Pratite nas

Zanimljivosti

NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU IMA OSMORO DJECE I DRŽI SE STROGIH PRAVILA VASPITANJA: Ovo moraju da poštuju!

Objavio

u

Osnivač Tesle i SpaceX-a je oduvijek imao vještinu da uspije u onome što radi. Volite ga ili mrzite, niko ne može poreći da je čovjek svakako jedinstven po tome kako pristupa životu. Ta posebnost važi i za njegov stil roditeljstva sa svojom djecom.

Mask dijeli blizance Grifina i Ksavijera (18) i trojke Kaija, Saksona i Damijana (16) sa bivšom ženom Žastin. Par je takođe izgubio svog prvog sina, Nevadu Aleksandra, sa samo 10 nedjelja 2002. godine.

Mask i bivša djevojka Grajms takođe imaju sina Ks AE A-KSII, koji 4. maja puni dvije godine, i ćerku Eksa Dark Siderel koja je rođena u decembru 2021.

Biti djeca jednog od najbogatijih i najprepoznatljivijih ljudi na svijetu dolazi sa sopstvenim skupom pravila i očekivanja, od kojih mnoga potiču od samog Maska.

Elon Musk
foto: Profimedia

Evo devet strogih pravila koja se pridržavaju djeca najbogatijeg čovjeka na svetu:

Od djece se očekuje da budu njegovi štićenici Iako Mask kaže da neće ni na čemu insistirati dok djeca ne postanu starija, Grajms je 2022. otkrila da je možda prekršio ovo pravilo za njihovog sina. Pjevačica kaže da njen bivši ima velika očekivanja od njihovog malog sina, tako da vjerovatno možemo očekivati da ćemo vidjeti mnogo od njega.

Dok je Mask uvijek držao svoju stariju djecu podalje od reflektora, posljednjih godina smo često viđali njegovog sina.

„Eks je upravo tamo“, kaže ona o njenom sinu koji je u očima javnosti. „Mislim, mislim da ga I (Ilon) zaista vidi kao štićenika i uvodi ga u sve i slično… Eks je tamo. Njegova situacija je takva“.

Ilon vjeruje u mogućnost da se njegova djeca obrazuju putem interneta Maskov pogled na obrazovanje je veoma nekonvencionalan. Tokom intervjua uživo prošle godine, Mask je rekao da vjeruje da su njegova djeca naučila više sa interneta nego bilo gdje drugde.

„Pa, moje zapažanje je da su moju djecu uglavnom obrazovali YouTube i Reddit. Pretpostavljam da je nešto i sa časova, ali sudeći po količini vremena koje su proveli onlajn, činilo se da većina njihovog obrazovanja zapravo dolazi sa interneta“, rekao je Musk.

Elon Musk
foto: Profimedia

Izvršni direktor je bio otvoren sa svojim kritikama tradicionalnog obrazovanja u prošlosti.

On je u zapisniku rekao da je koledž gomila „iritantnih domaćih zadataka“, i poznato je da ne zahteva od svojih zaposlenih u Tesli da imaju fakultetsku diplomu.

Mislim da su koledži u osnovi za zabavu i da dokažete da možete da radite svoje kućne poslove, ali nisu za učenje“, rekao je Mask na Satelitskoj konferenciji 2020.

Sinu Ilona Maska nije dozvoljeno da Grajms naziva „mama“ Jednogodišnji sin Maska i pjevačice Grajms, začudo, ne zove svoju majku „mama“ ili bilo koju varijaciju te reči.

Umjesto toga, Eks naziva Grajms njenim imenom, Kler.

Grajms je iznijela teoriju da njen sin to radi zato što je toliko pronicljiv da može da oseti njen nedostatak želje da je zove majkom.

„Čak i ne znam zašto gajim gađenje prema toj reči jer je poštujem, ali ne, ne mogu da se poistovetim sa tim. Kao, možda on može da osjeti moje gađenje prema riječi ‘majka’“, rekla je Grajms za Vogue u septembru.

Moraju da čitaju češće nego što igraju video igrice Maskova ljubav iz djetinjstva prema video igricama pomogla mu je da razvije strast za programiranjem koja mu je tako dobro poslužila u karijeri. Naravno, njegova djeca su slijedila njegov primjer kao strastveni igrači video igrica. Dok on generalno podržava svoju djecu da se bave hobijima koja vole, on ima jedno veoma striktno pravilo u vezi sa igricama.

U intervjuu sa Ešli Vens za biografiju o Masku, multimilijarder je rekao da djeca moraju da provode duplo više vremena čitajući nego igrajući video igrice.

Kaže da to radi kako bi spriječio da djeca postanu previše zavisna od svojih ekrana.

On misli da njegova djeca moraju da se suoče sa teškoćama da bi postala uspješna Možda je lako zaboraviti s obzirom na njegov status sada, ali Mask se suočio sa mnogo izazova u svom djetinjstvu i ranom odraslom dobu.

Preselio se iz svoje matične zemlje Južne Afrike u Kanadu sa 17 godina bez ikakve roditeljske podrške. Takođe je iskusio maltretiranje u školi do svoje 15. godine.

Iako su ove poteškoće bile teške u to vrijeme, on vjeruje da su mu pomogle da se uobliči u uspjeh kakav je danas. Kao takav, on vjeruje da i njegova djeca moraju da iskuse neku vrstu poteškoća.

deca Elona Muska
foto: Profimedia

„Imao sam užasno vaspitanje“, rekao je Mask na ceremoniji dodjele nagrada 2011. „Imao sam mnogo nevolja dok sam odrastao. Jedna stvar zbog koje brinem sa svojom djecom je da se ne suočavaju sa dovoljno nevolja“.

Maskova djeca mnogo brinu o svom zdravlju Čini se da mošus podstiče zdravu ishranu, kao i zdrav um u svom domaćinstvu.

Dadilja koja se jednom brinula o njegovim trojkama dok su provodili vrijeme sa prijateljem, otkrila je u TikTok video snimku da su dječaci bili veoma svjesni zdravlja.

„Svi smo otišli ​​na večeru u Whole Foods. Ova djeca su bila veoma svjesna zdravlja u tako mladoj dobi. Očekivala sam Džoni Rokets ili tako nešto, ali oni su bili kao: ‘Ne, idemo u Whole Foods’“.

Takođe ih je opisala kao dobro vaspitane, pa se čini da je i način ponašanja važna praksa u kući Musk.

Djeca Ilona Maska pohađaju školu koju je on osnovao U skladu sa svojim stavovima o tradicionalnom obrazovanju, Mask je osnovao sopstvenu školu u kojoj se učenici podučavaju onako kako on vjeruje da bi trebalo da budu sva djeca, a tamo je upisao i svoju.

Pomenuo je da je osnovao školu u južnoj Kaliforniji Ad Astra, što latinski znači „do zvijezda“, 2014. godine, a detaljnije o školi je izneo u intervjuu za kinesku televiziju koji je od tada izbrisan.

U intervjuu je opisao školu kao da se ne pridržava tradicionalne strukture razreda i da se više fokusira na kritičko razmišljanje i rješavanje problema.

Mask kaže da je mrzeo da ide u školu kao dete, ali da njegova deca vole da idu u školu koju je on osnovao.

Ne igra aktivnu ulogu u životima svoje djece dok su mala Sada kada su Maskovi stariji sinovi tinejdžeri, mogu očekivati da će ga viđati mnogo više nego kada su bili mlađi. Ali za njegovu mlađu djecu, za sada će morati da se drže toga da se o njima brinu njihove majke i dadilje.

Milijarder je 2020. otkrio da ne igra veliku ulogu u podizanju svoje djece kada su bebe.

„Trenutno ne mogu mnogo da uradim. Grajms trenutno ima mnogo veću ulogu od mene“, rekao je Mask za Njujork tajms.

„Kada dijete poraste, biće više za mene. Mislim da samo radim ono što sam radio sa svojom drugom djecom.“

Moraju biti spremna da mnogo putuju U istom intervjuu, Mask je otkrio da za njegove starije sinove to što je njegovo dijete znači mnogo letenja avionom, piše YourTango.

„Ako imam put za Teslu u Kinu, na primjer, povešću djecu sa sobom i idemo da vidimo Veliki zid ili smo išli brzim vozom od Pekinga do Sijana i vidjeli Ratnike od terakote“, objašnjava on.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Zanimljivosti

NIKOLINA JE UBILA MOG SINA, AKO PROGOVORIM IDE U ZATVOR! Miša Grof iznio JEZIVE optužbe: 2 godine nije spavala sa Vidojem, ŠOK

Objavio

u

Voditeljka Nikolina Pišek prije dva mjeseca ostala je bez supruga Vidoja Ristovića, koji je iznenada preminuo u 43. godini.

Nedugo nakon što je Vidoje ispraćen na vječni počinak, Nikolina je ušla u žestoki sukob sa svekrom Vitorom Ristovićem, Mišom Grofom, kojeg je optužila da njoj i njenoj ćerki uskraćuje nasljedstvo, a njihov javni rat ne jenjava.

Sada je Miša otkrio nepoznate detalje bračnog života Pišekove i Ristovića, a potom je šokirao kada je snaju optužio za smrt svog sina.

Vidoje Ristović, Nikolina Pišek, Miša Grof
FOTO: NENAD KOSTIĆ, ALEKSANDAR JOVANOVIĆ CILE

– Nikolina je ubila mog sina! Ona je izvoljevala kuće, putovanja, bazene, lokale, firme… Trošila je nenormalne količine novca. Vidoje je školovao njenu ćerku iz prvog braka u Londonu i finansirao joj švalere. Ne znam kakvu imovinu ona hoće, Vidoje jeste bio imućan, ali to je moj novac. Mora biti svjesna da njoj ne dam ništa, a ako krenem da iznosim sve što znam o njoj, biće uhapšena – oštar je na samom početku razgovora bio Miša, koji je potom otkrio šokantne detalje Vidojevog braka sa voditeljkom.

-Nikolina je sa Vidojem bila samo zbog novca, njih dvoje više od dvije godine nisu spavali zajedno. On bi došao u Zagreb, donio joj novac koji je tražila, i onda otišao u hotel da spava. Ta žena je bila nezasita, tražila je stan u Londonu, njeni psi su išli na manikire, neprekidno je pokretala neke biznise, proputovali su pola svijeta zajedno. Kada više nije znala šta će sa novcem, bacala ga je na gluposti, tokom braka mu je potrošila milione evra. Sinu nikada nisam rekao ni riječ, želio sam samo da on bude srećan, iako sam bio svjestan svega. Međutim, ja njenom krivicom više nemam dijete, i ne želim da ćutim – rekao je ožalošćeni otac, pa objasnio zbog čega krivca za Vidojevu smrt vidi u Nikolini.

Vidoje Ristović, Pomen, Nikolina Pišek
FOTO: NENAD KOSTIĆ

– Tvrdim da mi je ta žena ubila dijete, isključivo zbog njenih hirova je on umro u 43. godini života. Imam dokaze za sve što pričam. Otkako je upoznao Nikolinu, Vidoje je vodio dnevnike. Pet ogromnih dnevnika je u mom vlasništvu, stoje zaključani u sefu, a ona očajnički pokušava da dođe do njih. Traži mi da joj dam sve Vidojeve spise, telefone kao i jedan njen planer koji je kod mene. Tu piše sa kim se, kada i gdje nalazila. Možete pretpostaviti da, naravno, Vidoja u tim planovima nema. Od toga može ozbiljna knjiga da se napravi, ali ne planiram da još uvijek objavim te dokaze. Moj sin se nije ni ohladio, suviše je rano – zaključio je Miša Grof za Alo.

Vidoje Ristović, sahrana
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Nikolina i Vidoje su tokom braka dobili ćerku Unu Sofiju, a Miša Grof je istakao da njegovoj unuci ništa u životu neće faliti.

– Ja svoje unuke obožavam. Una je jedna divna djevojčica, ne znam kako je uspjela od onako zle majke da bude takva. Ona je još jako mala, nije svjesna svega. Mogu reći da će biti obezbjeđena do kraja života, ništa joj neće faliti, ali Nikolina neće dobiti dinara od mene – izričit je bio on.

Vidoje Ristović
FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM/VIDOJERISTOVIC

Koliko ima loše mišljenje o snaji, Miša je potvrdio kada je uporedio sa komandantom logora.

– Koliko je opasna i zla žena govori to što imam dokaze da su mnogi njoj bliski ljudi pobjegli od nje kako bi spasli žive glave. Ona bi bila komandant Jasenovca, vjerujte mi. Eto, toliko je zla. Nikada je u životu nisam video da se smije, a sada kada mi je sin mrtav, ona pozira nasmijana – rekao je vidno ljutit.

Vidoje Ristović, Pomen
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Miša je takođe prokomentarisao navode hrvatskih medija da Nikolina aktivno traži posao na televiziji.

– Njenu karijeru je finansirao Vidoje, on je plaćao da bude voditlejka… Ta žena je željna publiciteta, od nje me ništa ne može iznenaditi. Sin mi se nije ohladio, a evo kako se ona ponaša – zaključio je Miša.

Miša Grof
FOTO: KURIR/ANA DENDA, NENAD KOSTIĆ

Kurir.rs/I.B/Alo

Nastavite čitati

Zanimljivosti

NARANDŽASTO UPOZORENJE: Izbjegavajte boravak na otvorenom, temperatura raste do 40 stepeni

Objavio

u

Za Srpsku i FBiH za danas i sutra izdato je narandžasto upozorenje zbog visoke dnevne temperature vazduha i vrijednosti UV indeksa.

Upozorenje se izdaje za period od 12.00 do 17.00 časova, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 39, lokalno do 40 stepeni Celzijusovih.

(RTRS)

Nastavite čitati

Zanimljivosti

VELIKI HOROSKOP ZA JUL! Koga će pratiti sreća, a ko treba da se spremi za borbu

Objavio

u

Ovan

Posao vam donosi uvećanje zarade. Možete da očekujete pomoć nadređenih. Slobodni Ovnovi preko porodice upoznaju veoma simpatičnu osobu. Zauzeti će uživati u ljubavi i trudiće se da svima pokažu kako su srećni.

Bik

Energija mjeseca jula vama donosi veliki vjetar u leđa. Sada sve što pomislite možete da ostvarite, pogotovo kada je posao u pitanju. Zauzeti će imati miran i lep mjesec. Slobodni Bikovi kraj mjeseca upoznaju osobu sa kojim ulaze u stabilnu i dugu vezu.

Blizanci

Vama se otvaraju poslovne mogućnosti za dodatnu zaradu. Možda se dvoumite. Savjet je da prihvatite! Slobodni Blizanci će napokon naći mir i zajednički jezik sa partnerom. Slobodni će tokom cijelog mjeseca imati udvaranja i flert. Na vama je da napravite izbor.

Rak

Unapređenje vam dolazi, ali samo ako se vi distancirate od kolega koje vam prenose negativnu energiju. Stavite sebe na prvo mjesto i budite iznad situacije. Ako ste zauzeti nemojte negativnu energiju sa posla prenositi na partnera. Slobodni će imati susret sa prošlošću.

Lav

Predstoji vam borba na poslu. Slobodno uđite u konflikt jer vi pobjeđujete. Zauzeti Lavovi će imati iznenađenje od partnera u obliku iznenadnog putovanja. Slobodni imaju veliku želju da uđu u vezu ali za konačnu odluku sačekajte 19-20. juli.

Djevica

Ako ste planirali da uđete u biznis sa prijateljima ili rodbinom razmislite još jednom i odluku konačnu donesite poslije 18. jula. Zauzeti će od sredine mjeseca imati turbulentan period sa partnerom. Slobodni preko posla upoznaju osobu ali prije nego što se upustite u odnos raspitajte se.

Vaga

Vama predstoji veliki uspjeh u karijeri poslije 18. jula bilo čime god da se bavite. Takođe slijedi vam i veliki priliv novca. Ako ste slobodni smanjite kriterijume za ulazak u vezu. Zauzeti će imati pojačanu želju za seksom što može dovesti do ulaska u paralelnu vezu.

Škorpija

Ako želite da uvedete promjene u posao sada je pravo vrijeme. Javno priznanje koje očekujete dolazi oko 20. jula. Oni koji su vezi, uspjeće samo uz ozbiljan i iskren razgovor da smire tenziju koja je već duže vreme prisutna.

Strelac

Smiješi vam se neočekivana poslovna ponuda! Zvezde poručuju da je prihvatite. Kada je ljubav u pitanju i zauzeti i slobodni mogu da očekuju lijepa ljubavna iznenađenja.

Jarac

Vama je ovog mjeseca akcenat na ljubavnim odnosima. Prošlost se prepliće sa sadašnošću. Polako, nemojte žuriti krajem mjeseca donesite konačnu odluku.

Vodolija

Očekujte promjene kada je posao u pitanju. Neke promjene će biti manje prijatne. Vi se samo suzdržite naglih reakcija jer će vam finasijsko stanje biti stabilno. Ako ste sami očekujte udvaranje bliskog kolege. Ako ste zauzeti sa partnerom ćete probuditi novu strast!

Ribe

Slobodne Ribe će biti koketne i privući ćete pažnju zauzetog kolege! Da li vam je to zaista potrebno?! Zauzete Ribe neka se potrude da partneru poklanjaju više pažnje. Kada je karijera u pitanju sve ide svojim tokom. Nemojte se nervirati oko sitnica već objektivno sagledajte situaciju i nabacite osmjeh na lice jer je sve zaista ok!

Nastavite čitati

Trending