Pratite nas

Društvo

NAJAVLJENO IZ GRADSKE UPRAVE Mještani Česme konačno dobijaju most

Objavio

u

Foto: A.Čavić

Mještani Česme dobiće most koji godinama očekuju, a novac za njegovu izgradnju biće obezbijeđen rebalansom budžeta, kao i spoljnim sredstvima.

Ovim će mještanima ovog naselja biti olakšana svakodnevnica i problemi sa kojima se susreću posljednjih godina.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da Grad Banja Luka ima jasno rješenje za izgradnju mosta u Česmi.

Postoji idejno rješenje za koje je gradonačelnik tražio nadogradnju, a planirana je i eksproprijacija zemljišta na tom lokalitetu.

Prelaz preko Vrbasa  u naselju Česma uništen je tokom poplava 2014. godine, te je izgradnja mosta na lokaciji kod „Vitaminke“ jedan od prioritetnih projekata o kojima se intenzivno razmišlja.

Treba napomenuti da novi Prijedlog budžeta za 2021. godinu sadrži 31 milion KM za investicije, dok je u mandatu prethodne administracije u prosjeku za investicije izdvajano oko 24 miliona KM.

Kada je riječ o ovogodišnjim investicijama, posebno ističemo projekte vodosnabdijevanja za šta će biti izdvojeno 13 miliona KM.

Takođe, kroz budžet za 2021. godinu obezbjeđeno je 5 miliona KM za izgradnju mostva, saobraćajnica i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending