Pratite nas

Politika

Ne treba cijeli grad držati u problemu zbog inata

Objavio

u

Generalni sekretar PDP i odbornik u skupštini grada Banjaluka Milko Grmuša, volio bi da postoji korektniji stav skupštinske većine.

Upoznati ste da je Milorad Dodik u izbornoj noći, da li u afektu ili ne, poručio Banjaluci da će da je na neki način ugasi. Rekao je da prijedlozi novog gradonačelnika neće biti usvojeni. Mi se nadamo da to tako neće biti, iako bismo mi u tom slučaju sledeće izbore dobili sa još većom razlikom. Smatramo da građani Banjaluke to ne zaslužuju i to nije dobra poruka, da se na taj način jedni sa drugima obračunavaju. Bilo bi dobro da se u Banjaluci ostvari jedan dijalog i da svaki nivo vlasti radi ono što je njegov posao – rekao je Grmuša.

Osvrćući se na amandmane skupštinske većine po pitanju budžeta grada, dodao je da nije u skladu sa Ustavom i zakonom tražiti da grad Banjaluka finansira funkcije koje su na republičkom nivou.

– Pokušavali smo da ih uvjerimo da to ne ide, nažalost nismo imali sreće da oni to do kraja razumiju, ali nadamo se da će u narednom periodu da shvate. Jer svako drugačije postupanje dovodi grad Banjaluku u blokadu, što je dodatni teret u ovoj godini koja je već opterećena nizom drugih izazova, poput pandemije – rekao je Grmuša.

On je dodao da zbog inata i političkih igara ne treba držati cjeli grad u problemu. Podsjetio je na neke promjene koje je gradonačelnik Draško Stanivuković pokrenuo.

– Mi svake sedmice imamo na elektronskim bilbordima koji su dostupni građanima svaki dan, pregled svih računa koje gradska uprava i njene organizacione jedinice naprave, dakle, troškove viće od 500 maraka. Takođe, podsjećam da su objavljeni podaci o svim diplomama zaposlenih u gradskoj upravi i pored toga smo vratili vjeru u institut javnog konkursa. Iako je skupštinska većina drugačija u odnosu na našu političku opciju, ali i tu se maksimalno trudimo da javnosti objasnimo zašto ne dozvoljavamo da stvari prolaze kao što su prije – kazao je Grmuša.

On je dodao da je borba protiv kriminala i korupcije odjeknula i dalje od Banjaluke, Republike Srpske.

– Svjedoci smo svih onih slučajeva u vezi sa bilbordima i drugim reklamnim materijalima za koje nije bila plaćena ni dozvola, ni taksa, koji nisu imali lokacijske uslove. Mnoge stvari su pokrenute, iako mislimo da uvijek može bolje – rekao je Grmuša.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending