvornička firma dužna da plati.

13.

“Alumina” je predala zahtjev za stečaj, deset hiljada radnika (koji direktno ili posredno žive od ove firme) visi o koncu; Prokleti Lihvar, nakon što je kupio Domaće sudije Ustavnog suda BiH, predsjednika okružnog suda Bijeljina Zorana Džidu i mnoge druge, sada pokušava kupiti sudije Vrhovnog suda RS da presude u korist “Pavgorda”.

14.

I Miodrag Bajić je iz Srpca; Preciznije Novog Srpca; Nepoznato je ko ga je doveo i da li je Vidovićeva imala ikakav uticaj na to, ali je sve izvjesnije ko će ga odvesti zbog nečinjenja i uništenja pravosudnih institucija, što je dovelo do toga da NarkoKartel Stevanovića, Mijatovića, Ilića-Tigra, Bojana Raonića, Desimira Babića… dođe na milimetar do neviđenog uspjeha – da Fabriku glinice pretvoree u Fabriku droge u Gradu Droge Medelinu. Ili, ako se neko još sjeća, nekadfašnjem Zvorniku na čijem čelu je Zoran prokleti Lihvar Stevanović.

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Politika

Nešić napao Eleka – Sijevale flaše, motke, opšti haos na Jahorini

Objavio

u

By

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending