Pratite nas

Politika

Nečuveni napadi na gradonačelnika Banjaluke

Objavio

u

“Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao akter najvećeg diplomatskog skandala u „slučaju ikona“, je posljednja osoba koja bi trebalo nekog da optužuje za pravljenje diplomatskih skandala”, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Nakon sastanka gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, podigla se bura jer je Stanivuković nosio mikrofon na reveru. To je izazvalno brojne negativne komentare vladajuće većine. Opozicija poručuje da su napadi na Stanivukovića nečuveni i brutalni, a da osobe koje prozivaju gradonačelnika Banjaluke nemaju moralno pravo da to čine. 

„Naime, mikrofon na njegovom reveru, koji je Stanivuković previdio i zaboravio da skine nakon svečane akademije, predstavlja se kao veliki skandal i tobožnji pokušaj nekog snimanja razgovora kojem su svi akteri prisustvovali. U tim napadima prednjači predsjednik SNSD-a koji je napravio diplomatski skandal i gaf koji se ne pamti, kada je ministru inostranih poslova Ruske Federacije gospodinu Lavrovu poklonio ikonu sumnjivog porijekla, nevješto dajući različita obrazloženja o vlasništvu nad samom ikonom“, rekao je Radović.

Zamjenik predsjednika SDS-a ističe da je očigledno da Dodik opet pokušava da ospori činjenicu da je zbog svog ponašanja potpuno izgubio povjerenje Banjalučana, koji su pokazali da ne žele vlast koju on propagira.

„Dodik je otišao toliko daleko da je čak sebi dao za pravo da kaže da je on mogao da “ubijedi” gospodina Vučića da uopšte ne dolazi u Banjaluku. U tome scenariju mu se priključila i gospođa Cvijanović, koja je očito predsjednik jednog dijela građana Republike Srpske, glasača i simpatizera SNSD-a, dok je problemi ostalih građana uopšte i ne interesuju“, navodi Radović.

On je upitao da li je Cvijanovićevoj važniji mikrofon na reveru Stanivukovića, nego činjenica da Republika Srpska nema vakcina za svoje građane ili to što se potpuno netransparentno zadužujemo iznosom od 300 miliona evra po ogromnoj kamatnoj stopi od 4,75% koju banke više ne mogu da daju niti jednom privrednom subjektu u Republici Srpskoj i BiH.

„Da je istina drugačija, vjerovatno bi gospođa Cvijanović kritikovala ponašanje i rad Vlade Republike Srpske. Medijska diskreditacija gradonačelnika Banjaluke upravo je pokušaj da se skrene pažnja sa zaduženja na Londonskoj berzi, koje služi za pokriće budžetskih rupa ili za tobožnje povećanje plata i penzija, iako je svima jasno da se plate mogu povećati samo rastom budžetskih prihoda, a ne podizanjem kredita sa visokim kamatnim stopama. Sigurni smo da javnost prepoznaje da je ova vlast izgubila kompas i osjećaj za stvarnost i da zaista treba što prije da ode“, poručio je Radović.

Radović kaže da SDS daje punu podršku gradonačelniku Banjaluke koji ima istinsku volju i želju da Banjaluka bude mnogo ljepši, bolji i pravedniji grad.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending