Pratite nas

Društvo

“Mnoge stvari završavamo iz izolacije” Stanivuković objavio da počinje ISPLATA NOVČANE PODRŠKE zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Srećan sam što mnoge stvari završavamo i iz izolacije, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković na društvenim mrežama i rekao da danas kreće isplata novčane podrške za zdravstvene radnike.

Od 21. oktobra sve majke koje su svoje potomstvo stekle od 1. januara ove godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane pomoći u iznosu od 500KM do 2.000KM. Srećni smo što zajedno sa vama možemo podijeliti sve ove važne trenutke – napisao je on.

 

Riječ je o jednokratnoj novčanoj naknadi u iznosu od 200 KM, koja predstavlja vid zahvalnosti za sve ono što su radnici ove gradske zdaravstvene ustanove činili u periodu panedemije virusa korona, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena iz budžeta Grada.

Podsjećamo, Grad Banjaluka je za podršku Doma zdravlja izdvojio 1.6 miliona KM, po različitim stavkama, a kroz rebalans budžeta planirana je izgradnja porodične ambulante u Dragočaju, te sredstva za nabavku digitalnog mamografa. Osim toga Grad je podržao i proces masovne vakcinacije u Banjaluci, a za tu namjenu izdvojeno je 300.000 KM.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending