Pratite nas

Nekategorisano

Najgori pokušaj zloupotrebe djece u političke svrhe

Objavio

u

Pozivnice koje su se pojavile na društvenim mrežama sa logom organizacije Mladih socijal-demokrata (MSD)  kojim se roditelji sa djecom pozivaju na „događaj za djecu“ u banjalučkom naselju Dragočaj, predstavlja najgori pokušaj zloupotrebe naših mališana u političke svrhe – istakao je Zoran Vekić, predsjednik Mladih SDS-a.

Vekić je pozvao predsjednika MSD-a Denisa Šulića da reaguje i ne dozvoli zloupotrebu djece kako bi se njegova politička organizacija promovisala. 

„Želim da mislim da Denis Šulić nije znao za ovo i pozivam ga da smjesta reaguje i spriječi politizaciju djece u našim školama. On kao narodni poslanik morao bi da zna da su ovakve akcije u suprotnosti sa pravilima koja regulišu rad političkih organizacija kao i odredaba međunarodnih konvencija kojima se štite prava djeteta“ – naglasio je Vekić. 

On je kazao da je očigledno banjalučki MSD vođen primjerima svojih starijih kolega, pokušao bojom za lice zamazati oči javnosti Republike Srpske. 

„Кao što videte SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz sjednice u sjednicu mažu oči građanima lažima u koje više ni oni sami ne vjeruju, banjalučki MSD je pokušao zloupotrijebiti naše mališane misleći da to niko neće primjetiti. Pozivam i rukovodstvo Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Banjaluci i da spriječi održavanje političkog skupa u prostorijama škole“ – kazao je predsjednik Mladih SDS-a. 

MSD je na društvenim mrežama najavio „Događaj za djecu“ sa klovnom, maskotama, balonima i fejspejntingom, koji će biti održan danas u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Dragočaju kod Banjaluke.

(BN)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending