Pratite nas

Društvo

„Najlošiji potez vladajuće većine“ Stanivuković o prijedlogu da Kurtinovićeva bude direktor Centra za predškolsko

Objavio

u

Foto: A. Čavić

Tokom nastavka treće sjednice Skupštine Grada na kojoj se raspravlja , gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković poručio da imenovanje direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje predstavlja važnu tačku, jer opredjeljuje budući rad te ustanove u naredne četiri godine.


Gradonačelnik je istakao da ukoliko bi se imenovanje Jelene Кurtinović posmatralo samo politički, ovo bi bio definitivno najlošiji potez vladajuće većine ikad, kojim zapravo činite političku uslugu nama, koji se protiv ovakvih pojava borimo.


-Međutim, gledajući sa ljudske strane i odgovornosti koju imam, moram se uključiti jer je ovo od velike važnosti za našu djecu. Ako i izuzmemo raspravu o krivičnim prijavama protiv Jelene Кurtinović, moram da kažem da sam tokom mog četverogodišnjeg rada upoznat sa njenim djelovanjem i da slobodno mogu da kažem da se radi o jednoj kontroverznoj direktorici, iza koje su mnoga pitanja ostala neodgovorena, ostalo je hiljade žalbi i mnogo toga lošeg – poručio je gradonačelnik.


On je naglasio da su iza ove direktorice ostale brojne sporne javne nabavke, među kojima je ista nabavka jedne godine koštala 80 000 КM, a potom ista količina plaćena 100 000 КM.

Prosto je nečuveno da na interjvjuu prođe baš ova osoba, koju su pratile brojne malverzacije oko zapošljavanja, donošenja odluke o podizanju plate i na hiljade žalbi radnika i roditelja – rekao je Stanivuković.
Dodao je da vaspitači imaju njegovu punu podršku da protiv ovog imenovanja podignu glas i protestvuju.

– Nisam odgovoran za ovu Кomisiju, u kojoj je bila Mira Galić iz Socijalističe partije, a koja je desna ruka Jelene Кurtinović i koju su takođe ispratile brojne malverzacije. Predlažem da radnici Centra ispune anonimnu anketu, da se vidi kakvo je mišljenje o Jeleni Кurtinović i trenutnoj v.d. direktora Vesni Banjac. Prethodni gradonačelnik je takođe bio protiv ove direktorice i znam da i među vama ima takvih koji smatraju da ona nije najbolji izbor – naglasio je on obraćajući se odbornicim

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Gradska uprava uskoro kupuje udžbenike koji će biti uručeni učenicima!

Objavio

u

Grad bi do kraja sljedeće sedmice trebalo da raspiše javnu nabavku za besplatne udžbenike za sve osnovce, rekao je za “Nezavisne” gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je ranije najavljeno, grad će s početkom nove školske godine za sve osnovce obezbijediti besplatne udžbenike, a Stanivuković je istakao da je Banjaluka prvi grad u regionu koji će pokrenuti ovakav projekat.

Naveo je da u gradu na Vrbasu ima oko 16.000 osnovaca, a da će grad obezbijediti sredstva za njih oko 12.000.

Podsjećamo da besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda u RS već obezbjeđuje Vlada Srpske.

Stanivuković je kazao da će besplatni udžbenici biti poklon za sve porodice u gradu.

“Grad će u te svrhe izdvojiti oko 1,5 miliona KM. Pokušali smo ranije da dogovorimo sastanak sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, ali nismo dobili dovoljno informacija od njih. Zbog toga ćemo napraviti svu kalkulaciju cijena i raspisati javnu nabavku”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da je moguće da se na javnu nabavku javi Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, ali i neke knjižare, te da će više detalja o načinu na koji će porodice s osnovcima dobiti knjige, da li će se morati prethodno prijaviti i gdje, imati nakon okončanja javne nabavke.

“Cilj je da od 15. do 30. avgusta roditelji preuzmu udžbenike za svoju djecu koja pohađaju osnovnu školu”, zaključio je Stanivuković.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Društvo

U Banjaluci rođeno sedam beba

Objavio

u

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci u protekla 24 časa rođeno je sedam beba – dvije djevojčice i pet dječaka.

U službi hitne pomoći pregledano je 110 odraslih pacijenata i 12 djece, a obavljeno je i 18 kućnih posjeta. Ukupno je bilo 140 intervencija.

U protekla 24 časa zabilježena su dva krivična djela i dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, podaci su banjalučkog Područnog odjeljenja Republičke civilne zaštite.

Vatrogasna brigada nije imala intervencija, a snabdijevanje grada vodom i strujom jutros je uredno.

Nastavite čitati

Društvo

Počeli radovi na novom parku u Rosuljama

Objavio

u

FOTO: S. Ćuković

Na mjestu zelene površine u naselju Rosulje niče novi park, koji će Banjaluci pokloniti gradonačelnik Draško Stanivuković i njegova porodica.

Ideja je, kako je kazao gradonačelnik, da upravo on započne realizaciju inicijative prema kojoj će se širom grada manje zelene površine oplemeniti i pretvoriti u lijepe skverove, a u čemu će moći učestvovati i druge porodice i kompanije.

“Vodeći se poslovicom “da se život mjeri po onom što čovjek ostavi iza sebe“, želimo da upravo ove manje zelene površine oplemenimo stazom, klupom, česmom, bistom i da dobijemo veliki broj ovih skverova pored zgrada i tako uljepšamo naš grad”, kazao je Stanivuković, koji je danas posjetio budući park na lokaciji uz tranzit, u blizini vrtića i Osnovne škole “Aleksa Šantić“.

U parku će, između ostalog, biti postavljena i klupa za dojenje i bista u znak podrške svim majkama, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

“Park je, dakle, posvećen porodici i to je upravo simbolika današnjeg dana kada se obilježava Međunarodni dan porodice”, naveo je Stanivuković.

Po ovom principu, i druge porodice i društveno odgovorne kompanije mogu da odaberu zelenu površinu u gradu i doniraju za njeno uređenje.

Gradonačelnik je pozvao sve one koje imaju mogućnosti da se uključe i podrže ideju Grada o pravljenju skverova.

Iz Gradske uprave su dodali da je i replika čuvene fontane koja se gradi u Parku “Mladen Stojanović“ donacija jedne kompanije i porodice, a neki od sljedećih projekata koje Grad priprema, a koje bi mogle da podrže porodice ili kompanije, su gradnja vidikovca najvjerovatnije na Banj brdu, zatim uređenje posebnih mjesta na kojima bi mogli da sviraju ulični svirači i sl.

Nastavite čitati

Trending