Pratite nas

Društvo

NEMA UPOTREBNU DOZVOLU: Inspekcija zatvorila auto-praonicu u “Čajavecu”

Objavio

u

Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec” u Banjaluci, jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

“Danas smo postavili službenu traku i pečat i time izvršili rješenje o zabrani upotrebe. Zabrana upotrebe auto-praonice traje do pribavljanja upotrebne dozvole za navedeni objekat”, rekli su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navodeći da su ove aktivnosti obavljene u okviru redovnih inspekcijskih poslova.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da više nema privilegovanih i onih koji mogu bez potrebnih dozvola i mimo zakona da obavljaju posao, ističući da je nevjerovatno je da je ova autopraonica mogla da pruža usluge bez potrebnih dozvola za rad.

“Ovim šaljemo poruku da smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ovakvim lošim pojavama i idemo ka ozdravljenju društva i vrijednosti”, naveo je Stanivuković.

Naime, zbog neposjedovanja odgovarajućih dozvola, rješenjem urbanističko-građevinskog inspektora od marta 2019. godine, tadašnjim vlasnicima je naloženo da poruše bespravno izvedene radove na predmetnoj lokaciji.

Tada se pojavljuje i novi investitor koji je u martu prošle godine predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Tadašnji gradonačelnik je donio odluku da se odloži izvršenje rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, odnosno da se zaustavi rušenje autopraonice dok investitori za nju ne dobiju građevinsku dozvolu.

Odjeljenje za prostorno uređenje izdalo je dozvolu za izgradnju 21. decembra prošle godine, samo tri dana prije nego što je novi gradonačelnik Draško Stanivuković preuzeo tu funkciju.

Ova dozvola je privremena i važi do 21. decembra 2021. godine, a radovi na terenu izvedeni su suprotno i toj izdatoj dozvoli.

Na predmetnu građevinsku dozvolu, izjavljena je žalba po kojoj resorno ministarstvo još nije odlučilo. Pravosnažno okončanje postupka izdavanja građevinske dozvole prethodi izdavanju upotrebne dozvole zbog čega je sada i zatvorena autopraonica.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

POMOĆ BOJANIĆIMA Danas će biti otvoren račun za uplate

Objavio

u

U Bistrici kod Banjaluke vatrogasci su juče gasili požar, u kojem je potpuno izgorela kuća, pilana i radionica porodice Bojanić, potvrdili su mještani i odbornici Skupštine grada, koji su posetili požarište.

Šteta je totalna, izgorela je kuća, radionica i pilana, uništeno je sve što su Ljiljana i Ranko Bojanić sticali godinama – rekao je jedan komšija za Srpskainfo.

Kako je i zbog čega izbio požar, utvrdiće istraga, ali kako se nezvanično saznaje, kuća je najverovatnije planula kada se zapalio dimnjak.

Pomoć su obećali i iz Gradske uprave, a napravljena je i fejsbuk grupa za pomoć. porodici Bojanić, te će u toku dana biti otvoren i žiro-račun za donacije.

Nastavite čitati

Društvo

Stanivuković pozvao patrijarha Porfirija da posjeti Banjaluku

Objavio

u

– Iskoristio sam priliku da pozovem patrijarha Porfirija da posjeti Banju Luku i dobio sam potvrdan odgovor. Hvala episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, koji će uskoro posjetiti Banju Luku, na pozivu i gostoprimstvu – naveo je Stanivuković.

– Zahvalan sam Bogu na prvom susretu sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem, na ovom, za naš narod važnom mjestu, 10 dana nakon ustoličenja na sveti tron – objavio je na fejzbuk stranici gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Posjetiti Jasenovac, naš najveći grad pod zemljom, znači i prisjetiti se svih golgota koje je naš narod sa ovih prostora prošao. Danas su naše molitve bile za svaku žrtvu . naveo je Stanivuković, najavljujući posjetu patrijarha Banjaluci.

– Iskoristio sam priliku da pozovem patrijarha Porfirija da posjeti Banju Luku i dobio sam potvrdan odgovor. Hvala episkopu pakračko-slavonskom Jovanu, koji će uskoro posjetiti Banju Luku, na pozivu i gostoprimstvu – naveo je Stanivuković.

Patrijarh srpski Porfirije danas je, na poziv vladike pakračko-slavenskog Jovana, posjetio manastir Jasenovac, gdje je održao crkvenu službu – doksologiju, u manastiru Jasenovac.

Molitvi u manastiru prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, poslanici u NSRS Jelena Trivić i Milan Radović i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Vukota Govedarica, kao i sekretar za vjerska pitanja u Vladi Republike Srpske Dragan Davidovič.

(BN)

Nastavite čitati

Društvo

Banjaluka bogatija za 11 beba

Objavio

u

U Banjaluci je u posljednja 24 časa rođeno 11 beba, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja Republičke uprave Civilne zaštite.

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centa Republike Srpske obavljeno je 10 poroda, a rođeno je osam djevojčica i tri dječaka.

U ovoj klinici dnevno se rađa do deset beba.

(Srna)

Nastavite čitati

Trending