Pratite nas

Hronika

MUP potvrdio: Uhapšeni direktor bolnice u Doboju i vlasnik firme “Arms”

Objavio

u

Pripadnici Uprave za borbu protiv ortganizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja ,kao i Vladimira Vuletića, objavio je Vasković na svom blogu, Kako BN saznaje istraga o aferi “korona” vodi i do Vice Zeljkovića koji je predsjednik FS BiH…

– Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ na području Doboja vrše pretrese lokacije koju koristi lice čiji su inicijali M.G, kao i lokacije u Banjaluci koju koristi lice V.V, kao i firme čiji je direktor.

Iz MUP-a je saopšteno da se pretresi obavljaju u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Pretresi se vrše prema naredbi Okružnog suda Banjaluka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prenosi Srna.

Kako nezvanično saznaje BN, istraga o aferi “korona” vodi i do Vice Zeljkovića koji je predsjednik FS BiH.

Prema tim informacijama, Zeljković, koji je sestrić člana Predsjendištva BiH, se povezuje sa tri pravna subjekta koja je snadbjevala zdravstvene ustanove u vrijeme pandemije. Dio istrage će voditi Tužilaštvo BiH.

Kako saznajemo, Zeljković se ne nalazi u Banjaluci, a u firmama su rekli da je otišao na utakmicu sa reprezentacijom BiH.

Podsjetimo da je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković ranije uhapšen zbog nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije.

Kako prenosi Slobodan Vasković na svom blogu, pripadnici Uprave za borbu protiv ortganizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja zbog malverzacija sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme “Travel4Fun”.

Takođe navodi da je uhapšen i Vladimir Vuletić, vlasnik frime “Arms” zbog malverzacija sa Vladom Crtom Đajićem, direktorom UKC RS Banjaluka, oko nabavki termalnih kamera,

Kako nezvanično saznaje BN, posrednik između Saše Markovića, vlasnika firme “Travel4Fun, i Mladena Gajića, direktora dobojske bolnice, bila je Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Iz MUP RS potvrđeno je da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uhapsili lica čiji su inicijali M.G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke, osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja u nabavci medicinske opreme.

Lice M.G. je osumnjičeno da je u svojstvu direktora bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju tokom prošle godine zloupotrijebilo službeni položaj ili ovlašćenja sa licem S.M, koje je u pritvoru, prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme, odijela, maski i rukavica, za potrebe te zdravstvene ustanove, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Lice V.V. je osumnjičeno za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi krivičnim djelom pomaganje, sa tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Srpske čiji su inicijali B.Z, koji je u pritvoru, prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je direktor lice V.V.

Oni su uhapšeni prema naredbi Okružnog suda Banjaluka.

– Republičko javno tužilaštvo utvrdilo je postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature koju je provodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Tužilaštva su naveli da je to utvrđeno u okviru istrage koju provodi ovo tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije.

“Tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra BanjaLuka koju je provodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Time je pravnom licu `A.R.M.S Sistemi` Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 КM, te javne nabavke medicinske opreme, čime je pravnim licima `Travel for fan` Banjaluka i `Promeding` Laktaši pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 КM”, navodi se u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila Bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju za potrebe ove bolnice.

Pretreseno je više lokacija u vezi sa nezakonitim radnjama u postupcima javnih nabavki, saopšteno je iz Tužilaštva Republike Srpske

(BN Foto:Ilustracija)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

UHAPŠENA DVA POLICAJCA: Primili mito da ne pišu kaznu

Objavio

u

By

Saobraćajni policajci V. R. i P. T. iz Istočnog Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da da su primili mito, potvrđeno je u PU Istočno Sarajevo.

Oni su rekli da su juče  pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva l uhapsili V.R. i P.T. zbog sumnje da su obavljajući  dužnost policijskih službenika počinili krivično djelo „Primanje mita“.

– Isti se sumnjiče da su navedeno krivično djelo počinili u nedjelju oko 21 čas na području Istočne Ilidže, primili mito od oštećenog za učinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja – pojasnili su u policiji.

Policijski službenici  su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

– Oni su udaljeni sa dužnosti, odnosno rješenjem načelnika PU Istočno Sarajevo suspendovani su do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka – rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Hronika

UHAPŠENE DVIJE OSOBE Ukrali kabl za osiguranje željezničkih putnih prelaza

Objavio

u

Dobojlije D. L. i I. R. uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali signalno telefonski kabl za željezničke pruge.

Oni su uhapšeni juče zbog sumnje da su noć ranije u mjestu Kostajnica kod Doboja oštetili i ukrali signalni telefonski kabl koji služi za osiguranje željezničkih putnih prelaza i daljinsko upravljanje na željezničkom putnom pravcu Doboj Banjaluka.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela „Krađa“ i „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“.

Srpska info

Nastavite čitati

Hronika

Teško povrijeđene dvije osobe iz Banjaluke

Objavio

u

By

Dvije osobe uz Banjaluke teško su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Kozarske Dubice.

UPolicijskoj upravi Prijedor rekli su da se nesreća dogodila na lokalnom putu u mjestu Slabinja.

– Dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao D.T. iz Laktaša upravljajući kamionom „Iveko“ i M.S. iz Banjaluke upravljajući vozilom „pežo“ – pojasnili su u policiji.

U saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobio je vozač D.T, dok su vozač M.S. i suvozač S.S. iz Banjaluke, zadobili teške tjelesne povrede i prevezeni na Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Nastavite čitati

Trending