Pratite nas

Nekategorisano

Narednih dana gorivo u Srpskoj biće iznad 2 KM?

Objavio

u

Očekuje se da će uskoro poskupjeti gorivo u Republici Srpskoj, potvrđeno je za “InfoBijeljinu” iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore RS.

“Prognoza je daljnji rast, i moja procjena je da će u narednim danima cijene i benzina i dizela na svim benzinskim pumpama ići preko 2,02 KM”, rekao je za portal InfoBijeljina Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovo je neminovno zbog povećanja nabavnih cijena u zadnjih 20 dana.

“U ovom momentu mnogi distributeri rade sa minimalnim maržama koje nisu dovoljne za funkcionisanje i pozitivno poslovanje. Da li je do povećanja ulaznih cijena došlo zbog najava otvaranja granica Evropske Unije i pokušaja da se ekonomije pokrenu prema ranijim trendovima, pokazaće vrijeme, ali u svakom slučaju da ne možemo očekivati stabilizaciju tržišta”, rekao je Trišić.

Kako je dodao, trenutne cijene naftnih derivata na benzinskim stanicama u Republici Srpskoj se  kreću od 1,89 do 2,09 KM za BMB 95 i 1,89 do 2,05 KM za ED5, dok je TNG 1,04 do 1,16 KM. 

Istakao je da su cijene u Srpskoj i dalje niže u odnosu na Federaciju BiH do 10 feninga, a u odnosu na region, kako je rekao, i do 40 feninga.

“Svi distributeri naftnih derivata na benzinskim pumpama su povećali maloprodajne cijene u prosjeku za pet feninga u zadnjih nekoliko dana. Maj mjesec pokazuje nestabilan period što se tiče cijena, jer se bilježi konstantan rast na benzinskim pumpama”, rekao je Trišić.

Prema njegovim riječima, značajan je rast ulaznih cijena, odnosno nabavnih iz rafinerija i ostalih izvora snabdijevanja. 

“Ako se posmatraju parametri na berzi, trenutno je cijena nafte BRENT 551 $/toni ili 67 $ po barelu, što je porast od 20 $/toni ili 20 $ po barelu, u zadnjih mjesec dana. Podsjećam da je ovaj nivo kotacija na berzi bio u maju 2019, i da su tada maloprodajne cijene na benzinskim pumpama bile 2,25 – 2,30 KM”, rekao je Trišić za portal InfoBijeljina.

(InfoBijeljina)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending