Pratite nas

Politika

NE ODRIČU SE PRIVILEGIJA: BESPLATNA PARKING KARTA treba i Saši Kondiću i Dragoslavu Topiću

Objavio

u

Većina odbornika u novom sazivu Skupštine grada spremna je da se odrekne usluge godišnje besplatne karte za parking, vrijedne 1.000 maraka, na koju, prema Pravilniku, imaju pravo.

Kako nam je saopšteno iz Gradske uprave, pravo na besplatnu godišnju parking kartu za sve zone imaju gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, šef Kabineta gradonačelnika, predsjednik Skupštine, odbornici u Skupštini grada i načelnici odjeljenja. U 2020. godini su svi navedeni funkcioneri iskoristili pravo na besplatnu kartu za parking.

“Zaključkom gradonačelnika može se u toku godine dodijeliti do 20 besplatnih godišnjih parking karata. Karte izdate prema Pravilniku važe za sve zone, a one izdate po zaključku gradonačelnika u 1. i 2. zoni”, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, istakao je da je dosad bila praksa korištenje besplatnog parkinga za odbornike, ali da je spreman da ubuduće prihvati kako god da se odluči.

“Sasvim mi je svejedno da li ćemo imati besplatnu parking kartu. Jedino što bi trebalo jeste da se obezbijedi parking za odbornike kada su kolegijumi i sjednice Skupštine. Nisam još koristio ovu privilegiju, ali nisam razmišljao ni o tome da li ću je se odreći”, kazao je Topić.

Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada, kazao je da nema ništa protiv da se svi odbornici odreknu te privilegije.

“Individualna je odluka svakog odbornika kako će se prema tome odnositi. Ja sam za to da se ta privilegija ukine, iako to nije neka značajna dobit za grad u finansijskom smislu, ali je dobra poruka da i mi plaćamo parking kao svi ostali građani”, poručio je Milanović i dodao da će ovo pitanje staviti na dnevni red kada budu održali sastanak odbornika PDP-a.

Podsjećamo, Milko Grmuša, odbornik PDP-a, prvi se odrekao prava na besplatnu godišnju kartu. Zasad besplatnu kartu nisu uzeli ni gradonačelnik Draško Stanivuković ni šef njegovog kabineta Vladimir Grujić.

Saša Kondić, šef Kluba odbornika SPS-a u Skupštini grada, istakao je da je priča o besplatnom parkingu jeftin populizam, dok se prave daleko veći troškovi u Gradskoj upravi koji nisu opravdani.

“Sredstva za tu kartu uplatiću u humanitarne svrhe. Ovo bi svi trebalo da urade, jer bi skoro 30.000 KM otišlo u prave ruke”, naglasio je Kondić.

Slobodan Stanarević, odbornik Demosa, kazao je da je njegovo mišljenje da se za zaposlene odbornike ukine ova privilegija, ali da za nezaposlene ostane.

“Mislim da je to najbolji model ko bi trebalo ovu privilegiju da koristi”, zaključio je Stanarević.

Saša Lazić, odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” u Skupštini grada, kazao je da besplatnu kartu za parking i nije u prilici često koristiti, tako da o tome nije puno ni razmišljao.

“Ne bih se bunio da se umjesto odbornicima dodjeljuju članovima porodica poginulih boraca i takvu odluku bih podržao. Sve drugo po mom mišljenju je populizam”, naglasio je Lazić.

(Nezavisne)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending